2023
Дім Господа — нещодавні послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників
серпень 2023


Лише в цифровому форматі

Дім Господа — нещодавні послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників

Дізнайтеся, чого церковні провідники нещодавно навчали у соціальних мережах про храм.

Зображення
сім’я дивиться на храм

Президент Рассел М. Нельсон нещодавно закликав нас: “Зосереджуйтеся на храмі так, як ніколи раніше”1. Він також радив: “Будь ласка, знайдіть час для Господа у Його святому домі. Ніщо так не зміцнить вашу духовну основу, як храмове служіння і храмове поклоніння”2.

Президент Даллін Х. Оукс, перший радник у Першому Президентстві, далі пояснював: “Бог бажає, що усі ми прагнули отримати Його найвищі можливі благословення, залишаючись вірними Його найвищим заповідям, завітам та обрядам, і все це досягає своєї кульмінації у Його святих храмах, що будуються по всьому світу”3.

Чому храм є настільки важливим для нашого учнівства? Президент Нельсон навчав: “Храм відіграє надзвичайно важливу роль у зміцненні нашої віри та духовної стійкості, оскільки все у храмі зосереджено на Спасителі та Його вченні. Усе, чого навчають у храмі через отримання настанов і через Духа, збільшує наше розуміння Ісуса Христа. Його важливі обряди поєднують нас із Ним через священні завіти священства. Отже, якщо ми дотримуємося наших завітів, Він наділяє нас Своєю зцілюючою, зміцнюючою силою [див. Учення і Завіти 109:15, 22]. І, о як же нам знадобиться Його сила у дні, що чекають попереду”4.

Крім виступів на генеральній конференції, присвячених храму, церковні провідники також ділилися посланнями на цю тему в соціальних мережах. Серед них такі:

Змініть своє життя і благословіть свою сім’ю

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

“Кожний храм стоїть як символ нашого членства в Церкві, як знак нашої віри у життя після смерті і як священна сходинка до вічної слави для нас і наших сімей.

Я обіцяю вам, що якщо ви знайдете час, щоб регулярно приходити в храм, ваше життя зміниться. Це благословить вашу сім’ю, зміцнить вашу віру і відкриє для вас небесні вікна”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 14 серп. 2022 р., facebook.com/russell.m.nelson.

З’єднують нас безпосередньо з Небесним Батьком та Ісусом Христом

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

“Наші храми є найсвятішими місцями на землі. Вони не лише поєднують наші сім’ї, але безпосередньо з’єднують нас з нашим Батьком і Його Сином, Ісусом Христом”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 15 бер. 2021 р., facebook.com/russell.m.nelson.

Зміцнити молодь

Зображення
Президент Генрі Б. Айрінг

“Я думаю, що храми матимуть величезний вплив на зростання віри серед молоді. Молодим людям слід ставити за мету укладання храмового шлюбу.

І якщо ви запечатаєте сім’ї, тоді майбутнє буде яскравішим і яскравішим. Я гадаю, що попереду дуже важкі часи, отже я думаю, що цей якір віри в Ісуса Христа і храм, який є Його домом, і все, що відбувається в храмі, дійсно вказує на Ісуса Христа. Я гадаю, що таким чином храм матиме вплив на молодь і зміцнить її. Під час бурі закріпіться на камені Спасителя. Таким чином ви переживете бурю”.

Президент Генрі Б. Айрінг, Фейсбук, 17 серп. 2022 р., facebook.com/henry.b.eyring.

Запечатайтеся сім’єю на вічність

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

“Жодні інші будівлі на землі — навіть найпишніші будівлі — не мають того, що мають храми. 

Моя дружина, Барбара, померла майже чотири роки тому. Але оскільки ми увійшли у дім Господа і повноваженням священства були запечатані як чоловік і дружина, ми пов’язані разом з нашими сімома дітьми, 43 онуками і 103 правнуками (станом на 5 червня 2022) на всю вічність. Якими ж дивовижними є храми! Радість наповнює моє серце, оскільки моя сім’я буде навіки разом. І ваша сім’я може також.

Коли ви досягнете мого віку, вам уже не хотітиметься так сильно мати багато грошей або їздити на класній машині. Найціннішою у вашому житті буде ваша сім’я — не лише та сім’я, яка є у вас тут, але також ваша сім’я у вічностях”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 6 лип. 2022 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Отримайте силу божественності

Зображення
Старійшина Девід А. Беднар

“Зараз більше, ніж коли-небудь, нам потрібна сила і міць, які приходять через наш завітний зв’язок з Господом Ісусом Христом. 

Ми приходимо в храм не для того, щоб заховатися від зла світу чи втекти від нього. Натомість ми приходимо в храм, щоб отримати силу божественності через обряди священства, які дають нам здатність протистояти світовому злу і перемагати його”.

Старійшина Девід А. Беднар, Фейсбук, 23 трав. 2022 р., facebook.com/davida.bednar.

Ставати новими створіннями у Христі

Зображення
Старійшина Девід А. Беднар

“Наші серця змінюються завдяки істинам, які ми дізнаємося в храмі про Бога та Ісуса Христа, а також завдяки укладеним обітницям любити й служити. Ми менше зосереджуємося на тому, чого хочемо, і більше на тому, щоб узгодити свою волю з Божою… Головна функція дому Господа полягає в тому, щоб ми змінювалися та ставали новими створіннями у Христі.

Часто у світі хтось прагне домогтися змін ззовні. Багато хто вважає, що зміна обставин життя людини є найкращим шляхом до її зміни.

Проте Бог зазвичай працює зсередини. Якщо ми дозволимо Йому, Бог може змінити наші серця — і тоді ми будемо благословенні здатністю й силою змінити свої обставини.

У святих храмах те, що ми дізнаємося і що обіцяємо робити, змінює нас зсередини, дозволяючи нам стати більш відданими учнями Ісуса Христа”.

Старійшина Девід А. Беднар, Фейсбук, 19 квіт. 2022 р., facebook.com/davida.bednar.

Підготуйтеся до зустрічі з Богом

Зображення
Старійшина Квентін Л. Кук

“Головними благословеннями храмів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх днів є обряди піднесення. Відвідування храму готує нас до зустрічі з Богом.

Храм — це також місце прихистку. Протягом мого життя він був місцем спокою і миру в світі, який буквально перебуває в сум’ятті. Як чудово в цьому священному місці залишити позаду клопоти світу.

Храм пронизують почуття рівності та єдності. Всі одягнені в білий одяг. Там немає виявів багатства, рангів або освітніх досягнень, ми всі — брати і сестри, що підкорили себе Богу.

Мати храм Господа… це дійсно божественне благословення. Будучи одним з апостолів Спасителя, я свідчу про божественність Спасителя і що Він під керівництвом Батька виконує цю целестіальну роботу зі спасіння і піднесення”.

Старійшина Квентін Л. Кук, Фейсбук, 20 лист. 2022 р., facebook.com/quentin.lcook.

Отримайте всі божественні можливості, які Бог може дати

Зображення
Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

“Якщо ми вірні завітам, які укладаємо в храмах Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, ми можемо отримати всі божественні можливості, які Бог може дати”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, Фейсбук, 15 вер. 2022 р., facebook.com/dtodd.christofferson.

Прагніть відпочинку і відновлення

Зображення
Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

“Нещодавно я поділився деякими думками зі студентами… про те, як зобов’язання працювати, яке є справжнім євангельським принципом, може перетворитися у щось негативне, якщо не буде збалансовано з відпочинком і відновленням або якщо його довести до екстримального рівня, коли воно стає свого типу релігією.

Очевидно, що нам потрібен відпочинок для фізичного відновлення, але необхідно також приділяти достатньо часу для відпочинку та медитації заради духовного відновлення. Насправді без духовного відновлення, дух може стати рабом тіла.

Духовне відновлення ми можемо отримати у Суботній день, а також у храмі, домі Господа. Коли ми заходимо в храм, то залишаємо світ. Ми їмо поживний хліб і п’ємо чисту воду духовного миру. Іноді ми говоримо про храмову роботу, але ми також можемо говорити про храмовий відпочинок.

Я заохочую кожного з вас прагнути відпочинку і відновлення кожного тижня під час Суботнього поклоніння та у храмі”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, Фейсбук, 7 лип. 2021р., facebook.com/dtodd.christofferson.

Дозвольте “дому Господа” наповнити вашу душу

Зображення
Старійшина Ніл Л. Андерсен

“Яким славетним і радісним було освячення храму в Прая, Кабо-Верде. Сумніви, збентеження, невпевненість та випробування можуть оволодівати багатьма громадянами Кабо-Верде, але цей храм буде благословенням і дороговказом для всіх у цій країні, незалежно від приналежності до Церкви Ісуса Христа.

Храм — це дім Господа у буквальному сенсі. Нехай ці слова осядуть у вашій душі. Це Його дім.

Храми пов’язують небеса і землю. Вони є святими місцями, священним простором і зв’язком між землею і вічністю.

Зрозуміло, що у земному житті багато випробувань. Але з нашою вірою в Ісуса Христа ми можемо очікувати з радістю наше вічне життя. Цей святий дім стає місцем отримання одкровення і прихистком миру. Я знаю, що Господь буде перебувати у цьому нещодавно освяченому храмі протягом майбутніх місяців, років і десятиріч”.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, Фейсбук, 20 черв. 2022 р., facebook.com/neill.andersen.

Отримати дивовижні благословення

Зображення
Старійшина Гарі Е. Стівенсон

“Незалежно від нашого віку храми можуть благословляти наше життя дивовижним чином”.

Старійшина Гарі Е. Стівенсон, 24 лип. 2022, facebook.com/stevenson.gary.e.

Роздумуйте про мир, який ви отримуєте

Зображення
Старійшина Гарі Е. Стівенсон

“Архітектура, картини, гама кольорів та інші елементи дизайну [храму] ретельно плануються з думкою про місцеві громади.

Аби створити дім Господа до кожної дрібнички ставляться з великою увагою і кожну роблять гарною. Ці дрібнички є настільки ж важливими, наскільки була важливою краса храму Соломона, однак вони є лише скринькою для прикрас, а не сама прикраса.

“Дорогоцінною перлиною” є обряди, завіти, обіцяння й настанови, отримані там. Люди по обидва боки завіси відчувають щастя і радість, коли отримують благословення храму й приходять до Христа.

Я запрошую вас роздумувати про мир, який приносить поклоніння в храмі і служіння там”.

Старійшина Гарі Е. Стівенсон, 14 вер. 2021р., facebook.com/stevenson.gary.e.

Наближайтеся до Бога і до одне одного

Зображення
Старійшина Герріт У. Гонг

“Завдяки священним завітам, які ми укладаємо в домі Господа, наш Спаситель може допомогти нам наближатися до Бога й одне до одного, якщо ми зв’яжемо наші серця разом співчуттям, прощенням і милістю, подібними до Христових”.

Старійшина Герріт У. Гонг, Фейсбук, 5 груд. 2022 р., facebook.com/gerritw.gong.

Залиште самотній і похмурий світ

Зображення
Старійшина Уліссес Соарес

“Проводьте більше часу з Господом в Його храмах. Храм — це буквально дім Господа. І коли ми там перебуваємо, то можемо відчувати дуже ясно, що ми залишили самотній й похмурий світ позаду”.

Старійшина Уліссес Соарес, Фейсбук, 8 груд. 2022 р., facebook.com/soares.u.

Підготуйте дітей до входу у Дім Господа

Зображення
Сестра Сюзен Х. Портер
Зображення
хлопчик тримає модель храму, побудовану з цеглин і каменів

“Тирону 11 років, Він живе в Хараре, Зімбабве, і є новим членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. У Хараре зараз будується храм, і члени Церкви готуються до отримання храмових благословень. Після одного уроку про храми у Старому Завіті і перегляду заходу “Друг другові”, що транслювався цієї весни, в якому йшлося про благословення храму, дітей попросили створити моделі храмів, скориставшись матеріалами, які вони можуть знайти. Ніколи ще не ставилися до битої цегли та каміння, кінчиків стебел цукрової тростини та шматка труби з більшим благоговінням та і так творчо.

Тирон створив чудову модель храму, щоб поділитися нею. Він показав свою прекрасну модель всім у церкві. В його храмі були кімнати, вікна і навіть особливі слова над дверима.

Мені подобається бачити, коли діти дізнаються про вічні благословення, які доступні у домі Господа. Ми можемо підготувати їх, навчаючи про завіти, які вони там укладуть. Вони можуть почати готуватися зараз, щоб бути хрищеними за членів своєї родини, отримати ендаумент і бути запечатаними на час і на всю вічність. Ми можемо навчати їх, що коли вони входять у храм і служать в ньому, вони відчуватимуть силу Спасителя більш повно у своєму житті”.

Президентка Сюзен Х. Портер, Фейсбук, 19 груд. 2022 р., facebook.com/PrimaryPresident.