2023
Він поруч зі мною
серпень 2023


“Він поруч зі мною”, Ліягона, серпень 2023.

Портрети віри

Він поруч зі мною

Ми з моєю нині покійною дружиною стояли на колінах біля олтаря святого храму, і чоловік, який мав владу запечатувати, проголосив наші благословення. Я вірю тим обіцяним благословенням.

Зображення
чоловік сидить за столом

Фотографії Леслі Нільссона

Одного недільного ранку в 2013 році, коли я був у церкві, я вимкнув свій телефон, тому що не хотів, аби він заважав проведенню причасних зборів. Коли збори закінчилися, я увімкнув телефон і побачив, що то був дзвінок від моєї дружини Тані. Я спробував їй передзвонити, але вона не відповіла.

Під час тих зборів фургон, у якому вона їхала на щорічну сімейну зустріч, перевернувся десь на нью-йоркській трасі. Моя дочка і двоє онуків отримали важкі травми, а Таня загинула на місці. Після 44 років подружнього життя моя дружина раптово померла.

Зображення
чоловік іде з лійкою

“Віру називають даром від Бога, — каже брат Еванс, — але вона також є нашим вибором — вибором вірити”.

Минуло чотири роки, і Кеті, одній з моїх невісток, зробили невідкладний кесарів розтин, внаслідок чого народилися дівчатка-близнючки на 25-му тижні вагітності, що було майже на межі життєздатності немовлят. Коли дівчаткам було лише вісім тижнів від народження, Кеті поверталася додому пізно ввечері після свого щоденного відвідування неонатального відділення інтенсивної терапії у лікарні, і її збила насмерть п’яна жінка, яка була за кермом, залишивши мого сина вдівцем з шістьма дітьми.

Моя дружина була для мене всім, і дружина мого сина була для нього всім. То були важкі часи для нашої сім’ї.

Триматися за обіцяння

Я не до кінця розумів, якою чудовою була Таня і наскільки я від неї залежав, поки її не стало. Але ми стояли на колінах біля олтаря святого храму, і чоловік, який мав владу запечатувати, проголосив наші благословення. Я тримався за обіцяння, які містилися в тих благословеннях. Я вірю тим обіцяним благословенням.

Смерть Тані стала для мене кризою віри. Я мав вирішити: “Чи справді я вірю?” Віру називають даром від Бога, але вона також є нашим вибором — вибором вірити. Я вирішив вірити і зрозумів, що Мороній не помилився, коли написав, що ми не отримаємо свідчення раніше, ніж нашу віру буде випробувано (див. Етер 12:6). Після випробування дійсно прийшло свідчення. Винагородою за мою віру став усепоглинаючий душевний спокій. Саме тому я зміг рухатися вперед.

Як каже моя друга дружина Бекі: “Нам найбільше потрібна віра, коли ми опиняємося в кризовій ситуації. Звернутися до Господа — це дійсно єдина відповідь. Лише так ми спроможні долати труднощі та здобувати надію”.

Зображення
чоловік і жінка дивляться фото

Брат Еванс і його дружина Бекі розглядають фото його невістки та її дівчаток-близнючок.

Певний час мені було важко зрозуміти, що таке віра і що таке надія. Алма сказав, що віра — це коли “ви сподіваєтеся на те, чого не видно, але що є істинним” (Алма 32:21). Завдяки вірі в Ісуса Христа я маю надію, що за умови вірності й відданості своїм завітам я зможу мати вічне життя з Танею. Я також вдячний за запевнення, що Спаситель поруч із кожним з нас. Є різниця між тим, щоб думати: “Він поруч” та усвідомленням: “Він поруч зі мною”.

Двоє моїх онуків досі відчувають на собі наслідки автокатастрофи, а я все ще горюю від того, що Тані немає в моєму житті. Я ніколи не перестану сумувати за нею, і любов до неї не зменшується від того, що я кохаю свою другу дружину. Любов лише примножується.

Мій син також одружився удруге. Його нова дружина — двоюрідна племінниця моєї дружини. Ми обоє одружені на жінках з однієї сім’ї. Яка ймовірність такої випадковості? Це дивовижний збіг обставин, а може й ні.

Обряди і благословення

Наша сім’я мала свою частку випробувань, але ми також мали й благословення. Мій син став одним з моїх героїв. Він пробачив п’яну жінку, яка збила його дружину, і він сказав їй, що сподівається, що у її житті все налагодиться. Його двоє дівчаток нещодавно відсвяткували свій п’ятий день народження. Вони дійсно є справжнім дивом.

Зображення
чоловік поливає рослини

“Я вдячний за запевнення, що Спаситель поруч із кожним з нас”.

Минулі 17 років я мав привілей служити патріархом. Спочатку я боявся, що не зможу виконувати це покликання, але зрозумів, що благословення ідуть від Господа, а не від патріарха. У патріарших благословеннях є багато повторюваних тем, бо Небесний Батько хоче, щоб усі його діти мали багато чого спільного, однак кожне благословення є унікальним, індивідуальним і особистим.

Одна з цілей патріаршого благословення — допомогти людям зрозуміти, ким вони є як діти Бога, і відчути, як сильно Небесний Батько любить їх. Кожного разу, коли як патріарх я кладу руки на голову людини і даю їй патріарше благословення, упродовж тих кількох дорогоцінних хвилин Небесний Батько дає мені відчути любов, яку Він має до тієї людини. Це надзвичайне почуття. Коли я відчуваю, як сильно Він любить кожного, хто отримує благословення, я можу відчувати, що Він любить також і мене.

Зображення
чоловік дивиться на рослини в своєму саду

“Ніщо не приносить мені більшої радості, ніж храмові обіцяння, які дають надію, що завдяки Христу я можу подолати всі труднощі”, — каже брат Еванс.

Сьогодні ми з Бекі зосереджені на храмі. Одна з причин, з яких Господь дав нам храм, — це щоб ми могли уявити, яким є Сіон. Крім того, що я є патріархом, кілька років тому мене покликали служити запечатувачем у храмі. Це ще одна велика радість у моєму житті. Завдяки цьому покликанню я причетний до всіх радісних подій. Ніщо не приносить мені більшої радості, ніж храмові обіцяння, які дають надію, що завдяки Христу я можу подолати всі труднощі.