2008
Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, січень 2008 р.
Січень 2008 р. року


Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, січень 2008 р.

Провідники Початкового товариства можуть використовувати подані додаткові ідеї для проведення спільних заходів разом з тими, що надруковані в журналі Ліягона за січень 2008 р. Урок, вказівки та вправи, яким відповідають дані ідеї, можна знайти в статті “Життя моє —дар. Бог план мені дав” на сторінках Д4 і Д5 дитячого розділу цього випуску.

  1. Запитайте дітей, що означає бути доблесним. Назвіть дієслова, які описують доблесть, наприклад: наслідувати, служити, дотримуватися, слухатися, покладатися тощо. Прочитайте хором 2 Нефій 10:23. Розкажіть про дар свободи волі. Обговоріть, що означає бути доблесним у свідченні про Ісуса Христа.

    Зробіть копію з гри “Підготовка до приходу Ісуса”, що вміщена наприкінці посібника Початкове товариство 2. Підготуйте 12 маленьких папірців. Напишіть на кожному число від 1 до 6 (два набори). Зігніть папірці і покладіть їх у коробку. Зіграйте у гру: запрошуйте дітей вийти, витягнути число і просунути фішку на відповідну кількість клітинок. Прочитайте, що написано на клітинці. Якщо описано правильне рішення, спитайте, чому це доблесний вибір. Якщо описано неправильне рішення, запитайте, що могли би вибрати діти, щоби бути доблесними. Грайте, скільки дозволятиме час. Завершіть своїм свідченням про важливість бути доблесним у свідченні про Ісуса Христа.

  2. Підготуйте аплікації від 1–1 до 1–25 з пакету ілюстрацій до Початкове товариство 1. Запросіть дітей допомогти розповісти історію про Сотворіння за допомогою аплікацій. Виразіть свою вдячність за прекрасний світ, який створив для нас Ісус Христос.

    Покажіть ілюстрацію 101 з набору Євангелія в мистецтві (Адам і Єва). Допоможіть дітям знайти Мойсей 5:4 і прочитати фразу: “Адам і Єва, жінка його, прикликали ім’я Господа”. Обговоріть, що це означає. Покажіть ілюстрацію 1–34 (Адам і Єва навчають своїх дітей) з пакету ілюстрації до Початкове товариство 1, і прочитайте Мойсей 5:12. Запитайте: “Що робили Адам і Єва, щоб допомогти своїм дітям”?

    Спитайте у дітей, як їхні батьки вчать їх євангелії. Якщо потрібно, наведіть кілька прикладів, наприклад, що вони є хорошим прикладом і проводять домашній сімейний вечір. Заспівайте пісню або гімн про сім’ї. Свідчіть, що Ісус Христос створив світ і що Адам і Єва були першими батьками на землі.

    Для старших дітей: Підготуйте аркуш з переліком термінів, що описують події сотворіння (світло, день, ніч, твердь, суша, трава, дерево, більше світло, менше світло тощо). Попросіть дітей відкрити Буття 1, знайти, в який день відбувалося кожне явище, і дописати посилання на Писання. (Наприклад: Світло—перший день, Буття 1:3–5).

  3. Розучування пісні: “Я Божеє дитя” (Збірник дитячих пісень, сс. 2–3). Зосередьтеся на тому, щоб допомогти дітям знайти і зрозуміти важливі вчення, яких навчає ця пісня. Запросіть дітей послухати, як акомпаніатор гратиме мелодію приспіву, і підвестися, коли вони впізнають цю пісню. Коли більшість дітей стоятиме, попросіть їх прошепотіти назву пісні. Заспівайте дітям приспів. Попросіть дітей заспівати приспів за вами і знайти слова, які описують, від кого і яку допомогу вони б хотіли отримати. Заспівайте приспів і запишіть на дошці відповіді (батьки, вірний, навчити тощо). Запитайте: “За ким ми маємо йти? Як саме ми маємо йти? Яким саме має бути шлях? Чому ви хочете, щоб вас хтось навчав? Що ми можемо робити, щоб жити в небесах?” Знову заспівайте приспів і свідчіть про благословення мати батьків, учителів, провідників, пророків і Писання, які допомагають нам знайти шлях повернення до Небесного Батька.

    Розучуючи і повторюючи куплети пісень, знаходьте ключові слова або фрази, які допоможуть дітям запам’ятати вчення з кожного куплету. Наприклад: перший куплет—дари (оселя й батьківська любов); другий куплет—Писання (Божії слова); третій куплет—служіння; четвертий куплет—спадок.