2018
Сім способів відчути дух Різдва
Грудень 2018


Сім способів відчути дух Різдва

Пишне і галасливе святкування—це весело, але радісне служіння—це ключ до того, щоб відчувати дух Різдва.

Зображення
seven ways to catch the Christmas spirit

Ілюстрації Майкла Муллана

“Різдво зовсім не відчувається”.

Чи були у вас коли-небудь такі самі думки? Можливо, ви й зараз те саме відчуваєте: незалежно від того, як гучно ви наспівуєте Різдвяні пісні або як багато Різдвяного печива ви вже з’їли, ви все одно не відчуваєте дух Різдва.

Якщо це описує вас або якщо ви хочете гостріше відчути Різдво цього року, читайте далі!

Президент Девід О. Мак-Кей (1873–1970) висловився досить просто: “Дух Різва—це Дух Христа. Він запалює наші серця братерською любов’ю і дружбою та спонукає до служіння іншим”1. Бонні Л. Оскарсон, колишній генеральний президент Товариства молодих жінок, погоджується: “Як сильніше відчути дух Різдва? Щедро простягати руку допомоги оточуючим нас людям і вділяти від себе”2.

Прикрашання ялинок і дарування подарунків—це спосіб святкування Різдва, але ключем до того, щоб відчути дух Різдва є служіння іншим. (Зверніться до попередньої статті “Служити, як Спаситель”, щоб дізнатися більше про служіння).

І хороші новини! Є багато чудових способів послужити іншим на Різдво. Спробуйте дещо з цього і невдовзі ви відчуєте тепло Духа й наблизитеся до Спасителя—істинного Духа Різдва!

Зображення
1

1. Провідайте самотню людину.

Подумайте, у кого з ваших знайомих немає сім’ї або друзів, щоб провести свято. Ви можете провідати літню людину або того, хто щойно переїхав у ваш район. Якщо ви допоможете лише одній самотній людині—це вже велика справа. Як сказав старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, Христос “служив окремим людям” одному за одним3. Ми можемо робити те ж саме.

Зображення
2

2. Співайте колядки.

Чи знаєте ви, що наш пророк любить Різдвяні колядки? Чи то ви голосно наспівуєте “веселі пісеньки про Санту” або благоговійно співаєте свої улюблені гімни про Спасителя, на думку Президента Рассела М. Нельсона, такий спосіб ділитися музикою з іншими чудово допоможе “дійсно відчути справжній дух Різдва”4.

Зображення
3

3. Погляньте навколо себе, перш ніж подивитеся в телефон.

Вам не потрібно тримати свій телефон у кишені весь день, але бути присутнім і зосереджуватися на людях навколо себе—це чудовий спосіб знову відчути дух Різдва.

“Замість того, щоб витягувати телефон і дивитися, що роблять ваші друзі, зупиніться, подивіться навколо та запитайте себе: “Кому я сьогодні потрібен/на?”—сказала сестра Оскарсон.— Ви можете зіграти дуже важливу роль і доторкнутися до життя однолітка та вплинути на нього або підбадьорити друга, який мовчки страждає”5.

Зображення
4

4. Зробіть більше хатньої роботи.

Чи може прибирання в домі, пропозиція посидіти з дитиною або додаткова хатня робота по-справжньому допомогти вам відчути дух Різдва? Якщо ви робите це з відповідним настроєм, то обов’язково відчуєте! Коли ви чистите або миєте, думайте про людину, якій служите. Подумайте про те, як сильно вашій сім’ї або друзям сподобається дар вашої старанної праці!

Зображення
5

5. Рознесіть Різдвяні пригощення!

Кажучи про Різдвяне печиво, яке ви їли раніше, чому б вам не замісити порцію вашого улюбленого Різдвяного пригощення? Вам, звичайно ж, слід спробувати кілька коржиків (або більше), але ключ до того, щоб відчути дух Різдва,—це подарувати їх.

Зображення
6

6. Поділіться Різдвяним відео.

Поділіться Різдвяним посланням в соціальних медіа. Щоб знайти ідеї, зверніться до Різдвяних мормонських послань. Ви можете зробити чийсь день яскравішим, просто поділившись церковним Різдвяним відео на Mormon.org. Ви можете послати його другові або поділитися ним на власній сторінці.

Зображення
7

7. Будьте креативними.

Скільки таємних служінь ви можете здійснити без того, щоб вас розсекретили? Ви можете залишити продукти або подарунки біля чиїхось дверей, покласти записку з добрими словами в кишеню пальто, розчистити сніг або позгрібати опале листя—але переконайтеся, що вас ніхто не бачить! Пам’ятайте: милостиня має бути таємною (див. Maтвій 6:4).

Служіння під час Різдва

Мерехтливі прикраси й святкові фанфари можуть приносити захоплення і радість на ваші свята, але коли йдеться про відчуття духа Різдва, ключем до нього є радісне служіння.

“Аби по-справжньому вшановувати появу [Господа] в цьому світі, ми повинні чинити так, як чинив Він, і виявляти співчуття й милосердя до своїх ближніх,—сказав старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів.— Це ми можемо чинити щодня, словом і ділом. Нехай же це стане нашою Різдвяною традицією, незалежно від того, де ми є: бути трішечки добрішими, більше прощати, менше засуджувати, бути більш вдячними і щедрими, вділяючи від свого статку нужденним”6.

Посилання

  1. David O. McKay, Gospel Ideals (1953), 551.

  2. Бонні Л. Оскарсон, “Дух Різдва—це і є любов, подібна до Христової” (Різдвяний вечір з Першим Президентством, 7 грудня 2014 р.), broadcasts.lds.org.

  3. Сторінка Девіда А. Беднара на Facebook, відео розміщено 22 січ. 2017 р., facebook.com/lds.russell.m.nelson/videos.

  4. Рассел М. Нельсон, у “Christmas Memories from Prophets and Apostles,” New Era, Dec. 2015, 10.

  5. Бонні Л. Оскарсон, “Потреби навколо нас”, Ліягона, лист. 2017, с. 26.

  6. Дітер Ф. Ухтдорф, “Накришіть від свого хліба” (Різдвяний вечір з Першим Президентством, 3 грудня 2017 р.), broadcasts.lds.org.