2020
Як стати кращими завдяки навчанню та служінню
Березень 2020


Послання Провідництва території

Як стати кращими завдяки навчанню та служінню

За останні кілька років у Церкві відбулося багато змін. Ці зміни заохочують нас, членів Церкви, ставати кращими, вчитися більш ефективно, застосовувати у нашому житті те, чого ми навчилися, а також допомагати іншим отримати євангелію. Останнє стосується і тих, хто зараз серед нас, і тих, хто вже помер і перебуває по той бік завіси.

При цьому не змінюються принципи євангелії чи природа Церкви. Ми й далі спираємося на ті самі вчення. Наші вічні цілі не змінилися, проте спосіб їх досягнення вдосконалюється. Ми вчимося краще піклуватися про себе та наших близьких; як звертатися до тих людей, які зійшли зі шляху, щоб запросити їх повернутися до нас; як краще допомагати та підтримувати тих, хто йде тим самим шляхом, що й ми, але часом відчувають, що втомилися.

Я б хотів поділитися кількома принципами, які допомогли мені. Я сподіваюсь, що вони зможуть допомогти вам змінитися на краще, а також зміцнять ваші приходи і Церкву загалом.

Особисте і сімейне вивчення євангелії

Не очікуйте, що вивчите достатньо на церковних зборах. Як ви помітили, наші недільні збори стали значно коротшими. Перетворіть свої домівки на істинні дома віри, де ви зможете вивчати євангелію та зростати в ній. Тепер вивчення євангелії зосереджено на домівці та підтримується Церквою.

Покаяння

Покаяння—це кращий спосіб змінюватися та зростати. Можливість каятися була дана всім дітям Бога та є для нас великим благословенням. Усі ми маємо причини постійно каятися; ніхто з нас не є настільки досконалим, щоб більше не потребувати покаяння.

Спасіння душ по обидва боки завіси.

Я вдячний за можливість ділитися своєю вірою і знанням про Бога і Христа з людьми, яких я знаю. Я завжди відчуваю велику радість, коли говорю на цю тему. На жаль, на відміну від нас, не всі наші друзі радіють євангелії, але це нормально. Ми не можемо брати на себе обов’язок навернути кожного у нашу віру, але ми можемо показувати іншим, як добре мати віру і любов до Бога. Ми можемо розповідати про те, як сильно Бог благословив нас і як євангелія змінила наше життя. Ми можемо ділитися з ними цією любов’ю.

Я також вдячний за те, що можу допомагати своїм предкам, які вже пішли з цього земного життя. Як чудово відчувати зв’язок, який розвивається, коли ми шукаємо в архівах інформацію про членів нашої сім’ї та записуємо її. Хоча їхній життєвий досвід може суттєво відрізнятися від мого і жили вони сотні років тому, виконуючи цю роботу я відчуваю, що вони стають ближчими до мене. Коли я нарешті отримую благословення, виконучи для них обряди в храмі, то чітко відчуваю їхню присутність і вдячність.

Служіння

Як чудово служити з люблячим серцем та щирим бажанням допомогти комусь та підтримати когось. Яку величну і значущу винагороду ми отримуємо за служіння—любов і вдячність тих, кому ми служимо, а також вдячність від Господа. У Матвій 25:45 Цар навчає: “Поправді кажу вам: чого тільки одному з найменших цих ви не вчинили,—Мені не вчинили!”

Колись я отримав листа від друга, чий шлях був непростим протягом багатьох років. Від написав, що прочитав у книзі Президента Хінклі про необхідність звертатися до менш активних членів Церкви. Він сказав: “Я б хотів обійняти та подякувати тобі і твоїй дружині Рілі за те, що ви все ще наші друзі. Навіть моя дружина відчувала вашу любов, коли ви нас відвідували. Як чудово відчувати ці узи дружби, які збагатили наше духовне розуміння. Ми хочемо подякувати вам за те, що ви залишаєтеся з нашою сім’єю тут і зараз!”

Читаючи цей лист, я радів, що вони також відчувають любов та дружні почуття до мене. Я радів, що зробив когось щасливим. Зрештою, я не зробив нічого надзвичайного. Але те, що здається нам звичайним, може бути особливим і важливим для інших. Після цього я відчув бажання ще більше допомагати іншим—робити щось, що торкатиметься людських сердець.

Я знаю, що Бог живий, що Христос—це Його Син, наш Викупитель і Спаситель. Я вдячний за відновлену євангелію. Вона змінила моє життя. Я вдячний, що можу служити нашому Небесному Батькові та Його дітям. В ім’я Ісуса Христа, амінь.