2023
Ділитися євангелією — найновіші послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників
Липень 2023


Лише в цифровому форматі

Ділитися євангелією — найновіші послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників

Подивіться, чого нещодавно навчали церковні провідники в соціальних мережах про те, як запрошувати інших людей прийняти євангелію Ісуса Христа.

Зображення
Христос навчає Своїх послідовників

Президент Рассел М. Нельсон навчав:

“Ще ніколи не було такої нагальної потреби в євангелії Ісуса Христа, як сьогодні…

Ми маємо священний обов’язок ділитися силою і миром, які дає Ісус Христос, з усіма, хто слухатиме і зробить так, щоб Бог був понад усе у їхньому житті.

Кожна людина, яка уклала завіти з Богом, пообіцяла піклуватися про інших і служити нужденним. Ми можемо виявляти віру в Бога і завжди бути готовими дати відповідь тим, хто питатиме про “надію, що в [нас]” [1 Петра 3:15]. Кожен з нас має відігравати певну роль у збиранні Ізраїля…

Кожна людина заслуговує на можливість дізнатися про відновлену євангелію Ісуса Христа. Усі люди заслуговують на те, щоб знати, де вони можуть знайти надію і мир, що “вищий від усякого розуму” [Филип’янам 4:7]1”.

Подивіться, чим пророки, апостоли та інші церковні провідники ділилися в соціальних мережах про нашу можливість та обов’язок ділитися євангелією.

Бог торкнеться життя мільйонів людей

“У міру зростання вашого свідчення ви відчуєте світло, яке ставатиме все яскравішим у вашому житті. Щоб це сталося, потрібні зусилля. Але воно з’являтиметься у міру зростання вашого свідчення і прагнення його підживлювати.

Ви станете світлом для світу, коли будете ділитися своїм свідченням з іншими. Вони побачать, як сяє Світло Христа у вашому житті. Господь знайде спосіб, як зробити так, щоб це світло торкнулося серця тих, кого ви любите. І завдяки поєднанню віри та свідчення своїх дочок і синів, Господь Своїм світлом змінить життя мільйонів людей у Своєму царстві та по всьому світу”.

President Henry B. Eyring, Facebook, Aug. 20, 2020, facebook.com/henry.b.eyring.

Знайдіть способи зробити найкращий подарунок

“Господь змінює життя людей одне за одним. Народження Спасителя стало початком надихаючого земного служіння. Протягом Свого життя Він привів незліченну кількість душ до світла євангелії. Він попросив нас робити так само. Знайдіть способи наблизити себе та інших до Христа… Це найкращий подарунок, який ви можете зробити”.

President M. Russell Ballard, Facebook, Dec. 12, 2022, facebook.com/mrussell.ballard.

Розмовляйте з іншими про служіння на місії

“Я закликаю молодих чоловіків і молодих жінок, які бажають служити, почати вже зараз говорити зі своїми батьками про служіння на місії. Також я запрошую вас говорити зі своїми друзями про служіння на місії, і якщо хтось із ваших друзів не впевнений, чи варто служити, заохочуйте їх поговорити з єпископом.

Моє місіонерське служіння допомогло мені згодом стати кращим чоловіком і батьком, а також досягти успіху в бізнесі. Також воно стало моєю підготовкою до служіння Господу в Його Церкві протягом усього життя.

Місіонери, які повернулися додому після служіння, — пам’ятайте, що ви не звільнені від активності в Церкві. Будуйте на корисних звичках, які ви розвинули на місії, продовжуйте зміцнювати ваше свідчення, старанно працювати, молитися і бути слухняними Господу. Шануйте укладені вами завіти. Продовжуйте благословляти інших і служити їм”.

President M. Russell Ballard, Facebook, May 9, 2022, facebook.com/mrussell.ballard.

Любити, ділитися, запрошувати

“Я вірю, що три слова мають силу трансформувати наше служіння Богові та ближнім. Живучи ними, ми покращимо взаємини одне з одним у наших громадах, із нашими друзями і з усіма Божими дітьми: любити, ділитися й запрошувати.

1) Любов повинна бути основою і мотивацією для всього, що ми робимо. Вона робить наші зусилля більш значущими і більш радісними!

2) Діліться тим, що ви любите в євангелії Ісуса Христа. Розповідайте, чому вам подобається бути членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

3) Запрошуйте людей прийти й побачити, прийти й допомогти, прийти й залишитися.

Коли ви йдете дорогою учнівства (і навіть якщо іноді ви спотикаєтеся), ваше життя випромінює світло й радість євангелії Ісуса Христа. Інші помічають, що у вашому житті є щось цінне, і ви матимете можливість поділитися цим.

Протягом життя я дізнався, що євангелія Ісуса Христа приносить надію, щастя та зцілення. Це наш великий привілей і благословення — ділитися цією євангелією з усіма Божими дітьми”.

Elder Dieter F. Uchtdorf, Facebook, July 1, 2021, facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Кожен маленький мазок фарби має значення

“Ми з Гаррієт поділилися цим відео під час нещодавнього духовного вечора. На ньому зображено створення прекрасної картини Джеєм Уордом. Цей процес у якийсь особливий спосіб показує, що значить уподібнюватися до Христа і щодня докладати зусиль до того, щоб запрошувати інших наблизитися до Нього. Ми заохочуємо людей прийняти євангелію та Церкву Ісуса Христа у звичайний і природний спосіб. Ми любимо, ділимося і запрошуємо людей спробувати й наблизитися до Спасителя. Ми просимо їх прийти й побачити, прийти й допомогти, прийти і залишитися в цій великій спільноті Святих Останніх Днів.

Любі друзі, ніколи не припиняйте виконувати священну справу Спасителя. Своїми самовідданими зусиллями ви допоможете створити повнішу картину, допомагаючи людям наблизитися до Ісуса Христа та Його Церкви. Застосовуючи ці принципи, ви принесете у світ більше щастя.

Потрібно багато праці — маленьких, майже непомітних мазків фарби, які допоможуть зробити картину досконалою та цілісною. Художник точно знає, чого він хоче досягти. Для стороннього спостерігача мазки фарби можуть виглядати випадковими або хаотичними, але вони додаються саме так, аби зрештою створити шедевр. Молитва, турбота й терпляче звернення до людей навколо нас допоможуть нам усім наблизитися до Христа. Ваші щоденні маленькі вчинки доброти, милосердя й любові до Бога та Його дітей наближатимуть людей до Божої любові.

Кожен штрих важливий. Ви — важливі. Ви потрібні, потрібна ваша праця: немає нічого надто маленького чи незначного”.

Elder Dieter F. Uchtdorf, Facebook, Mar. 19, 2021, facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Використовуйте технології та соціальні мережі у Господній спосіб

Вражає, як наші чудові місіонери вчаться мудро та ефективно — у Божій спосіб — використовувати потужні технологічні інструменти. Подібно до того, як місіонери вдосконалюються у застосуванні технологій і соціальних мереж, ми маємо робити те ж саме вдома, у наших приходах і філіях. Якщо ви не знаєте, з чого почати, попросіть місіонерів навчити вас. Вони з радістю допоможуть!

Любі друзі, Бог живе і любить вас. Ісус Христос веде свою Церкву… Пам’ятайте, що ваша робота із соціальними мережами й технологіями може не бути ідеальною чи професійною. Вона просто повинна бути щирою та цілеспрямованою.

Запрошуйте своїх друзів і близьких прийти й побачити, прийти й допомогти, прийти й залишитися. Застосовуйте принципи “любити”, “ділитися” і “запрошувати”…

У центрі всього цього — Христос. Ним і через Нього ми можемо принести щастя у світ”.

Elder Dieter F. Uchtdorf, Facebook, Mar. 6, 2021, facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Будьте терплячі, старайтеся і довіряйте Господу

“Коли справа доходить до поширення євангелія, проста схема “любити, ділитися і запрошувати” допомагає краще зосередитися на всіх аспектах Божої роботи. Якщо ми щиро живемо за цими фундаментальними євангельськими принципами, це дозволить нам допомагати іншим прийти до Христа, укладаючи завіти й дотримуючись їх. Ми можемо навіть не усвідомлювати, що ділимося євангелією, тому що ділитися й запрошувати є природним вираженням нашої щирої любові до інших. Це просто частина нашого єства.

Писання говорить, що “милосердя довго терпить” і “усе зносить” (1 Коринтянам 13:4, 7). Любов не має розкладу або терміну придатності. Коли ми ділимося й запрошуємо, керуючись любов’ю, ми не стаємо нетерплячими. Ми продовжуємо наші спроби й довіряємо Господу, простягаючи руку допомоги іншим”.

Elder David A. Bednar, Facebook, Aug. 2, 2021, facebook.com/davida.bednar.

Допоможіть іншим знайти свободу від неволі

“Коли ми об’єднуємося навколо Ісуса Христа, живучи за Його вченнями, ми відчуваємо можливості і свободу, які може надати лише євангелія — можливості мати особисте одкровення і свободу стати тими, ким Небесний Батько хоче, аби ми стали.

Неправедне життя може призвести нас до неволі та обмежень, як фізичних, так і духовних. Коли ми допомагаємо збирати наших друзів та близьких, приводячи їх до євангелії, серед іншого допомагаючи їм укласти священні завіти з Богом і дотримуватися їх, ми можемо допомогти їм звільнитися від різних видів неволі.

Якщо ви живете праведно, ви не лише уникнете неволі супротивника, але ви також станете прикладом надії та світла для інших”.

Elder Quentin L. Cook, Facebook, Oct. 23, 2022, facebook.com/quentin.lcook.

Запрошуйте інших насолодитися благословеннями євангелії Спасителя

“Я висловлюю подяку нашим чудовим місіонерам по всьому світу, які прагнуть нести послання Відновлення та зміцнювати віру в Господа Ісуса Христа.

Як і ці місіонери, кожен із нас має можливість любити, ділитися й запрошувати інших приєднатися до нас і насолоджуватися благословеннями євангелії Спасителя”.

Elder Quentin L. Cook, Facebook, Oct. 30, 2021, facebook.com/quentin.lcook.

Діліться цією важливою істиною з усіма, кого знаємо

“Перед виступом на духовному вечорі з дітьми Початкового товариства в Анкориджі, штат Аляска, я запитав своїх онуків, про що мені слід говорити з іншими дітьми їхнього віку.

“Дідусю, скажи їм, що ти знаєш Ісуса і що Він любить їх”, — відповіли вони.

Я взяв їхню пораду до серця й пообіцяв кожному з тих дітей, що Небесний Батько, Ісус Христос і Святий Дух знають їх на ім’я. Я також сказав їм, що Бог їх любить.

Істини, якими я ділився з тими дорогоцінними дітьми, — це ті самі істини, якими я ділюся з кожним із вас.

Небесний Батько та Ісус Христос вас дуже люблять. Ми є дітьми Бога Ми маємо ділитися цією важливою істиною з усіма, кого знаємо. Ми насправді ніколи не самотні. Завдяки Небесному Батьку та Ісусу Христу ми маємо постійну дружбу та підтримку”.

Elder Ronald A. Rasband, Facebook, July 12, 2022, facebook.com/RonaldARasband.

Будьте світлом у цьому темному світі

“Ви можете бути світлом у цьому темному світі, завжди, без винятків, свідчити про Бога та Його праведність і знаходити радість у служінні. Не забувайте про свій величезний вплив і віддано служіть своєму Батькові на Небесах”.

Elder Ronald A. Rasband, Facebook, Apr. 30, 2021, facebook.com/RonaldARasband.

Запрошувати — наше зобов’язання

“Нещодавно на духовному вечорі УБЯ я говорив про зв’язок між благословеннями та обов’язками членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Ми маємо обов’язок запрошувати інших прийняти євангелію. Місіонери отримують благословення у своєму служінні завдяки підтримці своїх родин і членів Церкви.

Ми маємо обов’язок об’єднувати сім’ї на вічність. Ми благословенні безліччю храмів в усьому світі.

Ми маємо обов’язок жити за євангелією Ісуса Христа. Ми отримуємо благословення через різні церковні ресурси включно з Книгою Мормона — тепер уже 112 мовами.

Ми маємо обов’язок піклуватися про нужденних. Завдяки щедрості й вірності членів Церкви ми ділимося нашими благословеннями зі світом шляхом виконання гуманітарної роботи.

Я пропоную розглянути нашу роль у виконанні цих божественних обов’язків і активно долучитися до них. Роблячи це, ми отримуватимемо послані небесами благословення і насолоджуватимемося ними”.

Elder Gary E. Stevenson, Mar. 16, 2021, facebook.com/stevenson.gary.e.

Сяймо світлом сьогодні

“Важко не любити пісню “Як промінь сонячний”! Кожного разу, коли я її чую, я уявляю щасливі обличчя дітей, що співають її. У другому куплеті є такі слова: “Хоче Ісус, щоб любов’ю завжди світився я. Хай усі люди побачать, що я Його дитя”.

У кожному з нас є світло, і Христос хоче, щоб ми світили тим світлом! Друзі, я сподіваюся, що ви приймете це запрошення і нестимете світло сьогодні, де б ви не були”.

Sister Tracy Y. Browning, Jan. 24, 2023, facebook.com/Primary2ndCounselor.