2023
Чи віриш ти в Бога?
Липень 2023


“Чи віриш ти в Бога?”, Ліягона, липень 2023.

Голоси святих останніх днів

Чи віриш ти в Бога?

Коли моя подруга розповіла про те, що її непокоїть, я раптово все зрозумів.

Зображення
молода жінка і молодий чоловік розмовляють

Ілюстрація Кеті Докрілл

У дитинстві я ніколи не ставив під сумнів істинність євангелії. Однак коли я став підлітком, то почав сумніватися: я дійсно маю свідчення чи просто приймаю те, у що вірять мої батьки та друзі. Я молився, щоб знати, чи істинна євангелія.

Коли в мені відбувалася ця внутрішня боротьба, одна молода жінка, з якою я познайомився у коледжі, де навчався, сказала мені, що має таке відчуття, ніби я розумію свою мету і напрямок у житті.

“Чи віриш ти в Бога?” — запитала вона.

Я сказав, що вірю і що в моїй церкві навчають про наші стосунки з Богом і про мету в житті. Я також розповів їй про пророка Джозефа Сміта і про Відновлення. Вона уважно слухала.

Наступної неділі я взяв у церкві для своєї подруги брошури про Джозефа Сміта і про план спасіння. Після того як вона їх прочитала і почала читати Книгу Мормона, я привів її до церкви.

Пізніше вона мені сказала, що дуже любила свого старшого брата. Він був пілотом-каскадером, який виступав на місцевих авіашоу. На жаль, улітку, за рік до того, як ми з нею познайомилися, він розбився під час льотного шоу. Його смерть повністю її спустошила, і вона непокоїлася за нього, оскільки він вважав себе агностиком. Вона молилася, щоб знати про його стан і становище перед Богом.

Коли вона розповіла про те, що її непокоїть, я раптово все зрозумів. То було відчуття чистої істини й світла. Я зрозумів, що ми зустрілися не випадково. Це сталося тому, що Бог почув і відповів на щиру молитву цієї засмученої дівчини.

Я відчув смирення, зрозумівши, що Небесний Батько знав про мене і вважав гідним стати знаряддям у Його руках, аби відповісти на її молитву. Я зрозумів Його велику мудрість, виявлену в тому, щоб за допомогою цього випадку відповісти також і на мою молитву, аби я дізнався, що євангелія істинна.

Після належної підготовки я спакував валізи — попереду були два найкращі роки мого життя. Тим часом моя подруга разом зі своєю сестрою слухала місіонерські уроки. Вони обидві приєдналися до Церкви і згодом служили на місії. Після того як я повернувся з місії, моя подруга попросила мене виконати храмові обряди за її брата.

Я знаю, що Бог чує наші щирі молитви і відповідає на них, хоча іноді це відбувається у такий спосіб або в такий час, як ми не очікуємо.