2008
Три мости
Квiтень 2008 р. року


Прийдіть, прислухайтеся до голосу пророка

Три мости

З виступу на жовтневій генеральній конференції 2003 р.

Зображення
President Thomas S. Monson

Багато років тому я читав книгу Девіда С. Левендера, що називалася Шлях до Західного моря. У ній міститься захоплююча розповідь про подорож Мерівезера Льюїса та Вільяма Кларка під час їхньої експедиції вглиб Північно-Американського континенту в пошуках сухопутного шляху до Тихого океану.

Їхня подорож проходила у страшенно важкій праці, їм доводилося долати глибокі прірви, довго йти пішки, переносячи на собі завантажені човни у пошуках наступної річки, щоб нею продовжити свій шлях.

Читаючи про те, що їм довелося пережити, я думав собі: “О, якби [тоді] були сучасні мости, що простягаються над прірвами чи бурхливими водами!” Мені пригадувалися величні мости сучасності, які з легкістю виконують це завдання: прекрасний міст Голден Гейт, гордість Сан-Франциско; міцний міст Сіднейської гавані в Австралії; інші в багатьох країнах.

Насправді, ми всі є мандрівниками—а саме, дослідниками смертного життя. Ми позбавлені переваги доземного особистого досвіду. Ми маємо пройти над крутими прірвами і бурхливими водами нашої тутешньої, земної подорожі.

Наш Господь і Спаситель, Ісус Христос, був верховним будівельником мостів для вас, для мене, для всього людства. Він збудував мости, по яких ми мусимо пройти, щоб дістатися нашого небесного дому.

Ісус дав нам Міст послуху. Він був досконалим прикладом особистого послуху, дотримуючись заповідей Свого Батька.

Другий міст, який дав нам Господар, щоб ми ним перейшли,—це Міст служіння. Ми дивимося на Спасителя як на зразок служіння. Хоча Він зійшов на землю як Син Бога, Він смиренно служив тим, хто Його оточував. Він благословляв хворих; робив так, що кульгаві ходили, сліпі бачили, глухі чули. Він навіть мертвих повертав до життя.

Зрештою, Господь дав нам Міст молитви. Він наказав: “Молися завжди, і Я проллю Мій Дух на тебе, і великим буде твоє благословення” (УЗ 19:38).

Ісус, Будівник мосту, перекинув його через прірву, яку ми звемо смертю. “Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть” (1 Коринтянам 15:22). Він зробив для нас те, що ми не змогли б зробити для себе самі; отже людство може перейти мостами, які побудував Він,—у вічне життя.