2008
Пророцтва про народження Христа: Зворотний календар
December 2008


Пророцтва про народження Христа

Зворотний календар

Ви можете підготуватися до Різдва зараз, пам’ятаючи, як інші готувалися до нього у давнину.

Багато пророків у Біблії та в Книзі Мормона передвіщали про народження і служіння Ісуса Христа за сотні років до цієї події. За 12 днів до Різдва такий зворотний календар служитиме посиланням на уривки з Писань про народження і життя Спасителя та заходи, до яких ви можете вдаватися, щоб бути більше подібними до Христа. Читайте Писання щодня, і якщо є бажання, спробуйте провести відповідний захід. З дозволу батьків ви можете скористатися ідеями цього календаря на домашньому сімейному вечорі.

Президент Томас С. Монсон сказав: “Давайте на якийсь час відкладемо Різдвяні каталоги з їхніми казково описаними подарунками. Давайте навіть забудемо про квіти для мами і особливу краватку для тата, гарненьку лялечку і потяг зі свистком, довгоочікуваний велосипед,—навіть книги і відео—та звернемося думками до нетлінних, Богом даних дарів”.1

Коли закінчиться Різдвяна пора, зберігайте в серці й розумі те, чого ви навчилися, і святкуйте Різдво упродовж року, служачи іншим.

13 грудня

Ісая, пророк Старого Завіту, пророкував, що чиста жінка народить Сина Небесного Батька. Цю історію було записано в Писаннях за 700 років до Його народження.

“Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім’я Йому: Еммануїл” (Iсая 7:14; див. також 2 Нефій 17:14).

“Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім’я Йому: Дивний, Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру” (Iсая 9:5; див. також 2 Нефій 19:6).

Помолившись, виберіть друга, сім’ю або члена приходу чи філії. Таємно залишіть цій людині маленький подаруночок, наприклад: солодощі, думку з Писань або Різдвяну листівку.

14 грудня

Нефій бачив у видінні діву Марію і дитину Ісуса:

“А він сказав мені: Дивись, діва, яку ти бачиш, це матір Сина Божого від плоті людської.

І сталося, що побачив я, як віднесло її Духом; а після того, як віднесло її Духом на одну мить, ангел звернувся до мене, кажучи: Дивись!

І я подивився і побачив знову ту діву, і вона тримала на руках дитину.

І ангел сказав мені: Ти бачиш Агнця Божого, так, Сина Батька Вічного!” (1 Нефій 11:18–21).

Зробіть Різдвяний перелік того, що ви хотіли б подарувати, а не що отримати.

15 грудня

Пророки свідчили про місію Христа на землі. Ось розповідь Авінадія, який жив приблизно за 150 років до Р.Х.:

“І таким чином плоть, ставши підвладною Духові, або Син—Батькові, будучи одним Богом, переносить спокусу, не піддається спокусі, але терпить, коли над нею насміхаються, і її бичують, і нею нехтують, і її зрікаються Свої люди.

І після всього цього, після того, що Він зробив багато великих чудес серед дітей людських, …

Його поведуть, розіпнуть і вб’ють, плоть стане підвладною аж до смерті, волю Сина буде поглинуто волею Батька” (Moсія 15:5–7).

Зробіть Різдвяне пригощення і подаруйте його якійсь сім’ї у вашому приході чи філії. Такі дари сприятимуть зміцненню єдності й дружби в приході.

16 грудня

Алма пророкував наступне людям Гедеона приблизно у 83 році до Р.Х.:

“Син Бога приходить на лице землі. …

І знайте, Він буде народжений від Марії,… на неї, діву дорогоцінну і обрану посудину, злине сила Святого Духа, і вона зачне силою Святого Духа, і народить сина, так, а саме, сина Бога.

І Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду; і це для того, щоб слово могло виповнитися, яке каже, що Він візьме на Себе муки і хвороби Свого народу.

І Він прийме смерть, щоб скинути пута смерті, які зв’язують Його народ; і Він візьме на себе їхні недуги, щоб Його нутро сповнилося милості” (Aлма 7:9–12).

Безкорисливо послужіть тому, хто в нужді. Попросіть сім’ю допомогти вам визначити, де ви можете послужити.

17 грудня

Ісус Христос любить кожну Божу дитину й ніколи не забуде про жодного з нас. Єзекіїль пророкував, що Господь буде пастирем і збере своїх загублених овець.

“Бо так Господь Бог промовляє: Ось Я Сам, і зажадаю отару Мою, і перегляну їх.

Як пастух переглядає своє стадо того дня, коли він серед розпорошеної отари, так Я перегляну отару Свою, і вирятую їх зо всіх тих місць, куди вони були розпорошені. …

І випроваджу їх від народів,… і приведу їх до їхньої землі, і буду їх пасти на Ізраїлевих горах” (Єзекіїль 34:11–13).

Проведіть час з молодшим братом чи сестрою, кимось із родичів або з другом. Прочитайте цій людині Різдвяну історію з Євангелії від Луки 2.

18 грудня

Хоча Ісус був досконалим, все ж йому потрібно було христитися, щоб виповнити усю правду. Далі наведено пророцтво Легія, записане Нефієм:

“І сказав мій батько, що той [Іван Христитель] буде христити у Віфаварі, по той бік Йордану; і він також сказав, що той буде христити водою; і дійсно, що навіть Месію він буде христити водою.

І христивши Месію водою, він усвідомить і засвідчить, що він христив Агнця Божого, Який має забрати гріхи світу” (1 Нефій 10:9–10).

Подаруйте свій час, провівши його з хворою, літньою або овдовілою людиною у вашому приході чи по сусідству. Попросіть цю особу розповісти вам про найпам’ятніше Різдво.

19 грудня

Самуїл, Ламанієць, пророкував про ознаки, що будуть супроводжувати народження Христа.

“Бачите, я даю вам ознаку; бо пройде ще п’ять років, і ось, тоді прийде Син Бога викупити всіх тих, хто віритиме в Його ім’я.

Будуть на небесах великі вогні, такі, що вночі перед тим, як Він прийде, не буде темряви, так що здаватиметься, що це день. …

І ось, зійде нова зірка, така, яку ви ніколи не бачили; і це теж буде ознакою вам” (Геламан 14:2–3, 5).

Напишіть у своєму щоденнику, чим є для вас Різдво і якими є ваші сімейні традиції.

20 грудня

Перед народженням Христа Марії явився ангел Гавриїл.

“А шостого місяця від Бога був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому на ім’я Назарет,

до діви, що заручена з мужем була, на ім’я йому Йосип, із дому Давидового, а ім’я діві—Марія.

І, ввійшовши до неї, промовив: “Радій, благодатная, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами. …

Бо в Бога благодать ти знайшла.

І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісуc” (Лука 1:26–28, 30–31).

Зберіть членів сім’ї та друзів і обійдіть округу, співаючи колядки, або поспівайте різдвяні пісні у себе вдома.

21 грудня

Нефій, онук Геламана, з вірою чекав на прихід Господа. Але невіруючі казали йому: “Ось, час уже минув, а слова Самуїла не здійснилися; отже, ваша радість і ваша віра стосовно цього була марною” (3 Нефій 1:6).

Тоді Нефій “вийшов і вклонився до землі, і заволав щиро до свого Бога від імені свого народу” (в. 11).

Господь сказав Нефію: “Підійми свою голову і будь у доброму гуморі; бо ось, час уже поруч, і цієї ночі буде дано ознаку, а назавтра Я прийду у світ, щоб показати світові, що Я здійсню все те, що Я уклав у вуста Моїх святих пророків” (в. 13).

Висловіть у своїх молитвах подяку Небесному Батькові за дар Його Сина.

22 грудня

Нарешті пророцтва про народження Христа здійснилися.

“І сталося, що слова, які дійшли до Нефія, здійснилися, відповідно до того, як їх було сказано; …

І багато тих, хто досі не вірив у слова пророків, упали на землю і стали наче мертві,… бо ознака, яку було дано, була вже поруч. …

І сталося, що не було темряви всієї тієї ночі, але було світло, наче у полудень. …

І сталося, що нова зірка з’явилася, згідно з Словом” (3 Нефій 1:15–16, 19, 21).

Ісус Христос дав нам найбільший з усіх дарів—Своє життя. Виявіть свою вдячність батькам, написавши їм листа подяки за все добро, яке вони для вас зробили.

23 грудня

В ніч народження Христа ангел явився праведним пастухам у Віфлеємі, щоб проголосити новину про народження Христа.

“І породила вона свого Первенця Сина, і Його сповила, і до ясел поклала Його,—бо в заїзді місця не стало для них.

А в тій стороні були пастухи, які пильнували на полі, і нічної пори вартували отару свою.

Аж ось Ангол Господній з’явивсь коло них, і слава Господня осяяла їх. І вони перестрашились страхом великим.

Та Ангол промовив до них: “Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім.

Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь” (Лука 2:7–11).

Візьміть на себе зобов’язання стати щасливішою і добрішою людиною.

24 грудня

Як християни ми є свідками Ісуса Христа кожен день упродовж року завдяки своїй вірі й добрим справам. Пророк Джозеф Сміт і Сідні Рігдон дали нам свідчення:

“І тепер, після багатьох свідчень, які було дано про Нього, ось свідчення, останнє з усіх, яке ми даємо про Нього: Що Він живе!

Бо ми бачили Його, саме праворуч від Бога; і ми чули голос, що засвідчив, що Він є Єдинонародженим від Батька,—

Що Ним, і через Нього, і від Нього світи є та було створено, і жителі їхні є синами й дочками, народженими Богові” (УЗ 76:22–24).

Поділіться своїм свідченням про Спасителя, коли випаде найближча нагода, наприклад, на зборах посту і свідчень.

Посилання

  1. Томас С. Монсон, “Безцінні дари”, Ліягона, грудень 2006 р., с. 4.

Ілюстрації Скотта Гріра