2012
Обіцяння і молитва
Липень 2012


На місіонерській ниві

Обіцяння і молитва

Зображення
woman praying

Книга Мормона здатна допомогти кожному, хто бажає дізнатися про її істинність.

Чим мене найбільше вражає Книга Мормона—так це великою і вічною переміною, яку викликає в людях навіть до того, як вони стають членами Церкви. Як місіонер у Мексиканській місії Квернавака я на власному досвіді бачив цю значну переміну.

Коли я був на місії вже шість місяців, один із членів філії рекомендував нам з напарником для навчання 20-річну жінку і її сім’ю. Ця молода жінка не була знайома з віруваннями святих останніх днів і ставила нам багато запитань. Знаючи, що Книга Мормона відповідає на запитання душі, ми дали їй книгу і поділилися вміщеним у ній обіцянням, яке полягало в тому, що, аби дізнатися про її істинність, треба щиро молитися.

Протягом трьох тижнів вона відвідувала церкву і ми продовжували наші зустрічі. Ми не знали, що вона вже зробила важливий крок: молилася стосовно Книги Мормона. Під час одного з уроків вона розповіла нам про свій досвід. Вона багато розмірковувала над уроками, яких ми навчали, і сама захотіла помолитися. Вона стала навколішки і запитала Бога, чи істинна Книга Мормона. Спокій, який вона відчула після молитви, спонукав її більше почитати цю книгу. Під час читання вона відчула, як її огортає Дух.

Розповідаючи про цю подію, вона сказала нам: “Я відчула щось особливе, чого ніколи не відчувала раніше. Щось почало заповнювати всю ту порожнечу, яку я відчувала у своєму житті і яку ніщо інше не могло заповнити. Я відчула себе такою щасливою, що розплакалася. Я все ще не могла збагнути свої відчуття, але я знала, що Небесний Батько відповів мені, Він знає мене і Він настільки любить мене, що почув мене і відповів на мою молитву”.

Коли вона розповіла про свій досвід, я відчув величезну радість. Я знав, що в той момент я був на священній землі. Святий Дух підтвердив мені, що її слова були правдою. Її свідчення нагадало мені про велику любов, яку має до нас Небесний Батько; Він любить нас настільки сильно, що дав нам Книгу Мормона як знаряддя, щоб пізнати Його і Його істину. Якщо ми будемо дотримуватися принципів, які знаходяться у Книзі Мормона, наше життя буде змінюватися.

Я й досі пам’ятаю, як закінчився той урок. Сестра запитала нас: “Що буде тепер, коли я вже знаю, що Книга Мормона істинна?”

“Треба охриститися”,— відповіли ми.

Її відповідь була простою, але відображала силу і простоту її свідчення: “Тоді я охрищуся”.

Книга Мормона здатна допомогти нам знайти щастя і спокій. Якщо ми будемо її читати, то набудемо твердої рішучості жити за євангелією Ісуса Христа, як і ця сестра, що мала рішучість наслідувати приклад Спасителя, ввійшовши у води хрищення.

Ілюстрація Кетлін Петерсон