2023
На міцній основі
Жовтень 2023


“На міцній основі”, Ліягона, жовт. 2023.

Для батьків

На міцній основі

Зображення
у той час старійшина Рассел М. Нельсон та інші провідники Церкви на конференції в Мадагаскарі

У той час старійшина Рассел М. Нельсон та інші провідники Церкви на конференції в Мадагаскарі, 2011 р.

Шановні батьки!

Вивчаючи цього місяця Новий Завіт, ми читаємо про те, що Церква “збудован[а] на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос” (Eфесянам 2:20). Президент Даллін Х. Оукс свідчить про “цей божественний процес, за допомогою якого Господь керує Своєю Церквою в наш час” (с. 7).

Обговорення євангелії

Сучасні пророки

Усією сім’єю обговоріть, про що ви дізналися цього місяця під час генеральної конференції. Поділіться цитатами зі статті президента Далліна Х. Оукса про сучасних пророків і ключі священства (с. 4). Які благословення ви отримуєте, виконуючи пораду пророків та апостолів у наш час?

Віра, щоб бачити чудеса

Запропонуйте одному члену сім’ї прочитати вголос Матвій 9:20–22, де пояснюється те, як Христос зцілив жінку, “хвор[у] на кровотечу”. Як ми можемо розвивати віру, щоб бачити чудеса? Чому Христос творив чудеса? (Див. с. 43).

Як стати подібними до Христа

Старійшина Лінн Г. Роббінс навчає, як ми можемо наслідувати запрошення Спасителя стати такими, як Він, розвиваючи Христові якості у своєму житті (див. с. 10). Ви можете поділитися кількома прикладами, наприклад, про світлячків або про матір, яка годує дитину, щоб ваші діти могли краще зрозуміти, як розвивати подібні до Христових риси характеру у повсякденному спілкуванні.

Як зробити сімейне навчання за програмою За Мною йдіть цікавим

Зберігати віру

2 Тимофію 4

Наприкінці свого життя апостол Павло сказав Тимофію: “Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг” (2 Тимофію 4:7). Спробуйте виконати це завдання, щоб дізнатися про те, як зберігати віру.

Перед домашнім вечором

  1. Опитайте кількох літніх людей, які були вірними в євангелії. Це можуть бути дідусі, бабусі або члени вашого приходу чи філії.

  2. Розпитайте у них про те, що вас цікавить, або поставте такі запитання: Які випробування були у вашому житті та як ви їх подолали? Чи бувало так, що вам доводилося виявляти сміливість, аби жити за євангелією? Що найбільше допомагало вам залишатися вірними своїй вірі в Ісуса Христа?

  3. Запишіть на папері їхні свідчення і життєві історії або зробіть аудіозапис.

Під час домашнього вечора

  1. Поділіться зі своєю сім’єю свідченнями, які ви почули, й уроками, які засвоїли.

  2. Чого ці люди навчили вас про подолання труднощів за допомогою віри?

Обговорення: Як ви можете зберігати віру впродовж життя, незважаючи на випробування?