2023
Генеральна конференція: наша сучасна манна
Жовтень 2023


Лише в цифровому форматі: дорослій молоді

Генеральна конференція: наша сучасна манна

Через сучасних пророків і апостолів Бог дав нам можливість отримати духовне живлення, якого ми прагнемо.

Зображення
люди збирають манну

Як серед спеки та пісків пустелі, так і серед збентеження та сумнівів відступництва після виходу з Єгипту і після смерті Ісуса Христа настав голод.

Один голод був фізичним, а інший — духовним.

Щоб задовольнити фізичні потреби Своїх дітей, Бог послав їм манну. Після великого відступництва Він послав людям духовну подобу цієї їжі: слово Бога, передане через живого пророка, щоб вести нас до манни, Ісуса Христа.

Подібно до того, як ізраїльтян було навчено очікувати фізичну манну, ми можемо очікувати духовну манну у наш час.

Наша духовна манна від Бога

Ізраїльтяни блукали пустинею, а люди під час великого відступництва блукали “від моря до моря, і з півночі до сходу,… щоб знайти слово Господа, та не знай[шли] його“ (Амос 8:12).

Це блукання зрештою привело до того, що Ісус Христос відновив Свою євангелію через Пророка Джозефа Сміта.

Подібно до того, як Господь вказав, де народ Ізраїля знайде свою фізичну манну, Він також вказав нам, де ми можемо знайти справжнє духовне живлення: з Писань і слів наших сучасних пророків, які навчають нас про істинну манну — Ісуса Христа, Хліб життя — і Його відновлену євангелію та істини.

Нам не потрібно блукати у пошуках істини, тому що нам було дано обіцяння, що “не чинить нічого Господь Бог, не виявивши таємниці Своєї Своїм рабам пророкам” (Амос 3:7).

Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Набагато більш виснажлива справа — шукати щастя там, де ви ніколи не зможете його знайти!”1 Господня порада, якої навчають пророки і апостоли у Писаннях та на генеральній конференції, принесе нам тривалу радість і справжнє насичення. Подібно до того, як діти Ізраїля були б виснажені і розчаровані, намагаючись самотужки знайти їжу, щоб вижити, ми також будемо виснажені і розчаровані, якщо будемо звертатися до інших джерел у пошуку істини.

Знаходження манни через послушність

Подібно до того, як ізраїльтянам потрібно було слухатися Бога, щоб насититися фізично, нам потрібно йти за Ним, щоб насититися духовно.

“І промовив Господь до Мойсея: Ось Я спускатиму вам дощем хліб із неба, а народ виходитиме й щоденно збиратиме, скільки треба на день, щоб випробувати його, чи буде він ходити в Моєму Законі, чи ні” (Вихід 16:4; курсив додано).

Господь використав манну як можливість перевірити, чи будуть ізраїльтяни дотримуватися всіх Його заповідей. Так само генеральна конференція є можливістю для нас довести свою слухняність Йому через наше бажання слухати Його пророків. Ми, подібно до ізраїльтян, не можемо вибирати, в чому ми будемо послушні, а що будемо ігнорувати, і при цьому очікувати обіцяні благословення.

Народ Ізраїля швидко дізнався, що манна буде підтримувала їх, якщо вони збирали її за вказівками Господа — її потрібно було збирати щодня. Ми також дізнаємося, що послух вибраним слугам Бога буде духовно підтримувати нас, якщо ми дослухаємося до того, чого нас навчають. Манна зі слів Ісуса Христа, що ми отримуємо під час генеральної конференції, не може бути спожита за одні вихідні. Якщо ми продовжуємо переглядати виступи з генеральної конференції і впроваджуємо їхні дорогоцінні істини у наше щоденне вивчення, ми виявимо, що постійно насичуємося.

Справжня манна, якої ми прагнемо

Діти Ізраїля знали, що отримують цю дивовижну манну від Бога. І ми можемо з впевненістю знати, що отримуємо послання з генеральної конференції від Бога, коли ми звертаємося до Нього в молитві і запрошуємо Духа в наше життя щодня. Мороній навчав: “І силою Святого Духа ви можете пізнати правду про все” (Мороній 10:5).

Ми можемо знати це з того, про що навчають пророки і апостоли, про Кого вони постійно навчають і свідчать, Кого вони, зрештою, представляють і від імені Кого промовляють — Ісуса Христа.

Так само, як Бог послав манну, Він посилає сучасних пророків.

Вони представляють Його Сина, Ісуса Христа.

Ісус Христос — це манна, якої прагнули ізраїльтяни і якої ми прагнемо у наш час.

“Наші отці їли манну в пустині, як написано: Хліб із неба їм дав на поживу.

А Ісус їм сказав: Поправді, поправді кажу вам: Не Мойсей хліб із неба вам дав, Мій Отець дає вам хліб правдивий із неба.

Бо хліб Божий є Той, Хто сходить із неба й дає життя світові.

А вони відказали до Нього: Давай, Господи, хліба такого нам завжди!

Ісус же сказав їм: Я хліб життя. Хто до Мене приходить, не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме” (Іван 6:31–35).

Пророки допомагають нам скуштувати хліб життя: скуштувати від нашого Спасителя Ісуса Христа і Його відновленої євангелії. Якщо ми будемо ретельно слухати їхні вчення і дослухатися до них, то будемо духовно насичені, сповнені і зміцнені.

Я сподіваюся, що всі ми будемо налаштовані на генеральну конференцію.