2008
Оточені руками Його любові
Березень 2008 р. року


Оточені руками Його любові

Коли нашому синові Нолану був лише рік, він пережив параліч, який був наслідком спинномозкового менінгіту. Зараз у свої 14 років він бореться з низьким кров’яним тиском, утрудненим засвоєнням навчального матеріалу і паралічем однієї частини свого тіла.

Незважаючи на те, що Нолану випав нелегкий шлях, хлопчик перевершує всі наші сподівання. Кожна його перемога приносить нам багато радості. Він розвинув у собі терпіння й рішучість, гідні наслідування.

Я, мій чоловік Раян та наші п’ятеро синів—усі ми зросли духовно завдяки спілкуванню з Ноланом. Часом ми відчуваємо розпач і тривогу за його майбутнє, але потім пригадуємо отримані благословення, усвідомлюємо, яку любов і турботу Небесний Батько і Його Син виявляють кожному з нас, і згадуємо про молитву, на яку отримали відповідь, коли Нолану було шість років.

Одного вечора, коли ми були непевні, як справлятися з випробуваннями, що випали Нолану, ми з чоловіком стали на коліна, щоб помолитися про благополуччя хлопчика. Коли ми молилися Господу, то висловлювали особливе занепокоєння поведінкою Нолана, пов’язаною з його усвідомленням особистої гідності. Ми щиро благали, щоб Нолан відчув любов Спасителя і знав про свою велику цінність, яку він має як дитя Бога.

Наступного ранку Нолан прийшов прямо на кухню, де я готувала сніданок. Перед сніданком він, як правило, грався зі своїми братами або стрибав на дивані. Але цього разу він про щось напружено думав, залізаючи на табурет біля столу, потім поглянув на мене і сказав: “Уночі мені приснився сон”.

Я відчула, наскільки він був серйозним, і моя зацікавленість відразу ж зросла.

“Справді?— запитала я.— Що ж ти бачив уві сні?”

“Я бачив Ісуса,—просто відповів Нолан,—і Він тримав мене”.

Я маю свідчення, що наш люблячий Небесний Батько чує і відповідає на наші молитви, і що наш Спаситель є заступником перед Батьком. Вони знають кожного з нас. Вони знають наші потреби і наші здібності. Вони знають, як допомагати нам.

Мороній каже: “Якщо ви питатимете з щирим серцем, із справжнім наміром, маючи віру в Христа, Він явить вам правду… про все. І силою Святого Духа ви можете пізнати правду про все” (Мороній 10:4–5). Я зрозуміла, що ці вірші стосуються не тільки отримання свідчення про Книгу Мормона, але їх можна застосувати до будь-яких запитань, на які ми щиро шукаємо відповідь. Коли ми постаємо перед випробуваннями, негараздами і труднощами, наші серця сповнені щирості, а наші наміри є абсолютно чистими.

Я така вдячна, що є членом Спасителевої Церкви, де багато дізналася про Його євангелію шляхом навчання, служіння і Святого Духа. Я така вдячна за знання про те, що Спаситель допоможе, втішить і буде вести кожного з нас. Я знаю, що ми можемо бути оточені “руками [Його] любові” (УЗ 6:20), коли приходимо до Нього.