2021
Закон, який написано на камені
грудень 2021


Закон, який написано на камені

Коли я читаю про Мойсея—провідника священства, то звертаю увагу на те, що його бажанням було освятити свій народ, аби й вони також могли зустрітися з Богом, як зустрівся з Ним він.

Пам’ятаєте історію про дві кам’яні таблиці, які були дані спершу, а потім про те як було дано дві інші кам’яні таблиці? На них було написано закон, який мав виконувати народ.

“І Господь сказав Мойсеєві: Витеши собі ще дві кам’яні таблиці, як перші, і Я напишу також на цих таблицях слова закону, як їх було написано спершу на тих таблицях, які ти розбив; але він буде не таким, як перший, бо Я заберу священство з їхнього середовища; отже Мій святий чин і обряди його не дійдуть до них; бо Моя присутність не піде серед них, щоб Я не знищив їх.

Але Я дам їм закон, як спершу, але він буде відповідати законові тілесної заповіді; бо Я поклявся у Своєму гніві, що вони не ввійдуть у мою присутність, до Мого покою, у дні їхньої мандрівки. Отже, чини, як Я повелів тобі, і будь готовий вранці, і зійди на гору Сінай, і явись там переді Мною, на верхів’ї гори” (ПДС, Вихід 34:1–2).

Апостол Павло, розмірковує разом з євреями про закон, який написано на камені, ставлячи запитання:

“Отож, коли б досконалість була через священство левитське,—бо люди Закона одержали з ним,—то яка ще потреба була, щоб Інший Священник повстав за чином Мелхиседековим, а не зватися за чином Аароновим?

Коли-бо священство зміняється, то з потреби буває переміна й Закону” (Євреям 7:11–12).

Які зміни, що стосуються священства та закону, запровадив Ісус Христос?

У Євангелії від Матвія 16:19 написано: “І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв’яжеш, те зв’язане буде на небі, а що на землі ти розв’яжеш, те розв’язане буде на небі!”

А як щодо закону?

У Євангелії від Марка 12:30–31 (див. Повторення Закону 6:5–9) написано:

“Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї!” (Це заповідь перша!)

А друга (однакова з нею): “Люби свого ближнього, як самого себе!” Нема іншої більшої заповіді над оці!”

У Євангелії від Матвія 5:19 ми читаємо:

“Хто ж порушить одну з найменших цих заповідей, та й людей так навчить, той буде найменшим у Царстві Небеснім; а хто виконає та й навчить, той стане великим у Царстві Небеснім”.

Хто буде названий великим у Небеснім Царстві? Той, хто сам виконує заповіді й навчить людей теж виконувати їх.

У книзі 3 Нефій 9:20, 22 сказано:

“І ви принесете в жертву Мені скрушене серце і упокорений дух. …

Отже, кожного, хто кається і приходить до Мене, як мале дитя, того Я прийму, бо для таких царство Бога. Знайте, за таких Я поклав Своє життя і знову взяв його; отже, покайтеся і приходьте до Мене, ви, кінці землі, і будьте спасенними”.

Ісус Христос—наш Первосвященник. Він бажає освятити всіх нас і привести у присутність нашого Небесного Батька!

Моя дочка прислала мені ось такі слова про Юду Іскаріота, апостола Ісуса Христа:

“У Юди Іскаріота був:

  • найкращий Пастир;

  • накращий Провідник;

  • найкращий Консультант;

  • найкращий Порадник.

І все ж він зазнав невдачі!”

Тобто проблема не у провідництві або церкві, яку ви відвідуєте. Якщо ваше ставлення чи ваш характер не змінюються або якщо ваше серце не змінюється, ви залишитеся тими ж самими назавжди.

Президент Нельсон прагне освятити кожного з нас, навчаючи цьому у своїх посланнях “Слухайте Його” і “Хай Бог буде понад усе”.

Один із способів допомогти людям в наших приходах і групах відійти від закону, який був написаний на камені у часи Мойсея, і привести їх до “скрушеного серця і упокореного духа”, як цього навчав Ісус Христос,—це підтримувати членів наших підрозділів, щоб вони були гідні мати дійсну храмову рекомендацію.

Деякі зміни, впроваджені під керівництвом Президента Нельсона, які направляють нас до вищого закону, вказуючи на наявність скрушеного серця і упокореного духа, є такими:

“Чи прагнете ви бути морально чистими у своїх думках і поведінці?

Чи дотримуєтеся ви завітів, які уклали в храмі? …

Чи є у вашому житті тяжкі гріхи, які мають бути вирішеними з провідниками священства під час покаяння?”

Це і є той спосіб, в який ми слухаємо Його і докладаємо зусиль, щоб Бог був для нас понад усе, вирішені Божі заповіді та навчаючи цього наших братів і сестер.