2008
Чи Ісус дійсно відвідав Америку?
Липень 2008 р


Чи Ісус дійсно відвідав Америку?

У 1960 році на одній вечірці я познайомився з юнаком, який сказав мені, що Ісус Христос після Свого воскресіння відвідував Америку. Ця думка здалася мені неймовірною, і я захотів знати більше, тож почав шукати матеріали в бібліотеках і розпитувати представників різних віросповідань у своєму рідному місті Сан-Мігель у Сальвадорі.

Я шукав майже три роки, але нічого не знайшов. Коли я говорив різним релігійним провідникам про те, що чув, як казали, що Христос відвідував Америку, вони запевняли мене, що то обман. Оскільки пошуки не дали ніяких результатів, то згодом я повірив, що вони були праві.

Одного дня в мій дім прийшли 2 місіонери Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і сказали, що у них є важливе послання для моєї сім’ї. Я відразу ж згадав мої нещодавні пошуки і запитав: “Чи знаєте ви щось про прихід Ісуса Христа в Америку?”

Один з юнаків сказав: “У нас є свідчення про це”.

У ту ж мить мій розум і серце сповнилися збудженням, і я запитав: “Звідки ви про це знаєте?”

Він вийняв зі своєї сумки книгу і промовив: “Ми знаємо, що Христос приходив сюди, завдяки цій книзі—Книзі Мормона”.

Те, чого місіонери навчали мене під час першої зустрічі, викликало занепокоєння, і я поставив під сумнів розповідь про те, що пророк Джозеф Сміт бачив у видінні Батька і Сина. Однак Книга Мормона зацікавила мене, і місіонери продовжували свої уроки.

Якось увечері місіонери запитали: “Чи молилися ви, щоб дізнатися про істинність того, чого ми вас навчаємо?”

Я відповів, що робив це, але не отримав відповіді.

“Ви маєте молитися зі справжнім наміром”,—сказали вони.

Кілька вечорів поспіль я читав Книгу Мормона. Я прочитав про те, як Ісус Христос приходив до нефійців і повірив у це, але не міг прийняти видіння Джозефа Сміта. Моя внутрішня боротьба була важкою.

Одного вечора я став на коліна і відкрив своє серце Богові. Я сказав Йому, що мені необхідно знати, чи Він дійсно показав Себе Джозефу Сміту. Якщо це так, то я пообіцяв, що охрищуся у Церкві й буду служити Йому все своє життя.

Коли наступного ранку я прокинувся, то відповідь прийшла до мене через Святого Духа. Мій розум прояснився, а серце сповнилося спокоєм. З того часу й надалі я ніколи не сумнівався в тому, що Джозеф Сміт був дійсно пророком Божим, що Книга Мормона є ще одним свідченням про Ісуса Христа і що Ісус Христос є нашим Спасителем і Викупителем.

Я знаю, що після Свого воскресіння Христос приходив на Американський континент. Моя душа втішається цим чудовим знанням, яке було з достовірністю викладено мені силою Святого Духа.