2008
Дар євангелії
Липень 2008 р


Прийдіть, прислухайтеся до голосу пророка

Дар євангелії

З виступу на квітневій генеральній конференції 2003 року.

Зображення
President Henry B. Eyring

Субота—це базарний день по всьому світі. У Гані, Еквадорі і на Філіппінських островах люди приносять у цей день в місто на продаж продукти та інші товари власного виробництва. Вони розмовляють з тими, кого зустрічають по дорозі. Серед них є святі останніх днів. У більшості випадків розмови між людьми по всьому світу подібні. Але святі останніх днів відрізняються. Ця різниця помітна в їхніх очах, а також у їхніх словах. Вони слухають уважно, і мають небайдужий вигляд.

Якщо розмова триває більше кількох хвилин, вона переростає в обговорення того, що хвилює обох співбесідників. Вони говоритимуть про те, що, на їхню думку, приносить щастя або смуток. Іноді святого останніх днів запитують: “Чому ви такі спокійні?” І тоді прийде смиренна відповідь. Можливо, вона буде про Небесного Батька та Його Сина Ісуса Христа, які явилися юному Джозефу Сміту. Можливо, йтиметься про милосердне служіння воскреслого Спасителя, як описано у Книзі Мормона.

Ви можете запитати: “Як я можу це робити? Як мені краще розповідати про свою віру?”

Я уважно і з молитвою вивчав історії деяких людей, сповнених вірою, які активно діляться свідченням про Спасителя та Його Церкву. Не існує єдиної моделі того, як вони це роблять. Дехто завжди носить Книгу Мормона, щоб дати комусь іншому. Інші ставлять дату, щоб знайти людину, яку будуть навчати місіонери. Кожен молився про те, щоб знати, як діяти.

Щоб робити те, що нам слід робити, ми повинні стати схожими на цих людей принаймні у двох речах. По-перше, вони відчувають, що є улюбленими дітьми люблячого Небесного Батька. Завдяки цьому вони часто і з легкістю звертаються до Нього в молитві. По-друге, вони є вдячними учнями воскреслого Ісуса Христа. Вони високо цінують те, чим є для них євангелія. Саме пам’ять про отриманий дар спонукає їх ділитися цим даром з іншими. Вони відчули любов Спасителя.

Моліться, щоб мати шанс зустріти людей, які відчуватимуть, що в їхньому житті може бути щось краще. Моліться, щоб знати, як ви повинні їм допомогти. На ваші молитви прийдуть відповіді. Ви зустрінете людей, підготовлених Господом. І ви будете відчувати, як наближаєтеся до Небесного Батька, знаючи, що ви зробили те, про що Він вас просив, бо Він любить вас і довіряє вам.