2014
Десятина допомагає нам будувати царство Боже
Грудень 2014


У що ми віримо

Десятина допомагає нам будувати царство Боже

Ми віримо в те, що маємо віддавати десяту частину свого доходу Господові, аби допомагати в розбудові Його Царства. Закон десятини вимагає, щоб ми жертвували деякими матеріальними статками заради того, щоб насолоджуватися більшими духовними благословеннями.

Принцип десятини застосовувався з того часу, як євангелії почали навчати на землі. Авраам, наприклад, платив десятину первосвященику Мелхиседеку (див. Буття 14:18–20). Господь наказав Мойсеєві навчати народ про десятину (див. Левит 27:30–34). Пізніше, коли Спаситель прийшов до нефійців, Він дав їм закон десятини (див. 3 Нефій 24). У наш час Він відновив цю заповідь через пророка Джозефа Сміта (див. УЗ 119).

Аби виконувати цю заповідь, ми віддаємо десяту частину свого доходу Господу через місцевих провідників священства. Ці кошти направляють до Головного управління Церкви, де рада, що складається з Першого Президентства і Кворуму Дванадцятьох Апостолів та Верховного єпикопату, визначає, як використовувати ці священні фонди (див. УЗ 120).

Десятина дає можливість Церкві будувати і обслуговувати храми та будинки зборів, підтримувати діяльність семінарії та інституту релігії, забезпечувати членів Церкви матеріалами й проводити місіонерську, храмову та сімейно-історичну роботу.

Ми віримо в добровільну сплату десятини, “бо Бог любить того, хто з радістю дає” (2 Коринтянам 9:7). Сплата десятини—це спосіб, який допомагає нам будувати царство Боже на землі і виявляти вдячність Небесному Батькові за те, що Він благословляє нас усім, що ми маємо. Крім того, сплата десятини приносить більше благословень у наше життя. Як навчав Малахія: “Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте,—промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не проллю вам благословення аж надмір” (Maлахія 3:10). Духовні та матеріальні благословення можуть приходити до всіх, хто сплачує чесну десятину, навіть якщо її сума невелика.