2023
Мій Спаситель для мене — усе
Грудень 2023


“Мій Спаситель для мене — усе”, Ліягона, груд. 2022.

Портрети віри

Мій Спаситель для мене — усе

Ісус Христос дає нам Свою євангелію у простий спосіб. Він допомагає нам на шляху. Якщо ми йдемо за Ним, усе буде добре.

Зображення
Уму Сесай

Фотографії Леслі Нільссона

Я не один раз бачила місіонерів повного дня, коли жила в Сьєрра-Леоне, але не підходила до них, бо мала інші вірування. Пізніше, коли я зустріла їх на зупинці автобуса у Вашингтоні, округа Колумбія, вони почали розповідати мені про Спасителя і про те, як Він мене любить. Вони запросили мене до церкви, тож я пішла.

Перше, завдяки чому я зрозуміла, що маю бути в цьому місці, була гостинність членів Церкви. Одна жінка так міцно мене обняла, що в розумі я почула слова: “Тобі тут раді. Ти можеш повернутися”. Я сказала: “Гаразд”.

З місіонерами, коли вони переступають поріг вашого дому, приходить Дух, і Він залишається з вами. Дух працює у вас і змінює вас. Моя зміна сталася завдяки істині, про яку розповідали місіонери, і любові, яку я відчувала.

Місіонери навчали, що Небесний Батько любить мене, що я — Його дочка, і що Він хоче аби всі сім’ї були разом навічно. Я завжди вірила, що після смерті всі ідуть різними шляхами і всі перебувають окремо. Але в Церкві ми віримо, що знову побачимо свою сім’ю. Це зворушило моє серце. Я хотіла цього і для себе, і для своєї сім’ї.

Я мала зателефонувати своїм трьом дітям додому й розповісти їм. Я хотіла поділитися любов’ю, яку мені виявив Христос.

“Я познайомилася тут з місіонерами, — сказала я їм. — Вони навчили мене цього. Вони навчили мене того”. Я попросила їх дізнатися про Церкву.

Усі мої діти зараз у Церкві. Вони охристилися в Сьєрра-Леоне. Один з них хоче їхати на місію. Це благословення від Христа. Інші члени сім’ї також приходять до Церкви, але деякі вагаються. Я продовжую розповідати їм про Христа.

Зображення
Уму Сесай стоїть на тротуарі

Ваша нова сім’я

Я сумую за своїми дітьми, а вони сумують за мною. Однак я сказала їм: “Мене немає в Сьєрра-Леона, однак Церква — є. Церква — ваша нова сім’я”. Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів збільшується в тій країні. Коли я почула, що у Сьєрра-Леоне буде побудовано храм, я аж підскочила. Храм — це місце спокою. Він буде найкращою будівлею в усій країні.

З того часу як я приєдналася до Церкви, у мене було багато благословень. Зараз я можу робити те, про що ніколи й не здогадувалася. Я можу диригувати. Я можу навчати дітей у Початковому товаристві. Я люблю їх, і вони люблять мене також. Я можу співати в хорі. У серпні 2022 року я навіть співала в хорі під час недільної ранкової сесії на освяченні храму в Вашингтоні, округа Колумбія. Я ніколи не думала, що буду в храмі з Президентом Нельсоном і співатиму для нього. Однак це сталося! То було чудове благословення — перебувати в присутності пророка.

Один з моїх улюблених уривків з Писань — 2 Нефій 28:30: “Я дам дітям людським рядок за рядком, приписання за приписанням, тут трохи і там трохи”. Саме так і вів мене Господь — невеличкими кроками.

Я не розумію всього, але кожного дня навчаюся. Кожного дня церковний додаток “Євангельська бібліотека” пропонує мені вірш з Писань. Я читаю його і розмірковую над ним, перш ніж кудись іду. Потім я молюся Небесному Батькові. Ось так я і живу, постійно навчаючись потроху. Яке благословення знати, як нам слід жити, незалежно від нашого статусу, незалежно від того, багаті ми чи бідні.

Ісус може змінювати вас

Оскільки ми люди, іноді виникає бажання зійти на манівці. Але якщо ми Йому дозволяємо, Ісус повертає нас назад до Небесного Батька. Він дає нам Свою євангелію простим чином. Він допомагає нам на шляху. Якщо ми йдемо за Ним, усе буде добре.

Ісус — прекрасний. Для мене Він — усе. Я люблю Його. Він допомагає мені відчувати, що мене люблять і цінують як дитину Небесного Батька. Ісус може змінювати вас, якщо ви наближаєтеся до Нього, у тому, як розмовляєте, як щось робите, навіть у своїй культурі.

Зображення
Уму Сесай усміхається

Місіонери знайшли мене, і я прийняла Христа у своє життя. Я рада, що знайшла Його. Він зробив мене кращою людиною. Усе старе відійшло. (Див. 2 Коринтянам 5:17.)

Я не знаю, що чекає мене в майбутньому. Небесний Батько знає це. Я планую більше навчатися і встановлювати цілі в Господі — бути, як Він, ходити, як Він, розмовляти, як Він, і наближатися до Нього. Саме такими Він сподівається нас бачити.

Я з нетерпінням чекаю на час, коли зустрінуся з Ним знову.