2023
Світло для світу — нещодавні послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників
Грудень 2023


Лише в цифровому форматі

Світло для світу — нещодавні послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників

Дізнайтеся, чого нещодавно навчали церковні провідники в соціальних мережах про Ісуса Христа — Світло для світу.

Зображення
немовля Ісус Христос у яслах

У світі, який все більше занурюється в темряву, світло буде завжди світити. Це світло, яке приносить надію і радість, приходить завдяки Ісусу Христу, який є Світлом для світу.

Президент Даллін Х. Оукс, перший радник у Першому Президентстві, навчав:

“Ісус Христос є світлом для світу, бо Він є джерелом світла, “яке йде з присутності Бога, щоб заповнити неосяжність простору”(У&З 88:12). Його світло — це “істинне світло, яке засвічує кожну людину, яка приходить у світ” (У&З 93:2)…

Його приклад і Його вчення освітлюють шлях, яким ми маємо йти”1.

Ми звертаємо увагу на світло Христа особливо у різдвяну пору, але це світло сяє нам упродовж року, і ми можемо прагнути поділитися Його світлом у всьому, що робимо. Ці висловлювання церковних провідників, якими вони ділилися у соціальних мережах, можуть допомогти нам дізнатися більше про те, чому Христос — це Світло для світу, і як нам відображати Його світло у нашому житті.

Нове світло, яке горить у кожному з нас

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

“Цього року я буду святкувати Різдво 99-ий раз. Протягом цих багатьох років мене вражало, що люди стають більш доброзичливими й привітними в цю священну пору. Коли ми вшановуємо народження Того, Хто є Світлом для світу, нове світло запалюється у кожному з нас. Сьогодні нам потрібно світло Ісуса Христа більше, ніж будь-коли. Наслідуючи Його, ми можемо допомогти змінити світ на краще”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 18 груд. 2022 р., facebook.com/russell.m.nelson.

Дух Різдва

Зображення
Президент Рассел M. Нельсон

“Зважаючи на те, скільки труднощів багато з нас пережили протягом останнього і попередніх років, може бути важко зрозуміти, де знайти спокій.

У це Різдво я запрошую вас поділитися світлом Спасителя Ісуса Христа з людьми навколо вас. Саме ЙОГО світло та ЙОГО любов зцілять наші серця у ці свята й під час усіх життєвих труднощів”.

Відео: “Різдво — це дуже особливе свято для мене, і як я знаю, для багатьох з вас також. З огляду на те, що ми пережили протягом останнього і попередніх років, дозвольте мені поділитися посланням про те, як ми можемо змінити життя у цю особливу пору року.

…Я запрошую вас подумати про те, як ви особисто можете звертати увагу на людей і допомогти їм відчути Світло Ісуса Христа цього Різдва. Цього Різдва хтось досі чекає, щоб вогники знову засвітилися. Саме тому ми любимо ділитися світлом Ісуса Христа, коли так багато хто серед нас обтяжені страхом і непевністю.

Я закликаю вас знайти місце в своєму серці для тих серед вас, кому, можливо, важко побачити світло Спасителя і відчути Його любов. Жоден подарунок не буде мати такого значення, як вияв чистої любові самотнім, знесиленим і втомленим. Ці подарунки нагадають нам і їм про справжнє значення цього свята: дар Сина Божого, Ісуса Христа, який народився, щоб забрати весь страх і принести вічне світло і радість всім, хто слідує за Ним.

Я бажаю вам, мої дорогі друзі, дуже щасливого Різдва і радості, яку ви відчуєте, допомагаючи іншим бачити та відчувати Світло Ісуса Христа”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 16 груд. 2021 р., facebook.com/russell.m.nelson.

Князь миру

Зображення
Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф

“У цю різдвяну пору здіймайте голоси і сповнюйте свої серця радістю і вдячністю за те, що Христос — це Князь миру. Він живе і приносить світло і життя у світ. Він — наш Викупитель і наш Спаситель на Різдво і назавжди”.

Відео: “Це час, щоб подумати про Ісуса Христа. І показати вчинками й словами, що це частина нашого життя — як Він приносить світло і життя у світ, так і ми намагаємося зробити теж саме у нашій обмеженій сфері впливу. І ми маємо здіймати свої голоси і сповнювати наші серця радістю і вдячністю, що Ісус є Царем миру, Князем миру. Христос живий. Він дійсно існує. Він є нашим Викупителем на Різдво і завжди”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, Фейсбук, 11 бер. 2022 р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Чудеса, які робить Світло світу

Зображення
Старійшина Квентін Л. Кук

“У наших Писаннях сказано, що Ісус Христос — це світло і життя світу.

Я ділюся своїм переконанням, що якщо ми будемо старанно застосовувати у своїх сім’ях, громадах, зібраннях і націях принципи миру і доброї волі, які знаходяться в євангелії Ісуса Христа, ми зможемо побачити чудеса”.

Старійшина Квентін Л. Кук, Фейсбук, 30 лист. 2022 р., facebook.com/quentin.lcook.

Джерела світла

Зображення
Старійшина Квентін Л. Кук

“Як християни, ми, члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, віримо, що ми всі — діти люблячого Небесного Батька, і що Ісус Христос — Його Єдинонароджений Син. У наших Писаннях сказано, що Ісус Христос — це світло і життя світу. Його світло — це “істинне світло, яке засвічує кожну людину, яка приходить у світ” (УЗ 93:2).

Нехай кожен з нас стане джерелом світла під час цього особливого свята. Ісус Христос дав нам світло і показав досконалий приклад. Він присвятив своє життя бідним, нужденним, хворим і стражденним. Він також успішно здійснив вічний план, який лише Він міг завершити. Він є світлом і показав нам приклад. Я б хотів, щоб ми всі мали Дух Різдва, коли освічуємо цей світ своєю любов’ю і доброю волею”.

Старійшина Квентін Л. Кук, Facebook, 19 груд. 2022 р., facebook.com/quentin.lcook.

Сила й ентузіазм

Зображення
Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

“Як і на жителів багатьох країн, пандемія COVID-19 сильно вплинула на жителів Аргентини і Чилі. Досі видно, що люди переживають емоційне потрясіння.

А втім, у них настає щасливіший період. Під час своєї останньої подорожі до Аргентини і Чилі я помітив, що люди починають новий період життя, сповнений радістю, служінням і братерством. У цьому векторі є сила й ентузіазм. Це світло, яке йде від Спасителя. Його любов і наша віра можуть провести нас навіть через найтемніші та найсамотніші періоди життя”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, Фейсбук, 28 червня, 2021 р., facebook.com/dtodd.christofferson.

Наша мета — йти з Ним

Зображення
Старійшина Уліссес Соарес

“Ми святкуємо світло та істину, які Ісус Христос приніс у цей світ.

Наша мета в житті — шукати світло та істину і отримувати надзвичайні благословення завдяки тому, що Він іде з нами, незважаючи на темряву, яка існує сьогодні у світі. Протягом цієї чудової пори і в подальшому, ми маємо розмірковувати, як світло та істина допомагають нам іти зі Спасителем. Іти з Ним — це завжди найкращий шлях, яким ми можемо йти”.

Старійшина Уліссес Соарес, Фейсбук, 23 груд. 2022 р., facebook.com/soares.u.

Джерело миру і радості

Зображення
Старійшина Уліссес Соарес

“Ісус Христос є Світлом для світу, для всіх Божих дітей. Коли ми йдемо за Ним, Його світло приносить мир і радість кожному з нас”.

Старійшина Уліссес Соарес, Фейсбук, 16 лист. 2022 р., facebook.com/soares.u.

Сповнювати наші життя Його світлом

Зображення
Президентка Сюзен Х. Портер

“Як матері, а тепер і бабусі, ми знаємо, що різдвяний час може бути трохи хаотичним. Іноді це час радості і зустрічей, а іноді він може бути болісним чи важким.

Незважаючи на те, які у вас почуття у різдвяну пору цього року, ми сподіваємося, що ви знайдете час #Освітитицейсвіт, служачи іншим разом зі своїми дітьми або іншими, дорогими вам людьми. Немає значення, чи ваші діти малюки, чи підлітки — вони хочуть і можуть робити добро. Якщо ми усвідомлено служимо з нашими дітьми і тими, кого ми любимо, ми зміцнимо стосунки, навчимося чогось нового, оскільки будемо пробувати щось нове, і створимо єдність і силу, розповсюджуючи любов Спасителя серед тих, хто нас оточує. Якщо ми зосереджуємося на Ісусі Христі, у нашому житті буде більше Його світла.

Знайдіть спосіб проявляти доброту, яка відповідає потребам вашої сім’ї та вашій ситуації. Вам не потрібно додавати щось до свого списку справ. Дух допоможе вам знати, що ви можете робити, щоб разом підтримати інших”.

Президентка Сюзен Х. Портер, Фейсбук, 11 груд. 2022 р., facebook.com/PrimaryPresident.

Світло у наших серцях

Зображення
Сестра Емі А. Райт

“Різдво — це прекрасна пора світла. Світло світиться на деревах, будинках і особливо у серцях. Світло, яке ми бачимо на Різдво, символізує Світло Христа. Ми можемо ділитися цим Світлом, якщо намагаємося служити одне одному”.

Сестра Емі А. Райт, Фейсбук, 16 грудня, 2021 р., facebook.com/Primary2ndCounselor.

Посилання

  1. Dallin H. Oaks, “The Light and Life of the World”, Ensign, Nov. 1987, 63–64