2023
Що я не розумів про Спасителя
Грудень 2023


Лише в цифровому форматі: дорослій молоді

Що я не розумів про Спасителя

Коли моя хвороба затягнулася на довше, ніж очікувалось, я зрозумів, що мені не потрібно долати випробування наодинці.

Зображення
хвора людина сидить на дивані

Коли почалася пандемія у 2020 році, я був одним з перших, хто захворів на COVID-19 у моїй місцевості в Шотландії. Спочатку я подумав, що це просто застуда. Але мій стан постійно погіршувався, поки не дійшло до того, що мені стало важко дихати. Моє горло і носові пазухи були сильно уражені хворобою, і я відчував хронічну втому.

Одужання тривало півтора роки, і протягом цього часу я не міг брати участь у спортивних заходах або робити фізичні вправи. Я мав призупинити участь у всіх заходах. Я навіть рік не ходив до університету і став дуже сердитим — сердитим на свої обставини і на Небесного Батька, коли здавалося, що я вже не одужаю.

Ми стаємо сильнішими з Ісусом Христом

Попри мій умонастрій я продовжував жити за євангелією. Я продовжував ходити до церкви і робити що мені було під силу, щоб допомагати і служити іншим. Поступово мій емоційний стан почав покращуватися.

Коли найгірші симптоми почали зникати, я отримав неочікуване покликання служити у вищій раді свого колу. Незважаючи на мої переживання, я прийняв покликання з надією, що Господь зможе допомогти мені виконати це покликання попри моє погане здоров’я (див. 1 Нефій 3:7).

Одне з перших завдань, які я отримав, було виступити з темою про Спасителя і Його Викуплення. Кожен виступ, звернений до інших послідовників Ісуса Христа, допомагав мені краще розуміти Його і що Він зробив для мене. Я усвідомив, що ігнорував дуже важливу складову Його Викуплення — Господь страждав і помер не лише за наші гріхи, але і за наші недуги. Він знає як підтримати нас у наших випробуваннях (див. Алма 7:12).

Президентка Камілл Н. Джонсон, генеральна президентка Товариства допомоги, навчала:

“Ісус Христос може полегшити наше навантаження.

Ісус Христос може зняти наші тягарі.

Ісус Христос вказує спосіб звільнення від тягаря гріха.

Ісус Христос — наша допомога…

Я не можу проходити через усе сама. Це не потрібно, і так не буде. Оскільки я прийняла рішення бути зв’язаною зі своїм Спасителем Ісусом Христом завітами, укладеними з Богом, “я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі” [Филип’янам 4:13]”1.

Я також схильний покладатися на власні сили, і через свою гордовитість я справді думав, що зможу подолати свої труднощі самостійно. Але я зрозумів, що я зазнав невдачі не тому, що випробування було занадто важким; це сталося через те, що я не дозволяв Ісусу Христу запропонувати мені Свою силу і підтримку.

Коли я зрештою зрозумів, що саме Він пропонує мені через свою зцілювану силу, це змінило для мене все. Хоча мій шлях одужання не був легким або швидким, я зміг відчути мир, радість і силу під час цього завдяки тому, що звертався до Нього.

Зміцнювати наші стосунки з Христом

Ми не повинні проходити жодні випробування наодинці. Ми можемо розраховувати на силу Спасителя. Я зрозумів, що духовні труднощі, які я відчував під час своєї хвороби, настали через те, що я недостатньо розумів свої стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом, і яку силу Вони можуть мені дати, якщо я продовжую служити Їм, шукати Їх і слідувати за Ними.

Президент Даллін Х. Оукс, переший радник у Першому Президентстві, зробив чудове нагадування про наші стосунки зі Спасителем, коли сказав: “Він… знає наші труднощі, наші переживання, наші спокуси і наші страждання, бо Він добровільно зніс їх усі, і це стало суттєвою складовою Його Спокути. А завдяки цьому Його Спокута дозволяє Йому допомагати нам — надавати нам силу зносити все”2.

На щастя, Господь дав мені поштовх активніше намагатися зрозуміти Його. І тепер, коли я почав краще розуміти Його, я зміг побачити більше проявів Його сили у моєму житті і чудеса зцілення, навіть якщо на це знадобилося більше часу, ніж очікувалося. Президентка Джонсон також навчала: “Ті, хто дотримується завітів, мають благословення отримувати допомогу від Спасителя”3.

Те, що я став більше розуміти Спасителя і важливість дотримання завітів, стало великим благословенням у моєму житті. Він надав мені так багато духовного і фізичного полегшення від моїх страждань. Я можу обіцяти, що якщо ви будете намагатися робити так само, любов Бога і ваше божественне призначення стануть більш зрозумілими. Ви знайдете силу, яка перевищує вашу власну — як це сталося зі мною.