Ліягона
Думаєте, Бог вас не знає? Повірте мені, Він знає
Лютий 2024


Лише в цифровому форматі: дорослій молоді

Думаєте, Бог вас не знає? Повірте мені, Він знає

Один випадок вплинув на все моє життя і навчив, що Небесний Батько завжди знає нашу ситуацію.

Зображення
ілюстрація юної дівчини, яка обіймає свою маму

Я недавно повернулася з місії і почувалася невпевнено стосовно того, що робити далі у житті. Іноді у мене виникало питання, чи Небесний Батько взагалі знає про мене, мої обставини і моє почуття невизначеності.

Але потім я згадала, що Він знає. Він знає, через що я проходжу.

Звідки я це знаю?

По-перше, тому що провідники Церкви продовжують запевняти нас у цих істинах. Наприклад, Президент Рассел М. Нельсон нещодавно сказав: “Я запевняю вас, що наш Небесний Батько і Його Улюблений Син, Ісус Христос, люблять вас. Вони знають все про ваші обставини, вашу доброчесність, ваші потреби і ваші молитви з благанням про допомогу”1.

І, по-друге, я вірю, що Небесний Батько та Ісус Христос знають мене, оскільки у моєму житті було багато випадків, коли Вони допомагали мені і демонстрували Свою любов.

Але найчастіше я згадую про те, як мене вдочерили.

Чудеса

Коли мені було три роки, я жила в дитячому будинку в Камбоджі. Я сильно захворіла на пневмонію, а дитячий будинок не міг оплатити моє лікування.

У той самий час у моєї майбутньої мами було відрядження в Камбоджі з Фінляндії. Вона отримала духовне спонукання відвідати саме мій дитячий будинок.

Коли ми зустрілися, вона миттєво відчула духовний зв’язок зі мною.

Вона відвезла мене в лікарню й оплатила лікування. Вона відчувала, що її було направлено до Камбоджі, щоб допомогти мені одужати — і нічого більше. Але одного вечора по телефону її батько сказав їй: “Можливо, ця маленька дівчинка повинна залишитися в твоєму житті”.

Вона молилася і відчула духовне підтвердження, що я повинна була стати її дитиною. Тож вона розпочала процес вдочеріння і повернулася додому в Фінляндію вже зі мною.

Коли я відчуваю невпевненість щодо того, чи знає про мене Небесний Батько, думки про мою унікальну історію дитинства і супутні чудеса завжди нагадують про цю істину: Він дуже добре знає про мене і дбає про моє життя.

Сила згадок

Згадки про цей досвід стали рушійною силою для мене, коли мені було важко на місії в Лондоні, Англія. Коли мені запропонували подовжити місію на декілька тижнів, я хотіла лише якнайшвидше потрапити додому!

Але я пам’ятала, що Небесний Батько здійснив чудеса, щоб я могла бути інструментом в Його руках. Це знання дало мені силу відслужити ті кілька додаткових тижнів і ділитися любов’ю Небесного Батька та Ісуса Христа з іншими.

Я знаю, що не кожна людина у важких обставинах має такий духовний досвід, як у мене. Але я знаю, що Небесний Батько не забуває ні про кого з нас. Коли ми звертаємося до Нього, Він завжди дає нам необхідну силу і скерування.

Він знає нас

Мій дитячий досвід переконує мене, що навіть серед мільярдів Своїх дітей Небесний Батько знав про мене — крихітну, здавалося б, забуту дитину в дитячому будинку — і дав натхнення, яке пов’язало мене з євангелією і моєю сім’єю.

І Він знає вас.

Коли я відчуваю провину за свої помилки, коли я була перевантажена емоційно на місії і коли я зараз намагаюся вирішити, що вивчати в університеті, я знаходжу спокій в усвідомленні того, що мій Небесний Батько і Спаситель зі мною.

Президентка Початкового товариства Сюзан Х. Портер недавно навчала: “Божа любов не в обставинах нашого життя, а в Його присутності в нашому житті. Ми пізнаємо Його любов, коли отримуємо силу, що перевищує нашу власну, і коли Його Дух несе мир, утішення і спрямування… Ми можемо молитися, щоб наші очі відкрилися й ми побачили Його руку в нашому житті та Його любов у красі Його творінь”2.

Я свідчу, що Небесний Батько та Ісус Христос можуть дати нам силу і любов, необхідні для того, щоб виконати все, про що Вони нас просять. Я запрошую вас охоче шукати цю істину для себе, і я обіцяю, що Вони нагадають вам про Свою любов у спосіб, який вам найбільше потрібен.