Ліягона
Посібник з виживання для дорослої молоді: надихаючі цитати від наших провідників у часи найбільшої потреби
Лютий 2024


Лише в цифровому форматі: дорослій молоді

Посібник з виживання для дорослої молоді: надихаючі цитати від наших провідників у часи найбільшої потреби

Іноді нам потрібні втішні істини, коли життя стає важким.

Зображення
юнак у навушниках дивиться на захід сонця

Молодість може бути чудовим часом, сповненим нових вражень і захоплюючих можливостей. Але також може бути важко. Іноді майбутнє може виглядати похмурим, коли ми чекаємо обіцяних благословень або коли життя складається не так, як ми собі уявляли.

У ці моменти ми можемо звернутися до натхненних слів наших пророків, апостолів та інших церковних провідників. Вони цілком розуміють, наскільки божевільним може бути цей період, і спеціально для нас діляться порадами, що змінюють життя.

Ось лише кілька з їхніх заохочувальних послань, адресованих дорослій молоді, щоб допомогти нам усім на життєвому шляху:

Коли ви хвилюєтеся про майбутнє

“У певному сенсі ваші “малі й прості” жертви є крапками щоденного життя, які складають картину-шедевр вашого життя. Ви можете не бачити, як крапки поєднуються зараз, але вам й не потрібно поки що. Просто майте достатньо віри на той момент, в якому живете. Покладайте довіру на Бога і “з малого ви[йде] те, що є великим”[Учення і Завіти 64:33]…

Через те що Бог дав вам вашу свободу волі, ви можете вибрати багато напрямків і в той же час мати повноцінне життя. Смертне життя є історією без визначеного кінця, в якій ви можете вибрати свою власну пригоду. У вас є заповіді, у вас є завіти, у вас є натхненні пророчі поради і у вас є дар Святого Духа. Цього більш, ніж достатньо, щоб привести вас до щастя в смертному житті і вічної радості”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Пригода смертного життя” (всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 14 січ. 2018), “Євангельська бібліотека”.

Коли ви почуваєтеся недостатньо хорошим

“Можливо, ми всі вважаємо себе трохи гіршими, ніж є насправді. Недостойними. Неталановитими. Пересічними. Недостатньо сердечними, розумними, забезпеченими, харизматичними чи гідної постаті, щоб бути корисними Богу?

Ви кажете, що ви недосконалі? Ви недостатньо хороші? Ласкаво просимо до клубу!

Ви можете бути саме тією людиною, яку шукає Бог.

Богові не потрібно, щоб ви були винятковими, а тим паче досконалими.

Він візьме ваші таланти та здібності й помножить їх — навіть якщо вони можуть здаватися такими ж мізерними, як кілька хлібів та риб. Якщо ви довіряєте та відданні Йому, Він звеличить ваші слова та дії і використає їх для благословення багатьох людей та служіння їм!”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, Facebook, 15 жов. 2021, facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Коли ви почуваєтеся приголомшеними цим світом

“Мої дорогі юні друзі! Пам’ятайте: ви, як і Естер, народилися саме для цього часу. Не бійтеся, не занепадайте духом. Бог завжди буде з вами на вашому шляху. Просто ніколи не забувайте брати з собою Його і Його слово, і пам’ятайте, що слід завжди молитися, аби почути Його голос в Писаннях”.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, Facebook, 9 бер. 2021, facebook.com/jeffreyr.holland.

Коли ваше серце розбито

“Коли довіру зраджено, мрії зруйновано, серця розбиті, а потім розбиті знов, коли ми прагнемо справедливості та потребуємо милості, коли наші кулаки стискаються і наші сльози ллються, коли нам потрібно знати, за що триматися і що відпустити, ми можемо завжди пам’ятати Його. Життя не настільки жорстоке, яким воно іноді може видаватися. Його безкінечне співчуття може допомогти нам знайти нашу дорогу, і правду, і життя [див. Іван 14:6]”.

Старійшина Герріт У. Гонг, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Завжди пам’ятати Його”, Ліягона, трав. 2016, с. 109.

Коли ви почуваєтеся самотніми

“Коли ми знаходимо Бога, то іноді несподівані відповіді на молитви забирають нас з вулиці, приводять у громаду, виганяють темряву з наших душ і направляють у пошуках духовного прихистку та належності у величі Його завітів та невгасимої любові”.

Старійшина Герріт У. Гонг, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Усі народи, коліна і язики”, Ліягона, лист. 2020, с. 41

Коли ви відчуваєте провину

“Мої дорогі юні друзі, завжди є шлях назад. Ісус Христос (і Його євангелія) є шляхом. Жоден з ваших гріхів не є настільки серйозним, щоб ви були поза любов’ю та спокутною благодаттю Спасителя. Роблячи кроки до покаяння і дотримання Божих законів, ви почнете відчувати, як сильно Небесний Батько і Його Улюблений Син хочуть, щоб ви повернулися додому з Ними! Вони хочуть, аби ви були щасливими. Вони зроблять все у Своїх силах, що не порушує вашу свободу волі або Їхні закони, аби допомогти вам повернутися”.

President Russell M. Nelson, “The Love and Laws of God” (Brigham Young University devotional, Sept. 17, 2019), 3, speeches.byu.edu.

Коли нам потрібна надія

“Ви… почуєте, як ми проголосимо разом із Моронієм, що надія є необхідною, якщо ми маємо “отримати спадок, як[ий Бог] приготував [для нас]” [Етер 12:32]. Ми хочемо, щоб ви отримали цей спадок, як сини і дочки Царя. Щоб це зробити, ми повинні усвідомити, що надію вселяють не лише послання людей, які від природи є оптимістами, і той спосіб, у який вони їх доносять; вона є привілеєм кожної віруючої людини”.

Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Майбутнє, сповнене надії” (всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 8 січ. 2023 р.), “Євангельська бібліотека”.

Коли ви почуваєтеся виснаженими

“Після того, як ви заглянете всередину себе, подивіться вгору. Очі, які подивляться згори у ваші очі, будуть очима вашого люблячого Батька на Небесах, Який може і буде надавати вам усе те, на що ви сподіваєтеся у праведності. Ви не можете отримати ці благословення, бігаючи за ними. Будь ласка, припиніть бігати до стану виснаження. Заспокойтеся, зупиніться. Спрощуйте. Будьте смиренні й упокорені серцем, і моліться. Я свідчу вам, що чудеса прийдуть, якщо ми вповільнимося, якщо заспокоїмося і якщо станемо на коліна. Усе, що має Батько, одного дня може бути вашим [див. Учення і Завіти 84:33–38]”.

Сестра Патриція Холланд, “Майбутнє, сповнене надії” (всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 8 січ. 2023 р.), “Євангельська бібліотека”.

Коли ви потребуєте запевнення

“Бог знає всіх і бачить всіх. Протягом усієї вічності ніхто ніколи не знатиме вас і не піклуватиметься про вас більше, ніж Він. Ніхто ніколи не буде ближче до вас, ніж Він. Ви можете вилити Йому своє серце і довіритися Йому, щоб Він послав Святого Духа та ангелів піклуватися про вас. Він виявив Свою безмежну любов, пославши Свого Єдинонародженого Сина померти за вас — бути вашим Спасителем і Викупителем!”

Президент Рассел M. Нельсон, “Рішення для вічності” (всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 15 трав. 2022 р.), “Євангельська бібліотека”.