Ліягона
Благословення послуху
Лютий 2024


Лише у цифровому форматі: вчення церковних провідників у соціальних мережах

Благословення послуху

Дізнайтеся, про що пророки, апостоли та інші церковні провідники навчали в соціальних мережах стосовно важливості дотримання заповідей.

Зображення
Христос дбає про вівцю

Лагідний пастир, художник Йонгсанг Кім

Говорячи про навчання дітей, Президент Рассел М. Нельсон говорив про силу послуху заповідям Небесного Батька. Він сказав:

“Навчайте вірити в дотримання всіх заповідей Божих, знаючи, що їх було дано з метою благословляти Його дітей і приносити їм радість [див. 2 Нефій 2:25]. Застерігайте їх, що вони зустрінуть таких людей, які дотримуватимуться певних заповідей, а на інші не зважатимуть, бо приймуть рішення порушувати їх. Я називаю це ресторанним підходом до послуху. Така практика вибору і підбору не спрацює. Вона призведе до нещастя. Щоб підготуватися до зустрічі з Богом, людині потрібно виконувати всі Його заповіді. Щоб виконувати заповіді, необхідна віра, а дотримання заповідей зміцнить ту віру.

Послух дає можливість Богові безперешкодно проливати благословення. Він благословить Своїх слухняних дітей, звільнивши їх від залежності й страждання. І Він благословить їх більшим світлом”1.

Коли ми виявляємо свою любов до Небесного Батька, дотримуючись Його заповідей (див. Івана 14:15), ми можемо отримати величезні благословення. Щоб допомогти нам у наших зусиллях краще дотримуватися Божих заповідей, розглянемо ці нещодавні повчання церковних провідників, опубліковані в соціальних мережах.

Перша і найбільша заповідь — любити Бога

Зображення
Президент Даллін Х. Оукс

“Як колишній президент [Університету Бригама Янга], я був радий виступити перед студентами та викладачами під час цього ранкового духовного зібрання…

Я запропонував студентам подумати, чи наважуються вони відрізнятися від інших і чи йдуть вони вперед всупереч протистоянню світу. Важливішим за те, що людина робить як студент, є вибір, який вона робить у своєму особистому житті — пріоритети, які вона обирає свідомо чи підсвідомо.

Нам не слід забувати вчення Спасителя, що “найбільша й найперша заповідь” у законі — це “люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою”, а друга “однакова з нею: “Люби свого ближнього, як самого себе”.

Любов до ближнього — якою важливою б вона не була — не є головнішою за любов до Бога та послух Його заповідям. Якщо ми по-справжньому любимо Бога і служимо Йому так, як Він нас навчав, ми будемо любити і наших ближніх так, як їх любить Бог, і так, як Він хотів би, щоб ми любили їх і служили їм.

Ісус був абсолютно люблячим, але незмінно прямим у Своїх заповідях і очікуваннях. Стосовно жінки, яку зловили на вчинку перелюбу, Він тоді утримався від засудження її, але сказав їй: “Іди своїм шляхом і не гріши більше”.

І Він завершив суворе вчення Проповіді на горі незрівнянною настановою: “Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!” Ми просуваємося до цього божественного стану через пріоритети, які слідують за Спасителем без жодних компромісів із мирськими цінностями та поведінкою.

Дотримання євангельських норм не робить вас людьми другого сорту чи не прирікає ваш приклад на невідомість. Всі ми знаємо людей, чиї дії стають більш якісними та помітними, коли вони відрізняються від натовпу.

Я повторюю слова Президента Рассела М. Нельсона: “Будь ласка, вірте мені, коли я кажу, що якщо ваш духовний фундамент надійно побудований на Ісусі Христі, вам не потрібно боятися. Якщо ви вірні завітам, укладеним вами у храмі, вас буде зміцнено Його силою”.

Президент Даллін Х. Оукс, Facebook, 13 вер. 2022, facebook.com/dallin.h.oaks.

Заповідь христитися

“Євангелія проста. Завдяки спокутній жертві Спасителя ми можемо очиститися і змінитися. Це починається з віри в Ісуса Христа. Ви віримо в Нього, довіряємо Йому і залежимо від Нього. Ця віра веде нас до покаяння.

Ми хочемо показувати свою любов до Нього, дотримуючись заповідей. Ісус навчав прикладом, коли Сам був охрищений. Хрищення — це одна з Його заповідей.

Він обіцяє надати нам дар Святого Духа після нашого хрищення. Нас буде скеровано і втішено, і Святий Дух допомагатиме нам розпізнати істину. Ми відчуватимемо, що Святий Дух з нами. Ми відчуватимемо мир, любов і радість, а також бажання служити іншим. Ми будемо прагнути все життя задовольняти Господа.

Коли ми віримо в Нього, довіряємо Йому і покладаємося на Нього — і робимо це все частіше — ми відчуваємо втішення завдяки супроводу Святого Духа. Ми матимемо силу витримати будь-яке випробування, що постане перед нами, і дотримуватися заповідей без примусу”.

Президент Генрі Б. Айрінг, Facebook, 24 чер. 2023, facebook.com/henry.b.eyring.

Ключ до щастя

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

“Мене просто переповнює Господня доброта і Його довіра, яку Він має до нас з вами. Ми всі є звичайними членами Церкви. Серед нас немає суперзірок. Ми просто Божі діти, які намагаються робити правильні речі з правильних причин. Ми намагаємося правильно виховувати наших дітей, щоб вони любили Господа і прагнули виконувати Його заповіді. У цьому процесі ми маємо чудові привілеї та можливості вибору.

На нашому останньому суді, важливо буде не те, скільки зборів ми відвідали або провели, і не кількість візитів, які ми здійснили. Натомість Господь буде глибоко вдячний тим, хто шукає і допомагає іншим на шляху завітів.

Ісус Христос — наш брат і найкращий друг. Він любить нас і вказав нам шлях. Те, що нам з вами потрібно для досягнення щастя, міститься в прагненні дотримуватися Його заповідей і намаганні бути схожими на Нього, наскільки це можливо. Кожен день — це можливість доторкнутися до чийогось життя, простягнути руку допомоги тому, хто її потребує, і запропонувати слово підбадьорення”.

Президент М. Рассел Баллард (1928–2023), Facebook, 26 вер. 2021, facebook.com/mrussell.ballard.

Допомога від Спасителя

Зображення
Старійшина Гарі Е. Стівенсон

“Ми з Лесею мали честь провести деякий час з чудовою групою місіонерів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів під час нещодавнього візиту до Бразильського центру підготовки місіонерів. Ми говорили про благословення, які приходять завдяки Божим заповідям. Це стосується і місіонерів, і всіх нас.

Я поділився з цими чудовими старійшинами і сестрами, що всі ми — діти люблячого Небесного Батька. Він бажає нам найбільшого успіху і вічного прогресу в цьому житті і в наступному.

Наш Спаситель Ісус Христос може допомогти нам отримати ці благословення від нашого Батька. Я свідчу про Нього і про Його божественну викупну роль як нашого Спасителя”.

Старійшина Гарі Е. Стівенсон, Facebook, 1 чер. 2023, facebook.com/stevenson.gary.e.

Три способи отримати духовне укриття

Зображення
Старійшина Уліссес Соарес

“Ми можемо знайти для себе прихисток від складних життєвих буревіїв у “духовному укритті Спасителя”. Ось три аспекти, які можуть допомогти нам перебувати під духовним захистом Спасителя:

Застосовувати силу Спасителя в своєму житті.

Точно виконувати і шанувати священні завіти.

Бути вірними своєму особистому і сімейному зобов’язанню дотримуватися заповідей і навчати наші родини євангелії.

Якщо ми будемо постійними і непохитними у виконанні заповідей Бога з вірою і старанністю, то, безсумнівно, втішення від захисту Спасителя замінить біль, який ми пережили, мир прийде на зміну сум’яттю, надія — скорботі, а випробування перетворяться на благословення”.

Старійшина Уліссес Соарес, Facebook9 лют. 2023, facebook.com/soares.u.

Більше свідоме життя

Зображення
Сестра Дж. Анетт Денніс

“Ще один чудовий різдвяний сезон настав і минув. Більшість з нас хотіли б, щоб прекрасні почуття, пов’язані з Різдвом, тривали цілий рік, але що нам заважає відчувати їх набагато частіше? Різдво — це час, коли ми природно відчуваємо більшу схильність помічати інших, служити їм і любити їх, що, як сказано в Священних Писаннях, є способом любити Бога і служити Йому — дарами для Спасителя в цю пору, коли ми святкуємо Його народження. Це час більшого зосередження на зовнішньому світі, більш свідомого життя за першою і другою найбільшими заповідями.

Заповіді служити Богу і нашим ближнім та любити Бога і ближніх насправді дані для нашого власного блага і вони краще за майже будь-що інше принесуть чудові почуття миру і радості в наше життя. Якщо ми будемо щодня наслідувати приклад нашого Спасителя в любові та турботі про інших, навіть у дуже малих справах, ми будемо частіше згадувати про Нього і поступово ставатимемо все більше і більше схожими на Нього. Тоді ми відчуватимемо Різдво кожного дня, оскільки ці прекрасні почуття можуть прийти через наповнення любов’ю Спасителя. Давайте подивимося, чи зможемо ми більш регулярно відчувати Різдво у цьому новому році. Нехай у кожного з вас буде [рік], сповнений Різдва!!”

Сестра Дж. Анетт Денніс, Facebook, 3 січ. 2023, facebook.com/RS1stCounselor.

Запрошення від Бога наслідувати Його

Зображення
Сестра Трейсі Ю. Браунінг

“Одна з пісень… Початкового товариства, яку я недавно вивчала, — це “I Need My Heavenly Father” (Мені потрібен мій Небесний Батько” [Children’s Songbook, 18]. Мені подобається, як ця пісня розповідає, що наш Небесний Батько хоче, аби ми були щасливими, і що ми можемо бути щасливими, якщо вирішимо наслідувати Його і Його Сина, Ісуса Христа. Небесний Батько любить кожного з нас. Як ви виберете служити Йому сьогодні?…

Я просто хочу [поділитися] словами з тієї пісні. Там співається: “Допомога Небесного Батька мені потрібна щодня. Він хоче, щоб щасливим і праведним був я”. Мені це подобається, тому що це нагадування, що Бог керується любов’ю до нас і бажає нашого щастя.

Я також скористалася можливістю прочитати… одне з посилань на Писання з цієї пісні, це Алма 30:8. Там написано: “Бо так говорить писання: Виберіть собі сьогодні, кому будете служити”.

Друзі, я сподіваюся, що ви приєднаєтеся до мене і вирішите служити Небесному Батькові сьогодні і щодня, тому що Він керується любов’ю. Ми любимо Його і хочемо мати те щастя у своєму житті”.

Сестра Трейсі Ю. Браунінг, Facebook, 26 вер. 2022, facebook.com/Primary2ndCounselor.