2010
Будьте сміливими: Будь прикладом доброчесності!
Січень 2010


МАЙ СМІЛИВІСТЬ: БУДЬ прикладом доброчесності!

Зображення
Young Women General Presidency

Чи було у вас бажання змінити світ, але ви не знали, з чого почати? Чи хотіли ви відстоювати праведну справу, але вам не вистачало сміливості, бо з вас би глузували однолітки? Цей рік є роком, коли ви станете таким лідером, стати яким вас було послано на цю землю. Зараз, більше ніж колись, світ потребує вашого світла й провідництва. Ви можете змінювати світ.

Тема на 2010 рік закликає вас “бу[ти] сильним[и] та відважним[и]” (Ісус Навин 1:9). Сила і сміливість—це якості лідера. Як член цієї Церкви—ти лідер у справі доброчесності й праведності.

Наш пророк, Президент Томас С. Монсон, закликав нас бути відважними:

“Велика сміливість буде вимагатися, щоб вам залишатися скромними й цнотливими посеред усього, що прийнято думати у цей час.

Сьогодні у світі і не чекають, що молоді чоловіки і молоді жінки будуть залишатися морально чистими й чеснотними до шлюбу. Але чи робить це аморальну поведінку прийнятною? Абсолютно ні!”1

У вас з’явиться відвага лідера, якщо ви будете жити за нормами, будете робити правильний вибір і йтимете за пророком. Ви станете сильними, коли щодня будете зміцнювати свідчення про Спасителя через молитву й читання Книги Мормона. Ви відчуєте силу вести інших, живучи за нормами, що містяться в брошурі Заради зміцнення молоді. Виконуючи все це, ви будете собою пишатися. Ви відчуєте впевненість, а ваша духовна сила зросте.

І не забувайте посміхатися! Дивіться на все позитивно. “Життєрадісно робімо все, що в нашій владі; а тоді стіймо спокійно з найглибшою впевненістю, щоб побачити Боже спасіння” (УЗ 123:17). Завжди можливо дізнатися, що правильно, а що хибно (див. Мороній 7:16), і вам обіцяно, що Святий Дух скаже вам “усе, що вам слід робити” (2 Нефій 32:5). Вам потрібно лише навчатися й дослухатися до проводу тихого спокійного голосу. Нам було обіцяно, що “силою Святого Духа ви можете пізнати правду про все” (Мороній 10:5).

Де б ви не жили, ви народилися для того, щоб бути лідером у своїй сім’ї, в школі та в громаді. Тож цього року будьте сильними, відважними і змінюйте світ! Ви не самотні. Небесний Батько почує ваші молитви й відповість на них та спрямує ваші вчинки, якщо ви залишитеся чистими і гідними постійного супроводу Святого Духа.

Ви—дочки нашого Небесного Батька, Який любить вас. Настав ваш час. Ми любимо вас і молимося, щоб ви залишалися сильними та відважними, живучи за нормами і показуючи взірець доброчесності. Ваш правильний приклад змінить світ!

Посилання

  1. Томас С. Монсон, “Нехай у вас буде сміливість”, Ліягона, трав. 2009, с. 125.