2023
Служити з терпінням
Вересень 2023


“Служити з терпінням”, Ліягона, вер. 2023.

Принципи служіння

Служити з терпінням

Ми можемо розвивати здатність бути більш терпеливими як у житті, так і в служінні іншим.

Зображення
три жінки йдуть разом

У 2 Коринтянам 12:7–8 Павло розповідає, що тричі молився, аби було усунуто з його “тіл[а] колючку”. Але у відповідь на його молитву це випробування не було забрано. Натомість Господь сказав йому: “Досить тобі Моєї благодаті”. Реакція Павла є виявом терпіння і віри: “Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене” (вірш 9).

Господь також навчав Моронія, що завдяки благодаті Ісуса Христа ми можемо навчатися і зміцнюватися: “Якщо люди прийдуть до Мене, Я покажу їм їхню слабкість. Я даю людям слабкість, щоб вони були покірними; і достатньо Моєї благодаті для всіх людей, які упокорюються переді Мною; бо якщо вони упокорюються переді Мною і мають віру в Мене, то Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них” (Етер 12:27).

Служити з терпінням

Подібно до Павла більшість з нас багато разів у своєму житті молилася про полегшення — іноді набагато більше, ніж три рази. Іноді настає потрібний час для отримання того благословення, а іншим разом ми, подібно до Павла, навчаємося і зміцнюємося. У такі періоди ми можемо навчатися терпінню й навчатися жити за Господнім розкладом.

Нам також потрібна Христова риса терпіння, коли ми служимо підопічним. Ми можемо служити людям, які мають багато різних випробувань і різний рівень розуміння євангелії, тому необхідно мати терпіння і любов, аби служити людям, які можуть бути не дуже сприйнятливими.

Зображення
жінка з піднятою головою

Фотографія від Getty Images

Розвивати терпіння

Пізнаючи Спасителя, ми будемо краще знати, що Він зробив би, якби служив на нашому місці. Як ми можемо розвивати таку Христову рису, як терпіння?

  • Зрозумійте, що в земному житті є багато ситуацій, які є випробуванням нашого терпіння, і природно, що ми іноді відчуваємо розчарування. Пам’ятайте, що з практикою і вірою в Господа ми можемо покращувати свою реакцію на стресові ситуації. Будьте терпеливими, намагаючись ставати терпеливими!

  • Просіть у Бога допомоги, коли відчуваєте, що вам не вистачає терпіння. Глибоке дихання і молитва можуть допомогти вам заспокоїтися і відчути мир.

  • Прослуховування духовно піднесеної музики, яка приносить умиротворений настрій, може допомогти вам впоратися з почуттям нетерпіння.

  • Визнайте, що вам слід жити за Господнім розкладом. Слід узгоджувати свою волю і бажання з Його планом.

  • Наявність терпіння — це спосіб мислення. Пам’ятайте, що постійне збудження або постійний поспіх рідко покращують наше життя.

Ідеї того, як служити з терпінням

Іноді наше завдання в служінні полягає в тому, щоб допомагати іншим терпеливо долати випробування. Ось кілька способів того, як ми можемо допомагати:

  • Покажіть людині або сім’ї, що ви любите їх і дбаєте про них, незважаючи на випробування, яке вони зараз мають, навіть якщо вони й думають, з якоїсь причини, що їх неможливо любити.

  • Розкажіть їм про випадок, коли вам доводилося навчатися терпінню і що ви розумієте, як це може бути важко. Допоможіть їм зрозуміти, що не лише вони почуваються нетерплячими або засмученими.

  • Моліться, щоб вони могли мати терпіння у важких ситуаціях, і дайте їм зрозуміти, що Небесний Батько почує їхні молитви, аби вони могли відчувати ту силу.

  • Уважно слухайте, коли їм потрібно з кимось поговорити. Мати розуміючого друга — це один з найкращих способів вистояти у важкому випробуванні чи в нелегкій ситуації.