2023
Нарешті я зрозумів, що означає відчувати любов Бога
Вересень 2023


“Нарешті я зрозумів, що означає відчувати любов Бога”, Ліягона, вер. 2023.

Дорослій молоді

Нарешті я зрозумів, що означає відчувати любов Бога

Я забув про силу, яку дає знання про мою божественну сутність.

Зображення
обличчя молодої жінки в сльозах

Ілюстрація Алесі Шуберт

Коли я був дитиною, моя сім’я переїхала з Угорщини до Німеччини. Я радів, що ми туди переїхали, але сталося так, що ті дев’ять років мого життя стали найважчими.

Мені було важко вивчати німецьку і я завжди був дуже чутливим, тож з огляду на ці два фактори я став мішенню для цькування. Моя самооцінка дійсно різко впала. З часом мені почало здаватися, що мене ніхто не любить і в мене немає майбутнього. Я думав, що, може, світ буде кращим без мене, й іноді виникали думки про самогубство.

Але якось, незважаючи на всі ці страждання, я знав, що життя мені було дано з певною метою, хоча я до кінця її не розумів. Я знав, що можу знаходити світло Спасителя навіть у найтемніші часи (див. Етер 12:4). Коли здавалося, що все у світі обернулося проти мене, я знав, де шукати Його і що Він може для мене зробити, якщо буду шукати Його в Писаннях, у молитві та намагатимуся робити все можливе як Його учень. Я віддано жив за Його євангелією, і це приносило мені спокій та допомагало не здаватися в той жахливий час.

Істина, про яку я забув

Згодом разом із сім’єю я повернувся до Угорщини. Я закінчив середню школу, і хоча мене більше ніхто не цькував, моя самооцінка все ще була низькою. Наслідки такого поганого ставлення справді вплинули на мене, й іноді я все ще ставив під сумнів свою самоцінність.

Будучи молодою людиною, я хотів відчувати впевненість у прийнятті важливих життєвих рішень та визначитися, чого хочу досягнути в житті.

Хоча було важко це зробити, я відчув спонукання поїхати на конференцію для дорослої молоді у Східній Європі. Мені потрібно було отримати духовне скерування в житті, яке б допомогло підняти самооцінку. Я молився, щоб міг знайти там відповіді.

Одного вечора під час конференції я відчув, як по мені побігли мурахи, коли один з промовців під час духовного вечора почав говорити про те, як його цькували в дитинстві. Він розповідав, як колись почувався нікчемним і непомітним. Я відразу ж почав плакати.

Він описував саме те, що пережив я.

Промовець продовжував виступ і розповів про істину, якої тримався під час того випробування — істину, яку я випустив з поля зору:

“Я — Божеє дитя”.

Зрозуміти свою божественну сутність

Коли духовний вечір закінчився, по моєму обличчю все ще текли сльози. Той промовець помітив це і підійшов обійняти мене. Він казав, що зазвичай не виступає особисто під час духовних вечорів, але відчув, що є людина, яка має почути це пряме послання.

Тією людиною був я.

Цей випадок показав мені, наскільки добре Небесний Батько знає Своїх дітей, і Він добре знає, як звернутися до нас, аби ми відчули хоча б іскорку Його досконалої батьківської любові. Він знав, що мені потрібно було почути того промовця, і Він спрямував мене бути у правильному місці в правильний час.

Я все життя знав цю фразу: “Я Божеє дитя”, але істинність її повною мірою знайшла відгук у моїй душі лише тоді. Я дійсно зрозумів, що означає бути дитиною досконалого Бога, Який любить нас настільки, що був готовий пожертвувати Своїм Сином, аби ми могли жити знову і бути викупленими від своїх гріхів. Він любить мене так сильно, що хоча і не може завжди захищати від болю, утім залишається зі мною в болісні миті і допомагає піднятися над ними, зростати завдяки їм і повернутися до Нього.

Він любить мене зараз, і Він безмежно любив мене упродовж років цькування, коли мені здавалося, що ніхто більше мене не любить. Я тепер знаю, що завдяки цій істині, яка зберігалася глибоко в душі, я прийняв рішення йти вперед.

Президент Рассел М. Нельсон нещодавно навчав про силу, яку приносить знання про нашу божественну сутність. Він сказав: “Мої дорогі друзі, ви буквально є духовними дітьми Бога. … Але чи ця вічна істина закарбувалась у вашому серці? …

Не помиліться: ваш потенціал є божественним. Якщо ви старанно прагнете, Бог дасть вам бачення того, ким ви можете стати”1.

Тепер, коли я ставлю під сумнів свою цінність, я завжди нагадую собі про той факт, що я є дитиною Бога і що моє життя є даром від Нього.

Пам’ятайте, що ви — дитя Бога. І ніколи не забувайте про надзвичайну духовну силу цієї істини, яка підтримує в житті й здатна змінювати його.

Автор живе в місті Сегед, Угорщина.

Посилання

  1. Рассел M. Нельсон, “Рішення для вічності” (всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 15 трав. 2022 р.), broadcasts.ChurchofJesusChrist.org.