2014
Моє тіло—це храм.
Липень 2014


Моє тіло—це храм

Якщо ми піклуємося про свої тіла так, як заповідав Бог, ми будемо мати благословення! (Див. Mосія 2:41; 89:18–21).

Чому в нас є тіла?

До народження ми були духами без фізичних тіл. Було багато всього, чого ми не могли робити, поки у нас не було тіл. Бог послав нас на землю, щоб отримати тіла. Щоб стати такими, як Небесний Батько, нам потрібні і дух, і тіло. (Див. УЗ 88:15).

Що такого особливого в тому, щоб мати тіло?

Наші тіла є настільки важливими і священними, що Господь називає їх храмами (див. 1 Коринтянам 3:16–17). А мати тіло це також і радісно! Маючи тіло можна: бігати, співати, лазити, сміятися, малювати, плавати, танцювати і виконувати інші чудові дії. Ми також можемо використовувати свої тіла, щоб навчатися, допомагати людям, створювати сім’ї і перетворювати світ на краще місце.

Чому не всі виглядають однаково?

Тіла бувають різних форм, колярів і розмірів, і це відповідає плану Небесного Батька. Хоча всі тіла відрізняються, усі ми створені за образом Бога (див. Буття 1:26). Це означає, що наші тіла створені за зразком Його досконалого тіла. Кожне тіло є прекрасним, тому що кожне є даром від нашого люблячого Небесного Батька.

А якщо мені щось не подобається в моєму тілі?

Іноді наші тіла не рухаються або не працюють так, як нам би хотілося. Але не має значення, якими наші тіла є зараз, ми можемо вирішити бути вдячними за них і використовувати їх, щоб робити хороші справи тут, на землі. Одного дня кожен з нас воскресне і матиме тіло, яке буде досконалим (див. Aлма 40:23). Бог любить нас, якими б не були наші тіла, і ми можемо любити себе також.

Як я маю ставитися до свого тіла?

Ми повинні ставитися до своїх тіл так, як ми дбали б про найдорогоціннішу для нас річ—з любов’ю і повагою. Через пророків і Слово мудрості Небесний Батько сказав нам, що є поганим для наших тіл, а що хорошим. Є багато всього, що ми можемо робити, аби дбати про свої тіла:

  • Вживати здорову їжу і робити фізичні вправи.

  • Скромно одягатися і утримувати тіла в чистоті.

  • Поважати тіла інших людей.

  • Не псувати свої тіла татуюваннями та пірсингом.

  • Не вживати наркотики, алкоголь, тютюн, каву або чай.

  • Грати в ігри, які є безпечними і веселими, та не вдаватися до небезпечних заходів.

Коли ми піклуємося про свої тіла, то краще можемо відчувати Святого Духа.