2014
Коли я розповідаю своїм друзям про Церкву, вони кажуть, що їм нецікаво, бо в ній надто багато правил. Що я можу їм сказати?
Липень 2014


Коли я розповідаю своїм друзям про Церкву, вони кажуть, що їм нецікаво, тому що в ній надто багато правил. Що я можу їм сказати?

Наше ставлення до будь-якого “правила” дуже пов’язане з тим, до чого ми звикли. Якби ваші друзі ніколи не чистили зубів, а ви їм сказали, що кожного дня чистите зуби, тому що вас цьому навчили, то їм би також це правило здавалося дуже важким. Але насправді ви навіть не думаєте про це, як про правило, оскільки це стало вашою звичкою, стилем життя. Хоча вони можуть думати, що ніколи не чистити зуби—це свобода, ви знаєте, до яких проблем це призводить і наскільки краще себе почуваєш з чистими, здоровими зубами.

Те ж саме стосується і церковних “правил”. Ваші друзі можуть думати, що норми, яких ми дотримуємося, є обмежувальними, але ви знаєте, що Господь і Його служителі дали їх нам, аби допомогти прожити краще життя і повернутися до Небесного Батька. Крім того, послух Божим заповідям завжди приносить благословення, і не найменшим з них є супровід Святого Духа. Ви можете спробувати розповісти своїм друзям про ці переваги і благословення, і ви можете сказати їм, що єдиний спосіб по-справжньому дізнатися, чи певні “правила” є від Бога—це застосувати їх на практиці (див. Іван 7:17).