Ліягона
Євангелія є відповіддю на всі запитання і проблеми життя
Березень 2024


Послання провідництва території

Євангелія є відповіддю на всі запитання і проблеми життя

Коли нещодавно ми з дружиною відвідали Солт-Лейк-Сіті, нам потрібно було знайти на вулиці банкомат. Поки ми озиралися навколо, то почули голос із припаркованої машини позаду нас: “Ви щось шукаєте? Чи можу я вам допомогти?” Чоловік, який представився Майком, додав з усмішкою, що, мабуть, дивно, коли незнайомець кричить нам щось з машини, але в Юті нас це не має дивувати. Він запитав звідки ми, і коли дізнався, що ми з Праги, у нього засвітились очі. Нещодавно він розмовляв зі своєю подругою, якій було важко отримати інформацію про своїх предків із Чеської Республіки, тож він одразу запитав, чи ми можемо чимось допомогти. Ми відповіли, що з радістю надішлемо йому контакти братів і сестер, які займаються генеалогією в нашій країні. Він подякував нам, ми попрощалися і він сів у свою машину. Пішовши далі, ми помітили, що Майк знову вийшов з машини і повернувся до нас. Але цього разу він був розчулений.

Зі сльозами на очах він говорив нам, наскільки він вдячний за цю коротку зустріч і спонукання вийти з машини, яке він відчув. Довгий час він безуспішно намагався допомогти своїй подрузі з генеалогією в Богемії. Через похилий вік вона майже втратила надію знайти своїх предків там. Майк теж був готовий здатися, але за день до цього під час відвідування храму він відчув, що рішення прийде – і воно прийшло через нас. Тому він захотів поділитися з нами радістю та вдячністю, які відчув завдяки ще одному свідченню про те, як чудово в нашому житті діє Боже спрямування.

Ми знаємо обіцяння Моронія в Писаннях про спосіб пізнати істинність Книги Мормона, де сказано: “І силою Святого Духа ви можете пізнати правду про все”.1 Ґрунтуючись на цьому обіцянні ми очікуємо, що через Святого Духа отримаємо розуміння, духовні знання та відповіді на фундаментальні питання про віру, істинність Писань або відновлення євангелії.

Але це обіцяння також стосується життя кожного з нас у наших щоденних радощах і турботах. Сила Святого Духа допомагає нам розпізнавати Божі спонукання та належне значення подій, які з нами відбуваються, або допомагає нам приймати рішення. Кожен член Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів отримує дар Святого Духа після хрищення, і ми маємо привілей насолоджуватися Його товариством. Але ми також маємо свободу волі вибирати, наскільки вплив цього Духа виявлятиметься в нашому житті. Чи будемо ми відчувати і розуміти Його скерування, живучи непорочно і намагаючись побудувати своє життя згідно євангелії Ісуса Христа, чи, навпаки, іноді наші дії або думки відганятимуть Його. Президент Рассел М. Нельсон навчав нас: “Ми також ясніше чуємо Його, якщо покращуємо свою здатність розпізнавати шепіт Святого Духа. Ще ніколи раніше не було так необхідно знати, як Дух говорить до нас, ніж це є тепер. У Божестві Святий Дух є посланцем. Він приноситиме у ваш розум думки, які Батько і Син хочуть, щоб ви отримали”2.

Наша зустріч з Майком є прикладом того, як діє Дух. Майк доклав зусиль, щоб прислухатися до спонукань Святого Духа, і завдяки своїй готовності допомогти зовсім незнайомим людям він згодом отримав не лише допомогу для своєї подруги, але ми всі отримали ще одне свідчення про те, як Бог через Духа дає нам відповіді та відкриває рішення. Так, це була дрібниця, але саме з таких маленьких і дрібних справ складається велика мозаїка духовних знань у нашому житті.

Алма сказав, що “через мале і просте відбувається велике”3. Я свідчу вам, що немає нічого більшого і важливішого в нашому житті, ніж те, що завдяки таким невеличким проявам Духа ми вчимося пізнавати любов, турботу та благодать нашого Небесного Батька і Його Сина, Ісуса Христа. Я знаю, що Бог є, і знаю, що Його Син Ісус Христос воскрес і живе. Він ваш і мій Спаситель, і це наповнює моє серце радістю та вдячністю. Нехай спосіб нашого повсякденного життя дозволить Духу передавати нам те, чого бажають для нас Батько і Син. Давайте пізнавати їх дедалі глибше завдяки розумінню цих послань, бо “життя ж вічне це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його”4.

В ім’я Ісуса Христа. Амінь.

Посилання

  1. Мороній 10:4-5.

  2. Президент Рассел М. Нельсон, “Слухайте Його”, генеральна конференція, квіт., 2020.

  3. Алма 37:6.

  4. Іван 17:3.