2007
Нехай чеснота прикрашає твої думки безупинно
Травень 2007 року


Нехай чеснота прикрашає твої думки безупинно

Ваш потенціал не знає меж. Якщо ви візьмете у свої руки власне життя, майбутнє сповниться можливостей і радості.

Зображення

Мої дорогі молоді жінки! Як чудово бачити вас в цій величній залі! Вас супроводжують ваші матері, бабусі і вчителі. Поза цим Конференц-центром сотні і тисячі інших молодих жінок зібралися в різних куточках світу. Вони почують нас понад двадцятьма мовами. Наші виступи будуть перекладені їхніми рідними мовами. Виступати перед вами—це дуже відповідальна справа. Але це також і чудова нагода. Я молюся, щоб Святий Дух спрямовував мене в тому, що я казатиму.

Інші промовці вже красномовно виступили на тему цих зборів. Я лише нагадаю її. Ця тема—явлене слово Господа, що в 121-му розділі Учення і Завітів, і воно звучить так:

“Нехай чеснота прикрашає твої думки безупинно; тоді зміцніє твоя впевненість у присутності Бога; і вчення священства зрошатиме тобі душу, як роса з неба.

Святий Дух буде твоїм постійним супутником, а твій скіпетр—незмінним скіпетром праведності й істини; і твоє владарювання буде вічним владарюванням, і само по собі проливатиметься на тебе віковічно“ (вв. 45–46).

Чи може бути більше обіцяння будь-якій людині, ніж ці дивовижні слова одкровення від Господа? Це—слова Бога, дані в одкровенні пророку Джозефу. Вони несуть із собою величне обіцяння всім, у кого чеснота прикрашатиме думки безупинно.

Зараз ви, молоді жінки, стоїте на порозі життя. Ви достатньо дорослі, щоб бути охрищеними. Ви достатньо молоді, щоб майбутній світ вашої мрії ще лежав перед вами. Кожна є дитям Бога. Кожна—створіння Божества. Ви в прямому сенсі є дочками Всемогутнього. Ваш потенціал не знає меж. Якщо ви візьмете у свої руки власне життя, майбутнє сповниться можливостей і радості. Ви не можете дозволити собі марнувати таланти і час. Перед вами лежать дивовижні можливості.

А зараз я запропоную вам дуже простий рецепт, який гарантовано принесе щастя, якщо його дотриматися. Це проста програма з чотирьох пунктів. Вона така: (1) моліться; (2) вивчайте; (3) сплачуйте десятину; (4) відвідуйте збори.

Стосовно першого пункту—особистої молитви. Ви—дочки нашого Небесного Батька. Він—ваш небесний родитель. Розмовляйте з Ним. Щовечора і щоранку ставайте на коліна та висловлюйте Йому свою сердечну подяку. Кажіть про благословення, яких ви бажаєте і які вам потрібні. Ніколи не забувайте, що Церква почалася зі смиренної молитви хлопчика Джозефа Сміта в гаю на батьківській фермі. З тієї дивовижної події, яку ми називаємо Першим видінням, ця робота зросла до того, що сьогодні встановлена у 160 країнах, охоплюючи понад 12 мільйонів людей. Це буквальне справдження видіння Даниїла про камінь, відсічений від гори без рук, який покотився і наповнив усю землю (див. Даниїл 2:44–45).

Ви можете молитися не тільки особисто, але і заохочувати батьків проводити сімейну молитву, якщо вони цього ще не роблять. Молитва—це міст, яким ми наближаємося до нашого Батька Небесного. Вона нічого не коштує. Вона вимагає віри й зусилля. Немає нічого більш чудового, ніж стояти на колінах у смиренній молитві. Вона свідчить про любов до Бога, давця всього доброго. Вона свідчить про повагу до себе. Її нічим не заміниш. Це особисте спілкування з Богом.

Другий пункт у моєму списку—вивчення. Що включає в себе це коротке слово? По-перше, вивчення Писань. Можливо ви прочитали лише частково Старий Завіт, але в ньому великі уроки. Новий Завіт— це золота жила. Він складається з чотирьох Євангелій: від Матвія, Марка, Луки та Івана, а також Дій апостолів та інших письмен. Спробуйте прочитати лише одну з Євангелій, мабуть, книгу Івана. Коли закінчите, візьміться за Книгу Мормона.

Два роки тому я дав усій Церкві завдання прочитати Книгу Мормона до кінця того року. Я вражений, скільки людей виконали його. Кожен, хто це зробив, отримав благословення за свою старанність. Коли люди заглибилися у ще одне свідчення про нашого Викупителя, їхні серця були оживлені, їхні душі було зворушено. Дехто з вас тоді ще були надто юними, щоб прочитати її, але ви не надто юні, щоб почати читати її зараз.

Крім духовного вивчення, є ще завдання освіти. Вирішіть зараз же, поки ви ще молоді, що ви здобуватимете всю можливу освіту. Ми живемо в добу високої конкуренції, і далі буде тільки гірше. Освіта є ключем, що відмикає двері можливостей.

Ви можете планувати, що вийдете заміж, і сподіватися на це, але ви не можете бути впевнені, що так станеться. І навіть якщо ви одружитеся, освіта принесе вам багато користі. Не пливіть за течією, зустрічаючи і проводжаючи дні і не вдосконалюючи своє життя. Господь благословить вас, якщо ви будете докладати зусилля. Життя збагатиться, світогляд розшириться, і ваш розум буде відкритий для нових можливостей і знання.

Наступний пункт—сплата десятини. Славетним є обіцяння Господа щодо тих, хто сплачує десятину! Він каже в сучасному одкровенні, що їх “не буде спалено” (див. УЗ 64:23).

Його величне обіцяння міститься в словах Малахії. Він сказав: “Чи Бога людина обманить? Мене ж ви обманюєте, ще й говорите: “Чим ми Тебе обманили?”—Десятиною та приносами! …

Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте,—промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір?” (Малахія 3:8, 10).

А далі Він каже дещо дуже цікаве. Ви тільки послухайте:

“І ради вас насварю Я все те, що жере, і воно не понищить вам земного плоду, і не заб’є винограду вам на полі, говорить Господь Саваот.

І будуть всі люди вважати вас блаженними, бо будете ви любим Краєм” (Малахія 3:11–12).

Хоча десятина сплачується грішми, важливіше те, що вона сплачується вірою. Я в житті не зустрічав людини, яка б чесно сплачувала десятину і жалілася про це. Така людина радше покладає довіру на Господа, і Господь ніколи не підводить її.

Коли я був хлопчиком, кожного грудня мій батько водив нас через дорогу до будинку єпископа Данкана на врегулювання десятини. У єпископа не було кабінету в приміщенні приходу, тож йому доводилося вести справи у себе вдома. Всі ми сідали в його вітальні, а він нас по одному запрошував до їдальні. Наша десятина могла складати 25 чи 50 центів, але це була повна десятина. Він виписував квитанцію і заносив суму в записи приходу. Сума могла бути настільки малою, що дорожче виходило зробити запис про неї. Але це встановило звичку, якої ми не полишали всі ці роки. Зі сплатою десятини, як і обіцяв Господь, приходили численні благословення.

Я взяв шлюб у часи [економічної] Депресії, коли коштів не вистачало, але ми сплачували десятину і якимсь чином ми ніколи не голодували і нам не бракувало нічого.

Четвертий пункт—відвідуйте збори, причасні збори. Немає нічого, що б замінило причастя Господньої вечері. Це серйозна, свята і прекрасна справа—причащатися хлібом і водою на спомин про тіло і кров Спасителя людства.

В людській історії не було більш значущої події, ніж спокутна жертва нашого Викупителя. Ніщо не може зрівнятися з нею. Без неї життя було б безглуздим. Це була би подорож в нікуди.

З нею у нас є запевнення у вічному житті. Смерть—це не кінець, а перехід до славетнішого існування.

Усе це символізується в прийнятті причастя. Все інше, що є на наших зборах, має меншу важливість у порівнянні з прийняттям символів жертви нашого Господа.

Якщо ви будете дотримуватися цих чотирьох пунктів, я обіцяю вам, що ваше життя буде плідним, щастя буде безмежним, а ваші досягнення будуть великими і чудовими в усьому.

Нехай Господь благословить вас, мої юні сестри. Нехай Його благословення завжди і скрізь проливаються на вас. Ми любимо вас. Ми молимося за вас. Нехай небеса посміхаються вам. Про це я смиренно прошу у святе ім’я Ісуса Христа, амінь.