2023
Отримання одкровення — найсвіжіші послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників
Червень 2023


Лише в цифровому форматі

Отримання одкровення — найсвіжіші послання від пророків, апостолів та інших церковних провідників

Подивіться, чого церковні провідники нещодавно навчали в соціальних медіа про одкровення.

Зображення
Ісус Христос стоїть на колінах і дивиться вгору

Ісус на колінах у молитві та роздумах, художник Майкл Джарвіс Нельсон

Президент Рассел М. Нельсон вчив: “У майбутньому буде неможливо вижити духовно без скеровуючого, спрямовуючого, втішаючого й постійного впливу Святого Духа.

Мої улюблені брати і сестри, я благаю вас зміцнити свою духовну здатність отримувати одкровення. … Вирішіть виконувати духовну роботу, яка вимагається, щоб насолоджуватися даром Святого Духа і чути голос Духа частіше і ясніше”1. Як ми можемо робити це?

На останній генеральній конференції ми почули багато запрошень та учень від пророків, апостолів та інших церковних провідників, які ділилися ними, щоб допомогти нам навчитися отримувати одкровення і діяти відповідно до них. Вони також публікували звернення на цю тему в соціальних медіа, зокрема такі:

Одкровення продовжується

“Я хочу поділитися дечим з того, що я дізнався про пророка Джозефа Сміта.

Відносна молодість Джозефа Сміта вплинула на його пророче служіння. Джозефу було 14 років на час отримання Першого видіння, йому був 21 рік, коли він одержав золоті пластини, і лише 23, коли він завершив переклад Книги Мормона (за менш ніж 60 робочих днів). Більше половини одкровень у наших Ученні і Завітах були дані через Пророка, коли йому було не більше 25 років. Йому було 26, коли було організовано Перше Президентство, і трохи більше 33, коли він утік з в’язниці в Міссурі й знову очолив святих, які збирались в Наву. Йому було лише тридцять вісім з половиною, коли його вбили.

Ключ до унікальності послання Джозефа Сміта та Відновлення — це одкровення. Одкровення — це основа нашої церковної доктрини та управління. Джозеф Сміт проголосив: “Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів була заснована на прямому одкровенні, як завжди було з істинною Церквою Бога” (Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт [2007], с. 195).

“У наш час одкровення продовжує скеровувати Церкву. Так само кожен з нас може отримати одкровення для свого власного життя. Нехай кожен із нас використовує дар особистого одкровення у своєму житті і щиро прагне #ЧутиЙого”.

Президент Даллін Х. Оукс, Фейсбук, 24 березня 2020 р., facebook.com/dallin.h.oaks.

Знати ролі Святого Духа

“Коли я згадую свою юність, одна з речей, що спадає мені на думку, — це час служіння на місії в Англії. Це було відразу після Другої світової війни, і Церква Ісуса Христа там тільки відновлювалася. Я служив провідником у своїй місії, а мені було лише 20 років! Я визнаю, що як місіонери ми були трохи необачні в тому віці.

Якось один чоловік запросив мене прийти на збори дискусійного клубу і представляти нашу Церкву. Я погодився взяти участь, але гадки не мав, що на мене чекало! Я опинився в ситуації, коли розповідав про Церкву великій групі людей і відповідав на їхні запитання. Саме тоді я вперше усвідомив силу Святого Духа. Я раніше вчив про Святого Духа і читав про це, але в цьому випадку я випробував це на собі.

Коли ставили запитання, у мене була відповідь у голові ще до того, як вони закінчували говорити. У мене була здатність знаходити необхідні уривки в Писаннях так, як ніколи раніше. Мені здавалося, що, коли я захищав Церкву, сторінки гортав хтось інший.

Згадуючи той досвід, що я його отримав 73 роки тому, я розумію, що навчився чогось, що благословляло мене всі ці роки. Я дізнався для себе, що Святий Дух є насправді Утішителем і що за допомогою Божої сили Він доносить до нашого розуму слова Господа.

Сподіваюся, що ви, як представники дорослої молоді, маєте схожий досвід. Залишайтесь зосередженими у своєму вивченні Писань і щодня моліться. Починайте день з молитви, закінчуйте день молитвою і розмовляйте з Господом, якщо це необхідно, протягом дня. Якими б не були ваші обставини, я сподіваюся, ви матимете схожий досвід, який я мав у вашому віці”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 14 квіт. 2021 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Мати хвилини тиші та спокою

“Отримання одкровення, принаймні в моєму випадку, трапляється, коли я маю тихі і спокійні моменти. Ви не можете відчувати зв’язок з небесами посеред клопоту. Ви повинні знаходити такі спокійні моменти у своєму житті, коли ви можете розмірковувати про те, що стосується Духа. З мого досвіду — коли я перебуваю в такому режимі і намагаюся залишатися спокійним, я отримую духовні спонукання. Ось коли у мене з’являються думки, які, як я знаю, прийшли з небес.

Я дуже хвилююся за своїх онуків і правнуків — фактично, за всіх молодих людей — у сучасному світі. Я боюся, що їх захоплюють соціальні медіа, текстові повідомлення, електронні листи та інші відволікаючі фактори. Хоча технології можуть бути благословенням у нашому житті, вони так само можуть відволікати, стаючи перепоною між нами та нашою здатністю чути голос Господа. Я кажу своїм онукам, що вони повинні кожного дня знаходити час для спокійних роздумів про своє життя й поміркувати, чого Господь від них очікує. Я закликаю вас зробити те саме”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 9 серп 2020 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Спілкуватися зі своїм Небесним Батьком

У різні періоди Свого життя Спаситель використовував можливість побути на самоті, щоб поміркувати і помолитися. Я запрошую вас у найближчі кілька днів провести деякий час на самоті в тихому місці, щоб поговорити зі своїм Небесним Батьком. #ПочуйЙого”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 23 бер. 2020р., facebook.com/mrussell.ballard.

Мати серце, що відкрите до навчання

“Обирайте смирення. Добровільно шукайте Господа і довіряйте Його скеруванню. Ми більш підготовлені почути Його, коли маємо серце, відкрите до навчання”.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, Фейсбук, 3 лист. 2022р., facebook.com/jeffreyr.holland.

Здійснювати прості, невеликі дії з духовного перекалібрування

“Час самоаналізу — це можливість для духовного перекалібрування. Це ніби сад роздумів, де ми можемо ходити з Господом і отримувати вказівки та настанови, надихатися й очищуватися за допомогою записаного та відкритого Духом слова нашого Небесного Батька. Це священний час, коли ми згадуємо наші урочисті завіти йти за лагідним Христом, коли ми оцінюємо свій прогрес і звіряємося з духовними орієнтирами, які Бог надав Своїм дітям.

Сприймайте це як ваше особисте щоденне відновлення. У нашій подорожі паломництва на славетному шляху ми знаємо, як легко зійти з курсу. Але так само, як невеличкі відхилення можуть примусити нас зійти зі шляху Спасителя, так і невеличкі й прості коригуючі дії впевнено ведуть нас назад. Коли темрява просочується в наше життя, як це часто буває, наше щоденне відновлення відкриває наші серця для небесного світла, яке освітлює наші душі, розсіює тіні, страхи та сумніви”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, Фейсбук, 11 бер. 2022р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Дивитися на Спасителя

“Коли ви шукаєте натхнення, щоб отримати мудрість, необхідну вам у житті, я закликаю вас дивитися на Спасителя. Один із найкращих способів прийти до Христа — прочитати Книгу Мормона — від початку до кінця — і визначити якості та характерні риси Ісуса Христа, знайдені в ній. Роблячи це зі щирим наміром та щирим серцем, ви зможете почути Його голос. Ви можете пізнати Його у дійсно дивовижний спосіб”.

Старійшина Девід А. Беднар, Фейсбук, 12 вер. 2021 р., facebook.com/davida.bednar.

Шанувати наші завіти

“Оскільки ми шануємо наші завіти і дотримуємося Божих заповідей, ми благословенні напарництвом Святого Духа. …

Ми живемо в період розподілу повноти часів, коли ми маємо доступ до чудових благословень, одним з яких є постійна присутність Святого Духа. З усіма негараздами, у всій цій метушні кожен з нас може бути благословенний можливістю дізнатися для себе те, що має найбільшу цінність і допоможе нам встановити необхідні духовні пріоритети. Я вдячний Святому Духу як Вчителю, як особливому Вчителю, і тому, як Він допомагає кожному з нас у багато різних способів”.

Старійшина Девід А. Беднар, Фейсбук, 14 серп. 2021 р., facebook.com/davida.bednar.

Вірити, що Він відповість у Свій спосіб і у Свій час

“Наш Небесний Батько у різний час по-різному з нами спілкується. Немає жодної конкретної форми одкровення чи натхнення. Бог використовує велику різноманітність способів, щоб достукатися до нас. І це все діє.

Нам потрібно вірити, що Він відповість у Свій спосіб і у Свій час. Коли ми старанно виконуємо Його заповіді і віримо, що Він відповість, ми можемо почути Його”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, Фейсбук, 6 трав. 2021р., facebook.com/dtodd.christofferson.

Бути гідними почути

“Будьте гідними почути тихий голос, коли він розмовляє з вами і скеровує вас у правильному напрямку. Якщо ви слухаєте, якщо ви гідні й отримуєте скерування від Святого Духа, це збереже вас у безпеці, направить вас тим шляхом, яким ви повинні йти, і принесе мир у ваше життя”.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, 20 лип. 2022 р., facebook.com/neill.andersen.

Просити Небесного Батька про скерування

“У найближчі місяці чи роки ви можете мати випробування. Можливо, є занепокоєння щодо членів сім’ї або фінансові проблеми. Ви запитаєте, що робити. Я закликаю вас звернутися до вашого Небесного Батька у молитві. Завжди пам’ятайте, що ви можете говорити зі своїм Небесним Батьком.

Просіть Його скеровувати вас у рішеннях, які ви маєте приймати. Яким би сильним не було ваше особисте свідчення, воно може зростати і ставати сильнішим. Я свідчу вам, що Небесний Батько чує ваші молитви і відповість вам. Іноді в найнесподіваніші моменти приходить потрібне одкровення”.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, 6 лип. 2022р., facebook.com/neill.andersen.

Слухати і прислухатися до підказок

“Одним із найкращих моментів 2020 року для мене стала можливість більше зосередитися на нашому Спасителі, Ісусі Христі, і поміркувати про те, як я чую Його. На недавньому духовному вечорі я запропонував дорослій молоді написати коментарі про те, як вони чують голос Господа. Я був вражений кількістю коментарів, які ми отримали у відповідь. Можливо, деякі з їхніх відповідей знайдуть відгук у вас, коли ви обдумаєте, як почути Його у своєму житті:

  • Я чую Його, коли щиро молюся. Його голос приходить до мене через чисті й тихі думки.

  • Я відчуваю Дух через ясність розуму, через думки, які раптово встають на місце, коли раніше вони турбували мене.

  • Я чую Його через красу природи та силу надихаючої музики.

  • Я чую Його через спокій, яким Він говорить моєму розуму, та через упевненість, яку Він дає мені, коли я молюся про допомогу.

  • Я чую Його, коли спілкуюся з оточуючими. Коли я служу і коли служать мені, я бачу Його.

Я хочу запевнити вас, що кожен з нас може почути Його, слухаючи і прислухаючись до спонукань Святого Духа. Я бачив це незліченну кількість разів у своєму житті”.

Старійшина Гері Е. Стівенсон, 15 лист. 2020р., facebook.com/stevenson.gary.e.

Знати, як Господь промовляє до вас

“Президент Рассел М. Нельсон неодноразово закликав нас навчатися чути голос Господа. Для кожного з нас дуже важливо знати, як Господь говорить з нами унікально та індивідуально. Чи це приплив адреналіну, тепле почуття комфорту або ясні думки, які просто мають сенс, Він буде говорити з вами саме так, як ви можете зрозуміти”.

Сестра Емі А. Райт, 3 січ. 2023р., facebook.com/Primary1stCounselor.