2023
“Рішення усіх ваших проблем — у цій книзі”
Червень 2023


Лише в цифровому форматі

“Рішення усіх ваших проблем — у цій книзі”

Автор живе в Канаді.

Я віддалявся від Церкви Господа. Одна фраза мого брата почала все змінювати.

Зображення
священні писання, що лежать відкритими поряд із зображенням Христа

Я виріс у Церкві, у люблячій сім’ї. Однак, коли я став підлітком, я почав віддалятися від євангелії. Я все ще ходив до Церкви майже щонеділі. Я вірив тому, чого навчали, але я просто не був достатньо відданий тому, щоб жити за євангелією.

Коли мій старший брат повернувся додому з місії, він побачив, що я йду не в тому напрямку. Одного вечора він зайшов до мене в кімнату і спробував зі мною поговорити. Але мене це насправді не цікавило. Нарешті він сказав: “Рішення усіх твоїх проблем — у цій книзі” — і поклав Книгу Мормона на моє ліжко. І потім він пішов. За кілька хвилин я сказав собі глузливим голосом: “Рішення усіх твоїх проблем — у цій книзі”.

“Гаразд, — подумав я, — подивимось”.

Я відкрив Книгу Мормона і перший вірш, який я побачив, був Алма 29:13, в якому говориться: “Так, і що Той Самий Бог установив Свою церкву серед них; так, і що Той Самий Бог покликав мене святим покликанням проповідувати Слово цьому народові, і дав мені великі успіхи, через які моя радість повна”. Я відчував те саме, що й Джозеф Сміт, коли він сказав: “Ніколи жоден уривок з Писань не проникав у серце людини з більшою силою, ніж саме цей у цей час для мене” (Джозеф Сміт — Історія 1:12).

Дух був дуже сильний, і я знав, що мене спрямовував Господь. Я негайно став шукати червоний олівець, побоюючись, що можу втратити цей вірш з Писань і більше ніколи його не знайти. Я переглянув його ще раз, намагаючись зрозуміти, що це означає для мене. Я зрозумів, що я повинен служити на місії, що я досягну успіху і що я буду щасливий, виконуючи це.

Побоюючись, що я можу передумати чи засумніватися в спонуканні, я стрибнув у машину та поїхав до піцерії мого тата, щоб попросити його підтримки, яку він негайно дав мені. Тоді я пішов до дому свого єпископа і запитав його, що мені потрібно зробити, щоб поїхати на місію. Невдовзі я отримав покликання служити у Філіппінській місії у Манілі. Як виявилося, я був щасливий і успішний.

З того часу моє життя ніколи не було таким, як раніше. Я не знаю, де б я був і що робив би, якби мій брат не увійшов до моєї кімнати того вечора, але я впевнений, що моє життя йшло не в тому напрямку. Книга Мормона дійсно врятувала мені життя. Я знаю, що Господь знає про нас і хоче допомогти нам, якщо ми докладемо зусиль і покажемо, що зацікавлені в Ньому.