2023
Мої медові гроші
Червень 2023


“Мої медові гроші”, Ліягона, червень 2023.

Голоси святих останніх днів

Мої медові гроші

Чи дійсно Господь очікував від мене сплати десятини з невеликої суми, яку я отримав від продажу меду?

Зображення
чоловік з бджолами

Фотографія люб’язно надана автором

У якості хобі я зайнявся бджолярством. Невдовзі люди почали запитувати мене, чи можуть вони придбати в мене мед.

Після продажу невеликої кількості меду я подумав про те, що слід сплатити десятину від свого “прибутку” (Учення і Завіти 119:4). Однак у дійсності я не вважав ті зароблені гроші прибутком. Я витратив більше грошей на обладнання, ніж заробив з продажу меду.

Утім я пам’ятав, що десятина є священною для Господа. Як члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів ми шануємо Його, сплачуючи десятину. Сплата десятини є виявом віри в Бога та в Його обіцяння.

Я пам’ятав, що ті, хто платить десятину, отримують від Господа таке обіцяння: “Тим Мене випробуйте, промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір?” (Малахія 3:10).

Я прийняв виклик від Господа і заплатив десятину із зароблених за мед грошей. На квитанції для десятини я написав: “З медових грошей”.

Невдовзі до мене прийшов друг і сказав, що знає жінку, у якої помер чоловік-бджоляр. Овдовіла жінка хотіла позбавитися від усього обладнання свого чоловіка для бджолярства і думала про те, щоб просто викинути його. Натомість мій друг повіз мене, щоб забрати те обладнання.

Там було все бджолярське обладнання, яке я хотів мати й про яке мріяв — та навіть більше, зокрема усяке медогонне обладнання.

Зазвичай ніхто не віддає бджолярське обладнання. Однак лише за тиждень після того, як я вирішив сплатити десятину, Небесний Батько відкрив отвори небесні й винагородив мене. Я упевнений, що це не випадковість. Я маю свідчення, що Небесний Батько знає мене і мої бажання. Моє свідчення про важливість сплати десятини безсумнівно зміцнилося.