2012
Піклуватися про сестер і служити їм за допомогою візитного вчителювання
Січень 2012


Послання візитного вчителювання

Піклуватися про сестер і служити їм за допомогою візитного вчителювання

Вивчіть поданий матеріал і знайдіть спосіб обговорити його з сестрами, яких ви відвідуєте. Звертайтеся до запитань, які допоможуть вам зміцнити ваших сестер і перетворити Товариство допомоги на активну частину свого життя.

Віра, сім’я, допомога

“Милосердя [означає] … набагато більше, ніж добродійність,—навчав президент Генрі Б. Айрінг, перший радник у Першому Президентстві.— Милосердя народжується з віри в Господа Ісуса Христа і є наслідком впливу Його Спокути”1. Для сестер Товариства допомоги візитне вчителювання може бути милосердям у дії—важливим способом виявляти віру в Спасителя.

Завдяки візитному вчителюванню ми піклуємося про сестер, встановлюючи контакт із кожною з них, ділячись євангельським посланням і прагнучи дізнатися про потреби, які має сестра і її сім’я. “Візитне вчителювання стає Господньою роботою, коли ми зосереджуємося на людях, а не на звітності,—каже Джулі Б. Бек, генеральний президент Товариства допомоги.— В дійсності, візитне вчителювання ніколи не закінчується. Це більше стиль життя, аніж завдання. Вірне служіння у якості візитної вчительки є ознакою нашого учнівства”2.

Якщо ми постійно і з молитвою піклуємося про сестер, ми навчаємося тому, як їм краще служити і задовольняти потреби як сестри, так і її сім’ї. Служіння може здійснюватися багатьма способами—одні з них можуть бути значними, інші—менш помітними. “Часто маленькі прояви служіння—це все, що потрібно, аби підтримати і благословити людину: запитання про сім’ю, кілька слів заохочення, щирий комплімент, записочка з подякою, короткий телефонний дзвінок,—навчав Презизент Томас С. Монсон.—Якщо ми в курсі справ і діємо за підказками, що даються нам, ми можемо звершити багато добра. … Величезна армія візитних учительок Товариства допомоги здійснює незліченну кількість проявів служіння”3.

З Писань

Іван 13:15, 34–35; 21:15; Moсія 2:17; Учення і Завіти 81:5; Moйсей 1:39

З нашої історії

У 1843 році членів Церкви в Наву було розділено на 4 приходи. У липні того ж року провідники Товариства допомоги призначили у кожному приході комітет з візитного вчителювання, який складався з чотирьох сестер. Обов’язки комітетів з візитного вчителювання полягали в тому, щоб визначати потреби і збирати пожертвування. Товариство допомоги використовувало ці пожертвування для того, щоб допомагати нужденним4.

Хоча візитні вчительки більше не збирають пожертвування, за ними все ж залишається обов’язок визначати потреби—як духовні, так і матеріальні—й працювати над тим, щоб задовольнити ці потреби. Елайза Р. Сноу (1804–1887), другий генеральний президент Товариства допомоги, навчала: “Безсумнівно, що вчителька … повинна настільки сильно відчувати Дух Господа, коли заходить у дім, аби зрозуміти, яка в ньому панує атмосфера. … Благайте Бога і Святого Духа, щоб мати [Духа], аби ви були здатні задовольнити духовні проблеми, які є в домі, … і могли звернутися зі словами миру і втіхи. А якщо ви побачите сестру, якій не вистачає душевного тепла, пригорніть її до серця, як ви пригорнули б до своїх грудей дитину, і зігрійте [її]”5.

Посилання

  1. Генрі Б. Айрінг, “Довготривалий спадок Товариства допомоги”, Ліягона, лист. 2009, с. 121.

  2. Джулі Б. Бек, “Товариство допомоги—це священна робота”, Ліягона, лист. 2009, с. 114.

  3. Томас. С. Монсон, “Керуйтеся трьома цілями”, Ліягона, лист. 2007, с. 121.

  4. Див. Дочки в Моєму царстві: Історія і спадок Товариства допомоги (2011), с. 105.

  5. Eлайза Р. Сноу, процитовано в Дочки в Моєму царстві, с. 108.

Фотоілюстрація Метью Рійєра