2014
Йов
Серпень 2014


Старозавітні пророки

Йов

“Немає нічого, що було б потрібно членам Церкви більше, ніж переконаність і стійкість Йова”1. —Старійшина Джозеф Б. Віртлін (1917–2008), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів

Зображення
Job and his family depicted sitting and eating. A woman is standing beside Job and is handing Job bread from a basket.

Всі знали, що я людина, яка боїться Бога і уникає зла2. Господь благословив мене сімома синами і трьома дочками, він дав мені велике земне багатство: “сім тисяч худоби дрібної, і три тисячі верблюдів, і п’ять сотень пар худоби великої, і п’ять сотень ослиць та дуже багато рабів”3.

Сатана вважав, що я перестану бути праведним і прокляну Господа, якщо втрачу земне майно. Господь дозволив Сатані випробувати мене, але не дозволив зашкодити мені фізично. Сатана зробив так, щоб мою худобу вкрали або знищили, наслав сильні вітри, які повалили мій дім, під уламками якого загинули 10 моїх дітей. Замість того щоб проклинати Господа, я “роздер плаща свого, й обстриг свою голову, та й упав на землю, і поклонився”4.

Коли Сатана побачив, що я не проклинаю Бога, він захотів мене випробувати, наславши хвороби. Господь дозволив Сатані це зробити, але не дозволив позбавити мене життя. Сатана вразив мене “злим гнояком від стопи ноги його аж до його черепа”5. Але я залишався непорочним, відмовившись проклинати Господа. Мої друзі сумували разом зі мною.

Мої друзі казали, що причиною страждань є моя злочестивість і що я маю покаятися, однак я знав, що був праведною людиною6. Пізніше Господь наказав моїм друзям покаятися. Їм було наказано принести цілопалення, а я мав молитися за них7.

Коли Господь побачив мою вірність, Він припинив мої великі страждання і благословив: “помножив Господь усе, що [я] мав, удвоє”8. Тепер у мене було “чотирнадцять тисяч дрібної худоби, і шість тисяч верблюдів, і тисяча пар худоби великої та тисяча ослиць”, а також ще семеро синів і ще три дочки9. Господь дійсно щедро винагородив мене за віру й терпіння.

Я бачив руку Господа у своєму житті—як у випробуваннях, так і в процвітанні. Я сміливо свідчив: “Я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху цю шкіру мою, яка розпадається, і з тіла свого я Бога побачу”10.