2023
Духовні звички
Червень 2023


Послання провідництва території

Духовні звички

Розвиток та вдосконалення хороших духовних звичок не є ні легкою, ні автоматичною справою для більшості людей. Зазвичай шлях до духовного розвитку є нерівним та складним.

Коли я готувався до служіння на місії, я прийшов до мого президента філії, питаючи, що мені потрібно було робити, щоб служити з честю. Він дав мені список, який складався з вивчення Писань, духовної та фізичної підготовленості та навіть навичок приготування їжі. В той час, як я із задоволенням почав всіляко готуватися бути “великим місіонером”, я помітив, що дещо вдавалося легше за інше, а дещо було досить складним. Незважаючи на це, я з усіх сил намагався стати тим, ким очікував мене бачити Господь, навіть з тими труднощами, з якими я зіткнувся у той час.

Підготовка не була легкою, але вона обернулася справжніми благословеннями, якими я й досі насолоджуюся. В той час, як я слідував порадам моїх провідників, хоча часом це було непросто, їх настанови допомогли мені стати місіонером, яким Господь очікував мене бачити, і з часом вони стали частиною мого життя і моєї духовної сутності.

Подібним чином, коли ми прагнемо досягти певних результатів в будь-якій сфері, яку ми хочемо покращити, іноді нелегко слідувати вказівкам, дотримуватись строгих правил чи просто залишатися зосередженими. Наприклад, якщо ми хочемо, щоб наше фізичне тіло залишалося здоровим та сильним, ми повинні часто тренуватися та регулярно забезпечувати його їжею та водою. Невиконання цих дій веде до слабкості чи хвороб та, якщо ми не будемо обережні, навіть смерті.

Ці ж самі принципи застосовні до нашого духовного тіла, яке потребує постійного живлення, щоб залишатися здоровим та бадьорим. Духовний режим має складатися з хороших звичок, які будуть живити дух, а також важливості уникати звичок, які зашкодять духу.

Духовний режим має складатися з регулярних духовних вправ, таких як щоденна молитва та вивчення Писань, служіння, а також щотижневе духовне живлення через прийняття причастя, відвідування церковних зібрань і щомісячний піст. Регулярно ми поновлюємо нашу храмову рекомендацію, щоб переконатися, що всі духовні елементи надаються збалансовано, щоб забезпечити належне живлення духовного тіла. Час від часу буде необхідно поститися та молитися про допомогу, щоб надати нашому духові додаткові силу та енергію для подолання конкретних випробувань.

Коли я пригадую мій місіонерський досвід і як важко було підготуватися, і в той же час, як радісно це було, я думаю про синів Мосії, які зрозуміли важливість рясно живити їхній дух додатковою енергією, отриманою завдяки духовним звичкам.

“…Бо вони були чоловіками з твердим розумінням, і вони вивчали писання старанно, щоб вони могли знати слово Бога. Але це ще не все; вони багато віддавалися молитві і посту; тому вони мали дух пророцтва і дух одкровення, і коли вони вчили, вони вчили з силою і владою від Бога”1.

Щоденні духовні зусилля також необхідні для підтримки свідчення та переконання, що впевненість перемагає сумнів, тому що свідчення, яке ми маємо сьогодні, може зникнути завтра, якщо тільки ми не підтримаємо його. Саме так, як тренування фізичних м’язів збільшує їх силу та розмір, щоб зробити свідчення міцним та тривалим, нам потрібні послідовні щоденні духовні зусилля.

Прагнення тілесної людини — завжди очікувати більше від Господа і менше від себе. Коли ми розвиваємо сильніші духовні звички та переживаємо потужну зміну серця, підживлюючи наш дух часто, регулярно та належним чином, ці духовні звички стають невід’ємною частиною нас самих і ми починаємо очікувати більше і більше від себе та менше і менше від Господа.

Давайте старанно працювати, щоб готувати, тренувати та живити наш дух так само, як і наше тіло, розвиваючи хороші духовні звички та уникаючи руйнівних звичок світу. Це може бути болісно та важко на початку, але безсумнівно варте того, оскільки ми будемо насолоджуватися благословеннями цього духовного процесу зростання і благополуччя.

Примітки:

  1. Алма17:2–3.