2010
Дослід над моєю вірою
Квітень 2010


МОЛОДІ

Дослід над моєю вірою

Коли мені було 13 років, я почав читати Книгу Мормона щодня, і з того часу я щодня отримую благословення.

Наш клас Недільної школи для 13-річних підлітків не славився благоговійною поведінкою. Однак у нас була чудова вчителька, яка намагалася зробити все можливе, щоб викладати кожен урок з Духом. Один з таких уроків був присвячений читанню Писань.

У кінці уроку вона дала нам завдання. Воно стосувалося всіх, але чомусь вона дивилася прямо на мене, коли казала: “Я закликаю вас читати Книгу Мормона кожного дня!” Про себе я подумав: “Я вам це доведу. Я буду це робити!”

Того ж вечора я почав з першого розділу 1 Нефія і продовжував читати щодня. Можливо, з самого початку моє ставлення до цього не було надто серйозним, але з часом мені стали подобатися відчуття, які виникали під час читання Книги Мормона. Читання книги щовечора перетворилося на приємну звичку.

Через кілька місяців я дійшов до Алми 32, і на мене справила велике враження ідея про проведення досліду над вірою. У школі ми якраз вивчали проведення наукових дослідів, тож я став на коліна і сказав Небесному Батькові, що починаю проводити дослід. Я просив про те, щоб дізнатися, чи Книга Мормона є істинною.

Повертаючись думками в минуле, я розумію, що Небесний Батько багато разів відповідав на мої молитви. Щоденне читання Книги Мормона дало мені більше сил долати зло. Я відчував себе ближче до Небесного Батька. Я відчував, що зміцнився завдяки силі Святого Духа, щоб подолати труднощі. Те, що сказав Алма стосовно проведення досліду над словом Бога, є правдою: “Воно починає збільшувати мою душу; так, воно починає освітлювати моє розуміння, так, воно стає приємним для мене” (Aлма 32:28).