2011
Благословення десятини
Червень 2011


Послання Першого Президентства

Благословення десятини

Зображення
President Henry B. Eyring

Бог дає нам заповіді, маючи на меті благословити нас. Він хоче дати нам вічне життя—найбільший з усіх Його дарів (див. УЗ 14:7). Аби отримати дар, який полягає в тому, щоб завжди жити сім’ями разом з Ним у целестіальному царстві, ми повинні бути здатними жити за законами того царства (див. УЗ 88:22).

Він дав нам заповіді у цьому житті, щоб допомогти розвинути цю здатність. Закон десятини—це одна з тих підготовчих заповідей. Закон полягає в тому, що ми віддаємо Господу десяту частину нашого доходу. Це настільки просто, що зрозуміло навіть дітям. Я бачив, як діти вручали єпископу конверти з десятиною, в яких лежала десята частина зароблених ними монет.

Одне з благословень, яке приносить сплата повної десятини,—це зміцнення віри, достатньої для того, щоб жити навіть за вищим законом. Аби жити в целестіальному царстві, ми повинні жити за законом посвячення. Ми повинні відчувати, що все, чим ми є, і все, що ми маємо, належить Богові.

Є щонайменше три способи, у які сплата повної десятини в цьому житті готує нас до того, щоб ми відчули, що нам необхідно відчувати, аби отримати дар вічного життя.

По-перше, коли ми сплачуємо нашу десятину Церкві, Небесний Батько проливає на нас благословення. Кожна людина, яка постійно сплачує повну десятину, знає, що це істинно так. Іноді це духовні благословення, іноді—матеріальні. Вони приходять у час, призначений Господом і відповідно до того, що, як Він знає, є для нас найкращим.

Коли приходять ті благословення, зростає наша віра в те, що Бог є джерелом всього хорошого в нашому житті. Стає легше зрозуміти, що посвячення—це визнання істини про те, що всі Божі творіння належать Йому. Це викликає в нас почуття вдячності за те, що Він просить лише десяту частину того, що Він уже дав нам. Тож ми краще підготуємося жити за законом посвячення, коли це буде від нас вимагатися.

По-друге, усі ми, хто постійно сплачує повну десятину, відчуваємо більшу впевненість, коли просимо Бога про те, що необхідно нам і нашим сім’ям. Якщо ми вірні у виконанні завіту зі сплати десятини, то Він обіцяє нам давати більше благословень, ніж ми можемо вмістити (див. Maлахія 3:10). Тож одним з величних благословень десятини є впевненість у тому, що чекає на нас у майбутньому. Якими б не були наші обставини, все складеться якнайкраще. Коли ми дотримуємося своїх обіцянок, Він дотримується Своїх. Почуття спокою—це одне з найбільших благословень за сплату повної десятини. Ті, хто дотримується заповіді десятини, можуть свідчити, що благословення миру є реальним і дорогоцінним.

По-третє, ті, хто платить десятину, відчувають, як зростає їхня любов до Бога і до всіх Божих дітей. Це зростання любові приходить завдяки розумінню того, як Батько використовує нашу десятину, щоб благословляти людей у цьому світі й у вічності.

За допомогою Своїх уповноважених служителів Він витрачає десятину з великою обережністю. Платник десятини допомагає Господу будувати храми, де сім’ї можуть запечатуватися навіки. Платник десятини допомагає Йому посилати євангелію до людей по всьому світу. Платник десятини допомагає Йому, у Його спосіб через Його служителів, полегшувати долю тим, хто голодує і страждає. Будь-хто з тих служителів може розповісти вам, як збільшується любов завдяки використанню коштів десятини для того, щоб благословляти людей. І те ж саме вам скаже будь-хто з вірних платників десятини.

До співбесіди з врегулювання десятини ще багато місяців. Я молюся, щоб ви і ваша сім’я вже зараз почали планувати й готуватися до того, аби бути гідними тих благословень, що Бог проливає на людей, які можуть сказати Йому: я платник повної десятини.

Фотографії Роберта Кейсі

Ілюстрації Стіва Кроппа