2012
Запитання і відповіді
Червень 2012


Запитання і відповіді

“Часом я приголомшений, коли думаю про все, що необхідно робити, аби жити за євангелією. З чого почати?”

Життя може приголомшувати, якщо ти будеш намагатися робити надто багато одночасно. Наприклад, якби ти спробував піти на семінарію, до школи, на роботу, відвідати храм і спільний захід в один день, то відчув би себе приголомшеним. Але якщо ти поставиш на перше місце євангельські заходи і заплануєш для них час, то зможеш досягнути успіху. Євангельські заходи, такі як семінарія, молитва і програми “Обов’язок перед Богом” та “Особистий розвиток”, є найважливішими для підлітка. Так, вони можуть вимагати трохи більше часу, але ти матимеш благословення за всі жертви, на які йдеш, аби виявити послух.

Щоб дізнатися, як знайти час для цих заходів, шукай натхнення через молитву й поміркуй, як ти проводиш свій час. Неділя—чудовий день для планування на весь тиждень євангельських та інших важливих заходів. Буде корисно обговорити це питання з батьками й церковними провідниками.

Коли ви думаєте про все, що потрібно зробити, пам’ятайте, що класи, програми й заходи, запропоновані церквою, організовуються через натхнення. Вони допоможуть вам зміцнити своє свідчення, дотримуватися заповідей і готуватися до служіння на місії та укладення храмового шлюбу.

Якщо ти намагатимешся бути вірним у євангелії, Господь “приготу[є] шлях” (1 Нефій 3:7), щоб ти міг дотримуватися Його заповідей, навіть якщо будеш відчувати приголомшення. Дотримання заповідей запросить у твоє життя Духа. А відчуття Духа допоможе зрозуміти, що ти на шляху духовності.

Роби прості й малі речі

Господь не очікує, що ми будемо досконалими в усьому, однак Він хоче, щоб ми робили все, що в наших силах. Якщо це означає почати з таких основних речей, як щоденне вивчення Писань і молитва, Він буде задоволений нашими зусиллями. Якщо ми маємо бажання жити за євангелією і робити прості й малі речі, що вимагаються від нас, тоді все з того, що Він просить робити і що, як здавалося, приголомшує нас, уже не буде здаватися таким приголомшуючим.

Хантер Д., 17 років, шт. Теннессі, США

Живи за євангелією разом із сім’єю

Дуже важливо жити за євангелією разом із сім’єю. Ми можемо почати з сімейної молитви, сімейного вивчення Писань, домашнього сімейного вечора і дослідження сімейної історії. Ці основні принципи дуже допомагають здобути глибинне розуміння того, як може вплинути на наше життя євангелія Ісуса Христа.

Шеррі О., 19 років, Давао, Філіппіни

Роби усе, що в твоїх силах

Я зрозуміла, що коли намагаєшся робити все, то відчуваєш стрес. Якщо ти просто будеш намагатися робити все, що у твоїх силах, кожного дня, то все вийде. Якщо будеш дослухатися до Святого Духа і наближатися до Господа через молитву і вивчення Писань, все стане на свої місця і ти будеш тією людиною, якою тебе хоче бачити Господь. Я намагалася бути майже досконалою і дуже переймалася, якщо не виконувала все достатньо добре. Але це не те, чого хоче Господь. Якщо ти почуваєш себе невідповідним і занепадаєш духом—це не від Господа. Просто віддай Йому свої найкращі зусилля, і ти знайдеш мир і радість у своєму житті.

Занді С., 16 років, шт. Вайомінг, США

Прагни Господньої допомоги

Читай Писання і молися щодня. Намагайся бути завжди в гармонії зі Святим Духом. Небесний Батько допоможе тобі жити за євангелією. Завжди шукай Його допомоги. Проси у Нього спрямування, щоб ти робив усе, чого Він від тебе очікує. Кожний правильно зроблений вибір принесе відчуття Духа. Завдяки цьому в тебе з’явиться бажання приймати більше правильних рішень.

Таїс С., 15 років, Ріо-Гранде-до-Сул, Бразилія

Довіряй Господу

Євангелія є, щоб допомагати нам, а не створювати проблеми. Якщо ми довіряємо Господу, тоді ми можемо довіряти Його євангелії. Якщо у тебе є довіра, то життя за євангелією не буде здаватися таким приголомшуючим, оскільки ти розумієш, навіщо ти живеш за цими принципами.

Шарлотт Р., 14 років, шт. Юта, США

Зосередься на завданні, яке треба виконати зараз

Не думай про всі справи, які тобі треба зробити впродовж життя; думай про те, що треба зробити зараз. Роби все, що можеш, а Небесний Батько зробить так, щоб усе спрацювало. Наприклад, коли я готувалася, щоб навчати на уроці про Президента Томаса С. Монсона, то думала: “Як я зможу зробити так, щоб семеро учнів (всі з яких були старшими за мене), слухали, навчалися і виявляли зацікавленість?” Я вирішила спробувати і якомога активніше залучити їх до уроку. Все вийшло прекрасно! Отже, просто з усією енергією виконуй роботу, яку маєш виконати зараз.

Бетані Ф., 15 років, шт. Кентуккі, США

Удосконалюйтеся поступово

Господь сказав, що дасть нам учення “рядок за рядком, приписання за приписанням, тут трохи і там трохи” (2 Нефій 28:30). Ми не можемо сподіватися, що відразу осягнемо євангелію, але якщо ми почнемо з основного—милосердя, віри і надії,—якщо вивчатимемо Писання, щодня застосовуватимемо їх і будемо завжди молитися, то поступово вдосконалимося і помітимо, що наблизилися до Христа.

Райлі С., 16 років, шт. Юта, США