2012
Диво духовного зцілення
Червень 2012


На місіонерській ниві

Диво духовного зцілення

Одного дня, коли ми з напарницею прийшли відвідати новонаверненого члена Церкви в Коломбо, Бразилія, в домі було повно родичів. Хоча людей було багато, нас усе ж запросили поділитися посланням. Ми вже майже почали, коли в кімнату увійшов брат наверненого. Він не був членом нашої Церкви і не зрадів нашому приходу. Здавалося, що він усіма можливими способами намагався нам суперечити.

У нього був список усіх членів з його приходу, де були вказані їхні захворювання. Він запитав нас, чи віримо ми в дар зцілення. “Ну, звичайно”,—відповіли ми. “Тоді,—продовжував він,—я зцілив усіх людей у цьому списку. А скільки людей зцілили ви?”

Ми намагалися розповісти про священство, віру і про те, що все відбувається за Божою волею, але через кілька хвилин ми відчули, що нас загнали в кут і атакують.

Потім, “у той самий час” (УЗ 100:6), коли нам це було потрібно, Дух прошепотів, що слід казати. Я пояснила, що ми, звичайно ж, віримо у зцілення, однак наша робота в якості місіонерів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів полягає в тому, щоб приносити духовне зцілення людям, яких ми навчаємо, а це зцілення може відбутися тільки тоді, коли людина приймає Спокуту Ісуса Христа через віру, покаяння, хрищення зануренням, отримання дару Святого Духа і після цього витерпить до кінця.

Отже, ми пояснили, що хоча і віримо у фізичне зцілення, найважливішим є духовне зцілення. А таке зцілення ми спостерігаємо кожного дня. І насправді не має значення, чи зцілюються люди фізично, якщо вони не каються і не змінюють своє життя, щоб іти за Христом.

Оскільки Дух скеровував нас і ми відповідали дуже спокійно, напруження в кімнаті розвіялося, той брат перестав з нами сперечатися і ми змогли поділитися своїм посланням.

Через кілька місяців, уже коли моя місія закінчилася, я прочитала таку цитату в Ліягоні з місіонерського щоденника Джона Теннера: “Навернення—це найбільше диво. Воно навіть є прекраснішим за зцілення хворого чи повернення до життя померлого. Бо зцілена людина згодом знову захворіє і з часом помре, а чудо навернення може тривати вічно і впливати на вічності як самого новонаверненого, так і його нащадків. Диво навернення зцілює і викупляє від смерті цілі покоління”1.

Я така вдячна за те, що Дух спонукав двох місіонерок, які ненароком потрапили в пастку, згадати, що наша мета—спасіння душ.

Посилання

  1. Джон Теннер, цитовано в статті Сюзен В. Теннер, “Як допомагати новонаверненим залишатися сильними у вірі,” Ліягона, лют. 2009, с. 21.

Ілюстрація Брайана Біча