2014
Чисті серця і чисті тіла
Березень 2014


Заради зміцнення молоді

Чисті серця і чисті тіла

Зображення
Ніл Ф. Мерріотт

Господь заповів, щоб ми “організували себе, … так, очистили свої серця … , щоб Я міг зробити вас чистими” (УЗ 88:74).

Зображення
A family dressed in Sunday clothes walking on the grounds of the Buenos Aires Argentina Temple.

Фотоілюстрація Метью Рійєра

“Ви, молоді люди, зростаєте на території ворога”,—сказав президент Бойд К. Пекер, президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів.1 Дійсно, моральні норми вірних святих останніх днів зазнають нападів! Ви готові боротися проти будь-якої огидної чи брудної думки, яку Сатана, Інтернет і світ можуть вкласти у ваш розум чи серце?

Підготуйте себе

Майже кожного ранку, перед 5-ю годиною, групи гідної молоді в темноті вишикуються в чергу біля дверей Солт-Лейкського храму, готові увійти у баптистерій. Вони виходять із темноти світу входять у світло храму. Переодягнувшись у біле, вони спокійно йдуть далі—у чудову христильну купіль, де їх христять за померлих. Занурюючись у чисті, оновлюючі води купелі, ця молодь зміцнюється, знаючи, що бере участь у вічній роботі задля інших.

Вийшовши в темноту, вони вирушають, поспішаючи, до школи—але вони вже не ті ж самі, бо вони пішли з храму, озброєні силою і славою (див. УЗ 109:22–23). Несучи світло й чистоту храму у своїх серцях, вони підготовлені відштовхнути темряву цієї “ворожої території” і залишитися морально чистими. Це стосується не лише Солт-Лейкського храму, подібне часто відбувається, коли молодь по всьому світу залишає темряву ворожої території і вибирає жити гідно, щоб увійти у світло храму.

Наприклад, минулого року рідні сестра і брат з Колорадо, США, охристилися більш як за 50 їхніх предків кожний і відчули, що це таке—чистота храму. Брат сказав: “До мене приходить хороше, духовне почуття, коли я в храмі. А потім, коли я стикаюсь зі спокусами, я згадую те почуття і це допомагає мені”. Намагаючись жити гідно, щоб відвідувати храм, сестра написала у своєму щоденнику список того, що вона буде і чого вона не буде робити, стикнувшись зі спокусою. Вона відстоювала свої принципи, більш того, розповіла про цей список батькам і друзям, щоб ті могли допомагати їй. Ці двоє молодих людей створили могутню моральну броню для свого серця, розуму та тіла.

Очистіть своє серце

Чи ваші чисті вчинки супроводжуються чистими бажаннями?

Давид, автор псалмів, молиться у Псалмі 139:23–24: “Випробуй, Боже, мене,—і пізнай моє серце, досліди Ти мене,—і пізнай мої задуми, і побач, чи не йду я дорогою злою”. Стосовно цих віршів Президент Лоренцо Сноу (1814–1901) дав таку пораду: “Я б рекомендував, щоб [кожна людина] засвоїла цю молитву Давида. … Багатьом людям не вдається досягнути такого стандарту в цій майстерності, бо вони роблять справи в таємниці …, а це—прямий шлях до того, щоб відвернутися від Всемогутнього”.2

Прохання до Небесного Батька створити в вас чисте серце—це вияв віри. Він має всю силу; звертайтеся до Нього часто і смиренно просіть про Його божественну допомогу, щоб вам тримати свої почуття чистими—чистими саме в сексуальному розумінні.

“Ходіть за духом,—і не вчините пожадливости тіла” (Галатам 5:16). Яку ж силу ви матимете, якщо ходитимете в Дусі! Кожної неділі, приймаючи причастя, ви свідчите, що готові завжди пам’ятати Ісуса Христа (див. УЗ 20:77, 79). Пам’ятання про Спасителя може дати вам духовну силу відвернутися від нечистоти.

Будьте чистими перед Богом

Чому існує заповідь бути сексуально чистими? Тому що Небесний Батько дав нам сили породження у шлюбі лише для божих цілей. Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Наше ставлення до цієї божественної сили і користування нею значною мірою визначатиме наше щастя у смертному житті і нашу долю у вічності”.3

Сексуальна близькість дає чоловікові і дружині любов та емоційну єдність. Однак старійшина Річард Г. Скотт, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, попередив: “Господь заборонив ті інтимні акти поза триваючим шлюбним зобов’язанням, оскільки в такому разі вони руйнують Його цілі. … Вони приносять велику емоційну й духовну шкоду. Навіть якщо учасники не розуміють того, що відбувається зараз, вони зрозуміють це пізніше. Сексуальна аморальність створює бар’єр для впливу Святого Духа”.4

Сексуальну інтимність дано не для того, щоб задовольняти хіть, цікавість чи набути популярності. Таке егоїстичне використання цього Богом даного дару буде завжди призводити до нещастя і заважати духовному зростанню.

Якщо ви готуєте себе й очищуєте своє серце, то Господь допоможе вам зробитися чистими і залишатися такими. Якщо ви відчуваєте себе винними або трохи засоромленими, прагніть сили Спокути. Ми можемо очиститися тільки через спокутуючу жертву Ісуса Христа. Покайтеся й щиро моліться про прощення. Зверніться до свого єпископа або президента філії, якщо потрібно. Чи можете ви стати чистими й залишатися такими у нечистому світі? Так, ви можете! Ви знаєте істину й маєте підтримку Святого Духа, батьків, провідників та живого пророка. Дивлячись на Ісуса Христа, ви можете бути чистими й залишатися чистими перед Ним.

Посилання

  1. Бойд К. Пекер, “Порада молоді”, Ліягона, лист. 2011, с. 16.

  2. Учення Президентів Церкви: Лоренцо Сноу (2012), с. 125.

  3. Девід А. Беднар, “Ми віримо, що повинні бути цнотливими”, Ліягона, трав. 2013, с. 42.

  4. Richard G. Scott, “Making the Right Choices”, Ensign, Nov. 1994, 38.