2014
Чи зцілить Господь нашого сина?
Червень 2014


Чи зцілить Господь нашого сина?

Ана Кремасчі Заньярту, Сантьяго, Чилі

Коли нашому сину було 4 роки, він часто просив мене співати йому гімн “Вчителю, буря лютує” (Гімни, № 50). Його оченята сяяли під час приспіву, коли Господь наказує вітрам і хвилям втихомиритися. Він розпитував мене про силу Ісуса. Я відповідала, що Ісус може робити все у праведності, бо Він має всю силу. Спаситель був героєм нашого сина.

Однак, коли йому виповнилося 13 років, він упав у глибоку депресію. У нього не було бажання розмовляти, ні навіть їсти. Він втратив інтерес до всього, що робив раніше, і понад усе йому не хотілося брати участь у сімейних молитвах чи в домашніх сімейних вечорах. Здавалося, що його більше не цікавлять ні Церква, ні євангелія.

Решта членів нашої сім’ї часто молилися і постилися за нього, так само, як і багато братів та сестер у нашому приході та колі, а також багато наших друзів та родичів. Наші зусилля були подібними до тих, які докладав Алма старший, коли молився за свого сина (див. Moсія 27:14, 22–23).

Ми не хотіли нав’язувати синові євангелію, тож сказали йому, що він може не брати участь у наших сімейних молитвах чи домашніх сімейних вечорах, але ми хотіли б, щоб він був присутній. Оскільки ми виконували слова Спасителя: “Моліться в своїх сім’ях Батькові, … щоб ваші діти могли бути благословенними” (3 Нефій 18:21), то і сімейні молитви, і домашні сімейні вечори набирали більшої сили. Ми відчували в нашому домі Дух. І хоча наш син був мовчазним, він був з нами.

Потроху, впродовж наступних двох років ми бачили, як наші молитви і домашні сімейні вечори впливали на нашого сина. Під час одного сімейного вечора він свідчив про Спасителя, а потім запитав, чи може підготувати домашній сімейний вечір. Він почав залучатися до сімейних молитов і з радістю відвідував Церкву. Він пережив могутню зміну в серці, яка настала тоді, коли він відчув викупительну любов Спасителя (див. Aлма 5:26). Господь і Його зцілююча сила дійсно спасли нашого сина.

Він знову почав відчувати радість і повноту життя, мав бажання допомагати іншим і виявляти любов. Він сказав мені, що саме Спаситель зцілив його. Труднощі в житті сина допомогли йому загартувати могутнє свідчення й зміцнити любов та довіру до Спасителя. Він служив Господу місіонером в Аргентинській Південній місії в Буенос-Айресі. Після повернення він одружився у храмі, і зараз у них з дружиною є чудова донечка.

Я знаю, що Спаситель має силу зцілювати, здійснювати чудеса і робити нас щасливими у цьому житті та в прийдешньому.