2014
Сплата десятини сповнює внутрішньою силою
Червень 2014


Заради зміцнення молоді

Сплата десятини сповнює внутрішньою силою

Зображення
Старійшина Ентоні Д. Перкінс

Вирішіть зараз платити чесну десятину. Якщо ви будете це робити, ви зрозумієте, що Господь виконує Свої обіцяння.

Зображення
A boy looking at money and a tithing slip.

Ілюстрація Джима Медсена

Президент Томас С. Монсон навчає, що “чесна сплата десятини сповнює людину внутрішньою силою і посилює зобов’язання виконувати інші заповіді”1. Мені пощастило здобути свідчення про цей принцип, коли я був ще юнаком.

Коли мені було 14 років, у мене з’явилася перша робота. Працюючи на будівництві, я заробляв по 2 долари на годину. Зарплатня за перший тиждень становила 80 доларів. Я хотів купити стереомагнітофон з вісьмома доріжками, який був найостаннішою технологічною розробкою того часу. Модель з усіма функціями, яку я хотів придбати, коштувала 320 доларів. Я радісно поділився з мамою і татом своїм наміром купити стереосистему після чотирьох тижнів роботи.

Більше ніж чотири тижні

Мої батьки мудро навчали: “Тобі знадобиться більше ніж чотири тижні, аби заробити достатньо грошей для придбання того магнітофона. Ти маєш висловити вдячність Богу за велику кількість Його благословень, сплативши 10 відсотків твого доходу в якості десятини. Тобі треба буде сплатити державі близько 10 відсотків податків. Також тобі в юності треба навчитися виконувати пораду пророків, готуватися фінансово до майбутнього, включаючи місію. Тому ми пропонуємо тобі відкласти 30 відсотків твого заробітку на депозитний рахунок”.

Мій підлітковий мозок швидко підрахував, що виконавши те, чого навчали мої батьки, я матиму щотижня лише 40 доларів на витрати. Це означало, що мені потрібно буде працювати для придбання омріяного мною стерео щонайменше 2 місяці. Я знаходився у критично важливий момент прийняття рішення—що буде моїм пріоритетом: придбання матеріальної цінності, чи я буду жертвувати, аби сплатити десятину і зробити заощадження?

Спочатку сплати десятину

В буклеті Заради зміцнення молоді міститься порада: “Сплачуйте [десятину] в першу чергу, навіть коли вважаєте, що у вас не вистачить грошей для задоволення інших ваших потреб. Це допоможе вам розвинути сильнішу віру, подолати егоїзм і стати більш сприйнятливими до впливу Духа”2.

У 14 років я вирішив сплачувати повну десятину протягом усього свого життя. Я вирішив виконувати пораду пророків і відкладати гроші на свою місію і майбутню освіту. Цей випадок також навчив мене бачити різницю між бажаннями і потребами. Я хотів отримати найостаннішу модель магнітофона, але я цього не потребував. Тому я вирішив купити набагато дешевшу модель, з меншою кількістю функцій, і вона все ще досить добре працювала, коли я їхав на місію.

Виконання обіцянь

Коли завдяки сплаті десятини я дізнався, що Господь виконує Свої обіцяння, моя віра стала міцнішою, як і моє бажання виконувати інші Його заповіді. Я дізнався, що якщо я робив щедрі пожертвування від посту, Він відповідав на мої молитви і постійно скеровував мене (див. Ісая 58:6–11). Я дізнався, що якщо я читав Книгу Мормона, Він показував мені її істинність через силу Святого Духа (див. Mороній 10:4–5). Я дізнався, що якщо я виконував Слово Мудрості, Він давав мені здоров’я, мудрість і знання, і що я міг “бігти і не втомлюватися” (див. УЗ 89:18–21). І я дізнався, що якщо я дотримувався закону цнотливості, Святий Дух міг бути моїм постійним супутником і Спаситель давав мені впевненість, що я буду стояти одного дня в Його присутності і не соромитися (див. УЗ 121:45–46).

Інший спосіб, завдяки якому сплата десятини і пожертвувань посилила мою внутрішню силу,—через храмові завіти. Брошура Заради зміцнення молоді навчає: “Для того, щоб увійти до храму, ви повинні бути повним платником десятини”3. Коли я захожу у святий храм, я відчуваю присутність Бога і Його любов. Я свідчу, що через храмові обряди ми обдаровуємося “владою згори” (УЗ 95:8), щоб з радістю зустрічати і долати випробування смертного життя.

Приготовані благословення

Сплата десятини і пожертвувань збільшила мою віру в те, що Господь виконує Свої обіцяння. Через пророка Малахію Він проголосив: “Принесіть же ви всю десятину … і тим Мене випробуйте, чи небесних отворів вам не відчиню, та чи не виллю вам благословення аж надмір?” (Mалахія 3:10).

Усе своє життя, навіть у часи фінансових випробувань перших років мого шлюбу, Бог завжди відкривав небесні отвори, аби наша сім’я отримувала все необхідне для життя. Я свідчу, що через послух закону десятини ваша віра зростатиме і стане великим джерелом сили у вашому житті.

Я запрошую кожну молоду людину—і всіх членів Церкви—прислухатися до Ісуса Христа і Його пророків, сплачуючи повну десятину і щедрі пожертвування від посту протягом усього вашого життя. Я обіцяю, що Господь зміцнить вас і дасть вам процвітання у досягненні ваших праведних бажань згідно з Його святими цілями.

Посилання

  1. Томас С. Монсон, “Be Thou an Example”, Liahona, Jan. 1997, 42.

  2. Заради зміцнення молоді (2011), с. 38.

  3. Заради зміцнення молоді, с. 38.