Бібліотека
Чого можна навчитися з Писань, що допоможе мені підготуватися до Другого пришестя?


Чого можна навчитися з Писань, що допоможе мені підготуватися до Другого пришестя?

Ісус Христос пообіцяв, що Він повернеться на землю знову у силі й славі. Частина нашої відповідальності, як святих останніх днів—це підготувати себе і допомогти підготувати світ до Другого пришестя. Для праведних Друге пришестя буде днем миру й тріумфу. Ми не знаємо точно, коли Спаситель прийде знову, але вивчення пророцтв і спостереження за ознаками Його пришестя може зміцнити наші свідчення про Друге пришестя і допомогти нам бути готовими, коли б Він не прийшов.

Підготуйтеся духовно

Які вірші з Писань про Друге пришестя приносять вам мир? Що робите ви, щоб підготуватися до Другого пришестя?

Чи почувається молодь у вашому класі зручно, використовуючи допоміжні навчальні матеріали з Писань? Яким чином навчання тому, як працювати з Писаннями, благословить молодь?

З молитвою опрацюйте ці уривки з Писань та інші матеріали. Якими з них, за натхненням, ви б хотіли поділитися з молоддю?

Лука 21:34–36 (Ми повинні пильнувати і молитися, щоб залишатися гідними стати перед Господом)

2 Петра 3:10–13; (Ми маємо чекати і готуватися до пришестя Спасителя)

1 Нефій 22:17 (Праведним нема чого боятися)

УЗ 45:26–44; Джозеф Сміт—Матвій 1:21–36 (Ознаки Другого пришестя)

УЗ 49:7; Джозеф Сміт—Матвій 1:40 (Жодна людина не знає ні дня, ні години, коли прийде Господь)

Друге пришестя Ісуса Христа”, Стійкі у вірі(2004), сс. 42–44

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель запрошував тих, кого навчав, діяти з вірою і жити за істинами, яких Він навчав. Навчаючи, Він завжди зосереджувався на тому, щоб допомогти Своїм послідовникам жити за євангелією всім серцем. Як ви заохочуєте молодь застосовувати те, про що вони дізнаються?

Зображення

Відео:“Ми навчаємося”

Див. більше

Пов’язуйте

Протягом перших кількох хвилин кожного уроку допоможіть молоді пов’язати те, що вони дізнаються за різних обставин (таких, як особисте вивчення, семінарія, інші церковні уроки чи під час спілкування зі своїми друзями). Як ви можете допомогти їм побачити зв’язок євангелії з їхнім щоденним життям? У пригоді можуть стати подані далі ідеї:

  • Запропонуйте молоді обговорити теми, які вони вивчають, під час свого особистого вивчення або на уроках у Церкві. Які запитання у них виникли стосовно них ?

  • Покажіть ілюстрації народження Спасителя і Другого пришестя (див. Альбом “Євангелія у мистецтві”, сс. 30, 66). Запропонуйте молоді заспівати, послухати або прочитати гімн “ Народився між ягнят” (Гімни, с. 112) і під кожною ілюстрацією складіть список із знайдених слів і фраз, що описують, як Його земне служіння відрізняється від Його Другого пришестя. Запитайте у молоді, які в них є запитання стосовно Другого пришестя. Напишіть їхні запитання на дошці і запропонуйте їм шукати відповіді під час їхнього вивчення Писань про Друге пришестя протягом уроку.

Навчайтеся разом

Кожна з вправ, наведених далі, може допомогти молоді зрозуміти, як підготуватися до Другого пришестя. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або більше вправ, що підійдуть для ваших учнів:

  • Напишіть на дошці такі запитання щодо Другого пришестя: Що станеться? Що я можу робити, щоб підготуватися? Чого мені ще вчитися? Запросіть молодь переглянути “Друге пришестя Ісуса Христа” у Путівникові по Писаннях, с. 46, і оберіть кілька уривків з Писань, які можна зачитати, шукаючи відповіді на запитання. Запросіть їх поділитися знайденим.

  • Попросіть молодь прочитати “Друге пришестя Ісуса Христа” у довіднику Стійкі у вірі Покажіть молоді, як зробити ланцюжок з уривків Писань, використовуючи Писання, рекомендовані у цьому розділі. Вони б могли зробити ланцюжок з Писань для кожної пророчої події і ознаки, перерахованих на сторінці 43. Наприклад, щоб зробити ланцюжок з Писань про “Ознаки в небесах і на землі”, вони мають звернутися до Йоїл 2:30–31 і написати на полях посилання на наступний уривок з Писань, Матвій 24:29–30. На полях поруч із Матвій 24:29–30 вони напишутьУЗ 29:14–16і так далі. Заохочуйте молодь знаходити інші уривки з Писань по цій темі для додавання до свого ланцюжка. Запитайте у молоді, чому, на їхню думку, корисні ланцюжки з Писань. Про які ознаки Другого пришестя вони дізналися з цих Писань, що вони не знали раніше? Чому, на їхню думку, важливо знати про ознаки Другого пришестя? (Див. УЗ 45:34–39).

  • Усім класом прочитайте Учення і Завіти 45:44. Покажіть класу, як читання виносок до цього вірша може допомогти їм краще його зрозуміти. Наприклад, виноска б відноситься до Марк 13:32–37, яка вчить, що ніхто не знає день і годину Другого пришестя. Це допомагає нам зрозуміти, чому ми повинні бути пильними. Дайте кожному уривок з Писань про Друге пришестя, як ті, що вказані у цьому навчальному плані або на сторінках 42–43 довідника Стійкі у вірі. Попросіть молодь опрацювати вірші і записати будь-які ідеї, які спадуть їм на думку під час перегляду віршів у виносках. Дайте молоді час поділитися тим, про що вони дізналися з їхнього вивчення. Як вивчене допоможе їм бути більш підготовленими до Другого пришестя?

Попросіть молодь поділитися тим, про що вони сьогодні дізналися. Чи розуміють вони, як вивчати Писання, щоб дізнатися про Друге пришестя? Чи виникли у них якісь додаткові запитання? Чи варто буде приділити цій темі більше часу?

Навички вивчення євангелії

Використання Topical Guide. Для проведення першої вправи цього розділу молоді пропонується скористатись Topical Guide, щоб знайти уривки з Писань стосовно Другого пришестя Ісуса Христа. Під кожною темою у Topical Guide перелічені схожі слова або фрази, які можуть допомогти молоді дізнатися більше про ту тему, яку вони вивчають. Молодь може також розглянути інші слова, пов’язані з їхньою темою і знайти їх у Topical Guide. Заохочуйте їх використовувати Topical Guide кожного разу, коли вони хочуть вивчити конкретну євангельську тему.

Запрошуйте діяти

Запросіть молодь поділитися власними враженнями, які у них виникли під час уроку. Яким чином вони готуватимуться до Другого пришестя? Що з вивченого ними сьогодні вони будуть застосовувати в своєму особистому вивченні Писань?