Бібліотека
Як мені дотримуватися свого завіту завжди пам’ятати про Спасителя?


Як мені дотримуватися свого завіту завжди пам’ятати про Спасителя?

Приймаючи причастя, ми обіцяємо завжди пам’ятати про Спасителя. Це означає, що ми постійно сподіваємось, що Його приклад і вчення направлятимуть нас, коли ми робимо вибір. Ми ставимо Його на перше місце в нашому житті і прагнемо пізнати Його і виконувати Його волю. Коли настають випробування, ми розраховуємо, що Він втішить і зміцнить нас. Небесний Батько пообіцяв: якщо ми дотримуємося цього завіту, то Його Дух завжди буде з нами.

Підготуйтеся духовно

Готуючись, з молитвою вивчіть вказані далі уривки з Писань та матеріали. Якими з них, за натхненням, ви б хотіли поділитися з молоддю?

Іван 8:29 (Ісус Христос подав приклад, як завжди пам’ятати Небесного Батька і прагнути бути схожим на Нього)

Іван 14:26; 3 Нефій 11:32 (Святий Дух може допомогти нам пам’ятати Спасителя)

Алма 37:36–37 (Ми повинні направляти всі свої думки й дії до Господа)

Геламан 12:1–5 (Люди часто не поспішають пам’ятати Господа)

УЗ 6:36 (Звертатися до Господа в кожній думці)

УЗ 20:77, 79 (Причасні молитви)

Герріт В. Гонг, “Завжди пам’ятати Його”, Ensign або Ліягона, трав 2016, сс. 108–110

Клаудіо Р. М. Коста, “Щоб вони завжди пам’ятали Його”, Ensign або Ліягона, лист. 2015, сс. 101–103

Д. Тодд Крістофферсон, “Завжди пам’ятати Його”, Ліягона, квіт. 2011, сс. 21–27

Пов’язуйте

Протягом перших кількох хвилин кожного уроку допоможіть молоді пов’язати те, що вони дізнаються за різних обставин (таких, як особисте вивчення, семінарія, інші церковні уроки чи проведення часу з їхніми друзями). Як ви можете допомогти їм побачити зв’язок євангелії з їхнім щоденним життям? У пригоді можуть стати подані далі ідеї:

  • Запропонуйте молоді розказати про один з нещодавніх випадків, який нагадав їм про те, що вони вивчають на своїх церковних уроках.

  • Покажіть ілюстрацію, де зображено Спасителя за причастям (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, 54). Попросіть молодь прочитати причасні молитви в Учення і Завіти 20:77, 79 та скласти на дошці перелік обіцянь, які ми даємо, приймаючи причастя. Що молодь робить, аби завжди пам’ятати Спасителя?

Навчайтеся разом

Кожна з вказаних далі вправ допоможе молоді дізнатися, як їм навчитися краще пам’ятати Спасителя в усьому, що вони роблять. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Попросіть, щоб всі члени класу прочитали по одному вказаному тут уривку з Писань і розказали, що їх навчає завжди пам’ятати Спасителя. Чому важливо, щоб ми пам’ятали Його завжди? Як може пам’ятання про Нього впливати на наше життя (наприклад, коли ми приймаємо якесь рішення або коли опиняємося у складному становищі)? Запропонуйте молоді розповісти про випадки, коли вони отримали благословення завдяки тому, що старались пам’ятати Ісуса Христа.

  • Попросіть молодь прочитати Геламан 12:1–5 і сказати, чому часто люди легко забувають Господа. Як нам уникати цієї спокуси—забути Господа? Попросіть молодь назвати, що вони роблять, аби Спаситель неодмінно був з ними в їхньому щоденному житті.

  • На дошці напишіть: “Як я можу завжди пам’ятати про Спасителя?” Доручіть кожному студенту класу прочитати один розділ статті Д. Тодда Кристофферсона “Завжди пам’ятати Його” або виступ старійшини Герріта В. Гонга “Завжди пам’ятати Його”, шукаючи відповіді на запитання на дошці. Попросіть їх поділитися основними принципами та історіями з цих виступів, які вчать нас завжди пам’ятати Ісуса Христа. Чого вони навчилися, що допоможе їм краще виконувати “завіт завжди пам’ятати Його”? 

  • Попросіть молодь протягом кількох хвилин подумки пригадати, які вони знають історії з Писань про Спасителя. (Ви можете запросити їх подивитися ілюстрації 30–61 в  Альбомі “Євангелія в мистецтві” або переглянути початок виступу старійшини Клаудіо Р. М. Коста “Щоб вони завжди пам’ятали Його” і пошукати ідеї там.) Попросіть їх подумати про те, як згадування цих історій може допомогти їм у їхньому щоденному житті, і попросіть їх поділитися своїми думками. Дайте молоді копії виступу старійшини Коста і запросіть їх прочитати його перелік способів, якими ми можемо завжди пам’ятати Спасителя (див. список пунктів ближче до кінця виступу). Попросіть їх поділитися тим, що їх вразило, і пояснити, чому вони вважають це важливим. Запропонуйте молодим людям зберегти свою копію виступу, щоб він допоміг їм думати про Спасителя, коли вони будуть причащатися наступного разу. 

Попросіть молодь поділитися тим, про що вони сьогодні дізналися. Чи розуміють вони, як дотримуватися свого завіту завжди пам’ятати Спасителя? Що вони відчувають, або якими є їхні враження? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто буде приділити цій темі більше часу?

Запрошуйте діяти

Запитайте молодь, на які дії надихає їх отримане сьогодні знання. Заохочуйте їх діяти на основі цих почуттів. Прагніть Духа, обдумуючи з молитвою способи, у які ви можете дізнатися, що було зроблено.