Генеральна конференція
Свідчити про Ісуса Христа словами і вчинками
Жовтнева генеральна конференція 2023 р.


Свідчити про Ісуса Христа словами і вчинками

Якщо ми будемо прагнути жити в гармонії з вченнями євангелії Ісуса Христа, наша поведінка буде живим свідченням про нашого Викупителя.

При хрищенні одним з обіцянь, які ми даємо, є наше бажання взяти на себе ім’я Ісуса Христа. Моя мета сьогодні — нагадати нам, як ми можемо показати Богу, що беремо на себе ім’я Його Сина, якнайчастіше свідчачи словами і вчинками, що Ісус є Христос.

Священнослужачи людям на Американському континенті і навчаючи їх після Свого Воскресіння, Спаситель проголосив:

“Хіба вони не читали писання, в яких сказано, що ви маєте взяти на себе імʼя Христа, яке є Моїм іменем? Бо цим іменем вас називатимуть в останній день;

І той, хто візьме на себе Моє ім’я і витерпить до кінця, той буде спасенний в останній день”1.

Президент Рассел М. Нельсон навчав нас, що взяти на себе імʼя Спасителя — це, зокрема, й заявляти й свідчити іншим — своїми вчинками і своїми словами, — що Ісус є Христос2.

Як члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, ми маємо благословення і привілей бути свідками Господа і Його імені, де б ми не були3. Якщо ми будемо прагнути жити в гармонії з вченнями євангелії Ісуса Христа, наша поведінка буде живим свідченням про нашого Викупителя і Його ім’я. Крім того, ми свідчимо про Христа словами, ділячись з іншими тим, у що віримо, що відчуваємо до Ісуса Христа або що знаємо про Нього.

Коли ми смиренно ділимося свідченням про Господа своїми словами і вчинками, Святий Дух підтверджує4 тим, хто має справжній намір, відкрите серце і небайдужий розум, що Ісус дійсно є Христос5.

Я хотів би розповісти про два нещодавні надихаючі приклади членів Церкви, які показують Богу, що вони беруть на себе ім’я Ісуса Христа, говорячи про Нього і щиро свідчачи про Господа на церковних зборах.

Перший приклад: коли ми з моєю дружиною Елейн були в Іспанії у 2022 році, ми відвідали там недільні збори у невеличкому підрозділі Церкви. Я зайняв своє місце на подіумі, а моя дружина — серед прихожан, і я помітив, що вона сіла поряд з літньою жінкою. Коли причасні збори закінчилися, я підійшов до Елейн і попросив її познайомити мене зі своєю новою подругою. Вона познайомила нас і зазначила, що ця жінка, яка не була членом Церкви, відвідувала Церкву вже майже два роки. Коли я почув це, то запитав цю побожну жінку, що змушує її повертатися і відвідувати наші збори такий тривалий період часу. Жінка з любов’ю відповіла: “Мені подобається приходити сюди, бо ви говорите про Ісуса Христа на своїх зборах”.

Без сумніву, члени Церкви в тому іспанському підрозділі говорили, навчали і свідчили про Христа на своїх зборах.

Другий приклад: після служіння у Бразильській території я отримав нове призначення — служити у Головному управлінні Церкви. Коли ми переїхали до Солт-Лейк-Сіті наприкінці липня цього року, ми почали відвідувати недільні збори у нашому новому чудовому приході. Одними з таких зборів були збори посту і свідчень. Після благоговійного прийняття причастя члени Церкви вставали й одне за одним щиросердно свідчили про Спасителя. Збори були зосереджені на Ісусі Христі і ми могли чітко відчувати Духа. Ми були навчені і наша віра зміцнилася. Якби друзі Церкви, які щиро шукають істину, були на тих зборах, вони б зрозуміли, що це Церква Ісуса Христа.

Яке благословення розуміти, що наші церковні збори є особливими можливостями свідчити про Христа і показувати Богові, що ми радіємо з того, що беремо на себе ім’я Його Сина.

Тепер дозвольте мені навести переконливий приклад того, як брати на себе ім’я Ісуса Христа, свідчачи про Нього своїми вчинками.

Минулого серпня я супроводжував старійшину Джонатана С. Шмітта під час проведення днів відкритих дверей храму Фезер-Ривер, Каліфорнія, в Юба-Сіті. Там я мав благословення вести групи під час екскурсії по храму. В одній з цих груп був член Церкви, Вірджил Аткінсон, і семеро його друзів з інших віросповідань. Наприкінці екскурсії у храмовій кімнаті для запечатування брат Аткінсон розчулився, висловлюючи любов до своїх друзів, які того дня прийшли до храму. Майже відразу після цього жінка з групи підвелася і сказала: “Ми всі любимо Вірджила. Він ніколи не нав’язував нам своєї віри. Але й не соромився її. Він просто живе тим, у що вірить”.

Упродовж багатьох років життя брата Аткінсона, який живе, наслідуючи Христа, було могутнім свідченням для його друзів. Його приклад є переконливим доказом того, що він взяв на себе ім’я Христа.

На завершення дозвольте мені поділитися засвоєним уроком про те, як брати на себе ім’я Христа і свідчити про Нього, використовуючи правильну назву Церкви.

Президент Нельсон, живий пророк Бога, у виступі на генеральній конференції 2018 року під назвою “Правильна назва Церкви”, сказав: “Це є коригуванням. Це є наказом Господа. Не Джозеф Сміт дав назву Церкві, яку було відновлено через нього, і не Мормон. Її дав Сам Спаситель, Який сказав: “Бо так буде Мою Церкву названо в останні дні, а саме: Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів” [Учення і Завіти 115:4]”6.

Того дня ми всі залишили генеральну конференцію, сповнені рішучості йти за пророком і надалі використовувати назву Церкви, отриману через одкровення. Я ретельно стежив за собою, щоб використовувати правильну назву Церкви. Спочатку мені доводилося бути дуже уважним і не дозволяти собі вдаватися до старої звички. Після перших кількох спроб мені стало легше використовувати отриману через одкровення назву Церкви. Я маю визнати, що багато разів промовляв назву Церкви швидко. Я переймався тим, що люди не звертатимуть уваги на повну назву Церкви і що вони можуть подумати, що вона задовга.

Однак пізніше я зрозумів, що свідомо вживаючи повну назву Церкви, я отримав цінні можливості вживати ім’я Ісуса Христа і свідчити про Спасителя, проголошуючи Його ім’я у назві Його Церкви. Я також помітив, що коли я вживав правильну назву Церкви серед інших, то частіше згадував Ісуса Христа і відчував Його вплив у своєму житті.

У слід за пророком ми всі можемо навчитися свідчити більше про Ісуса Христа, використовуючи правильну назву Церкви, і таким чином більш повно брати на себе ім’я Господа.

Цього недільного ранку я з радістю свідчу, що Президент Нельсон є живим пророком Бога і що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів — це відновлена Церква Христа. Я смиренно свідчу про Сина Бога і Його божественну природу. Він є Божим Першонародженим і Єдинонародженим Сином, нашим Спасителем і Викупителем, Еммануїлом7. В ім’я Ісуса Христа, амінь.