2008
Здобути свідчення
Лютий 2008 р. року


Здобути свідчення

Зображення
Elder Paul K. Sybrowsky

Я зростав у чудовій, але малоактивній у Церкві сім’ї. Я не був звичний до того, щоб чути свідчення про істинність євангелії у себе вдома. Тож хоча я і зростав у Солт-Лейк-Сіті й мене оточували переважно члени Церкви, моя сім’я не була типовою сім’єю святих останніх днів. Ми не проводили домашні сімейні вечори й не збиралися на сімейну молитву. Багато з того, що робили мої друзі, було трохи дивним для мене.

Через обстановку в домі я, мабуть, був найменше налаштований на те, щоб встати і свідчити перед великим зібранням на семінарії. Я був досить сором’язливим 15-річним хлопцем, тож почувався вкрай здивованим, коли стояв перед мікрофоном перед 300 студентами семінарії. Але в той же час я відчував спокій завдяки своїм глибинним почуттям. Навіть сьогодні я чітко пам’ятаю те неймовірне спонукання Духа встати і свідчити на тих зборах семінарії.

Я не пам’ятаю, що саме сказав, але ніколи не забуду палання у серці, упевнене свідчення, отримане мною, що Церква істинна. Я добре пам’ятаю відчуття Святого Духа, що зійшло на мене, коли я свідчив про істинність цієї Церкви.

Я знав

До того дня я вірив, що Церква істинна. Мені подобалася Церква. Я вважав, що вона є хорошою і ходив до неї. Але у той вирішальний момент мого життя я знав, що Церква істинна. Я не міг цього заперечувати, і ніхто не міг позбавити мене цього свідчення.

Після того випадку в семінарії я ділився своїм свідченням тисячі разів. Я пам’ятаю деякі з них, але жоден не був настільки хвилюючим і не мав такого сильного впливу на формування мого майбутнього, як той перший випадок, коли я був підлітком. Одна з причин, чому ця подія справила на мене таке тривале враження—це тому, що я був майже такого ж віку, як пророк Джозеф Сміт, коли він побачив Небесного Батька і Його Сина, Ісуса Христа і дізнався, що буде знаряддям у відновленні істинної Церкви на землі.

Той випадок, коли я ділився свідченням і здобував упевнене свідчення, став поворотним моментом і вплинув на багато аспектів мого життя. Коли від Господа до вас надходить настанова, це найважливіше навчання, яке ви можете отримати. Завдяки цьому свідченню я хотів служити, ставати кращим студентом і розвивати кращі навички спілкування й риси характеру. Значно посилилося моє бажання більше дізнатися про Писання. Я здобув мету в житті. Я знав, що якщо буду гідним, то мені дозволять проповідувати євангелію.

Я також зрозумів, щоб Бог знає мене. Це дуже важливе знання здивувало і змінило мене. Я—Його син! Як тільки ви дізнаєтеся, ким ви є, ви отримуєте бажання бути кращим. Таке знання приносить силу—силу, яку ви можете здобути лише шляхом натхнення від Небесного Батька.

Коли я озираюся на ту подію, то впевнений, що Небесний Батько хотів мені дати можливість розвивати деякі риси й навички, щоб Йому було легше зі мною працювати. Я також вважаю, що Він захотів змусити мене замислитися про служіння на місії, а вдома мене ніколи до цього не заохочували. Будучи підлітком, я не задумувався про місію. Але завдяки тому свідченню я вперше дізнався, що хотів служити на місії. Багато інших подій посилили це бажання, але то було вперше, коли я зрозумів, що хочу поїхати на місію. Я знаю, що Небесний Батько хотів, аби я служив на місії повного дня і ділився з Його дітьми тим, про що дізнався.

Відкрийте своє серце

Здобуття свідчення можна порівняти з тим, через що пройшли нефійці, перш ніж Спаситель прийшов до них. Спочатку вони не розуміли Божого голосу, тому що слухали лише своїми вухами. Але коли вони відкрили свої серця, тоді вони зрозуміли Його голос.

“І знову, втретє, вони почули голос, і відкрили свої вуха, щоб почути Його; і їхні очі повернулися в напрямі цього звуку; і вони пильно дивилися в небеса, звідки лунав той звук.

І ось, третього разу вони зрозуміли голос, який почули” (3 Нефій 11:5–6).

Найважливіше у нашому житті—відкрити серце для натхнення від Небесного Батька. У вас буде необхідність мати Його натхнення.

Перед вами постають деякі надзвичайні випробування, і єдиний спосіб їх подолати—дати Святому Духу пролитися на вас. Дозвольте Йому вести вас. Сила Небесного Батька безпосередньо впливає на наш дух і наше серце. І саме з силою Господа ми можемо рухатися вперед. Господь забезпечить цією силою наші особисті свідчення.

Радійте своїй молодості

Якщо ви зміцнюєте своє свідчення, це допоможе вам отримати радість протягом вашого підліткового віку, і ця пора може стати однією з найпрекрасніших у вашому житті. Я не применшую важливості служіння на місії або укладення шлюбу в храмі чи прекрасних подій, які ви матимете пізніше у своєму житті. Але я закликаю вас радіти своєму підлітковому періоду життя. Як вам це робити? Дотримуватися Господніх заповідей. І ви не можете вибирати між ними! Кожну дано для мудрої цілі—надавати вам безпеку.

У зверненні Першого Президентства в буклеті Заради зміцнення молоді ми читаємо:

“Небесний Батько хоче, щоб ваше життя було радісним і бажає привести вас назад у Свою присутність. Рішення, які ви приймаєте зараз, визначатимуть більшість з того, що станеться у вашому подальшому житті та протягом вічності.

Тому що Господь любить вас, він дав вам заповіді і слова пророків, щоб скеровувати подорож”1.

Президент Гордон Б. Хінклі, наш пророк і Президент, сказав: “Будьмо щасливими людьми. Господній план є планом щастя”2. Наслідуймо пророка й живімо щасливим життям. Цей період вашого життя—захоплюючий. Він має бути радісним. Заходи в Церкві можуть допомогти вам по-справжньому радіти своїй молодості.

Майте сміливість жити відповідно до почуттів свого серця. Тримайтеся тих почуттів і плекайте їх. Дуже важливо зміцнювати свідчення й мати віру в те, що Ісус Христос—це ваш Спаситель і Викупитель. Життєво необхідно мати розуміння того, що Він викупив вас, маючи досконалу любов.

Це знання дає прекрасний привілей поєднати віру в Ісуса Христа з покаянням, щоб забезпечити дієвість ваших завітів. Після цього ви можете отримати керівництво й провід від члена Божества, а саме, від Святого Духа. Який це дар! Цей величний дар приходить, коли ми маємо віру в Господа Ісуса Христа і користуємося плодами покаяння.

Коли я був підлітком, то отримав ще один дар: живе, зростаюче свідчення про євангелію Ісуса Христа. Плекаючи те свідчення, я продовжував зростати. Я почав розуміти Господню модель—Його план, який веде мене назад до Небесного Батька. “Те, що від Бога, є світлом; і той, хто сприймає світло і залишається в Богові, сприймає більше світла; і те світло яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого” (УЗ 50:24).

Я урочисто свідчу, що Бог—наш Батько, а Його Син, Ісус Христос, є Спасителем усього людства. Ви також можете мати це свідчення. Ви можете мати його уже в цьому підлітковому віці, як і я колись. Вам не потрібно чекати.

Посилання

  1. Заради зміцнення молоді (2001), с. 2.

  2. “Кожному—стати кращим”, лист. 2002, с. 99.