2021
Яскраве життя за євангелією
Червень 2021


Яскраве життя за євангелією

Я—член Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів з 8 років. Іноді я відчував те, що ми називаємо “все одне й те саме”. Неначе я читаю Священні Писання, молюся, ходжу до церкви, але яскравих змін не бачу, свідчення не зростає так, як колись. Від інших членів філії я зазвичай чую слова: “Я все це вже знаю”. Я називаю це “прісним” життям віруючої людини—коли ти “не холодний, ані гарячий” (Об’явлення 3:15). Однак “коли сіль ізвітріє, то чим насолити [землю]”? (Матвія 5:13). Потроху я почав помічати інгредієнти яскравого життя за євангелією. Коли я став президентом філії, то вирішив записати цей рецепт. В його основу лягла місіонерська робота. З нею точно не буде нудно! А ось і “секретні” спеції:

1. “Будьте готові”.

У Початковому товаристві ми всі вивчаємо напам’ять Уложення віри. Одного разу, коли я був місіонером Церкви і служив у місті Казань, знання 13-го уложення віри допомогло мені яскраво і чітко сформулювати думку для скептично налаштованої людини.

2. “Запрошуйте”.

Коли мені було 14 років, я багато часу проводив з місіонерами і завжди хотів їм допомагати знаходити зацікавлених Церквою. Я запросив свого друга на спортивний вечір. Хоча поки що він не став членом Церкви, він був дуже вражений добрим і життєрадісним товариством.

3. “Розмовляйте. Жодне зусилля не є марним”.

Через кілька років після місії я познайомився на роботі з молодою жінкою. З розмови з нею я дізнався, що певний час тому вона охристилася в іншій церкві—це був її свідомий вибір. Мені було просто цікаво дізнатися, що вплинуло на її вибір, і в той самий час я розповідав про свої вірування. У мене не було ніяких очікувань, однак через рік вона охристилася у нашій Церкві. Виявилося, що я був не єдиним членом Церкви в її оточенні. Отже її друзі виростили зерно, яке було посаджено у розмовах зі мною.

4. “Будьте собою”.

Щирою вдячністю Богу за дар євангелії у нашому житті є охоче дотримання заповідей. Людям віри просто подобається спосіб життя, який у них є. І це дуже помітно. Люди самі захочуть дізнатися про джерело вашого щастя.

5. “Ви потрібні людям”.

Євангелія благословляє людей і робить наше життя кращим. Ми любимо наших духовних братів і сестер і хочемо, щоб це щастя прийшло в їхнє життя. Не треба соромитися давати іншим можливість отримати спасіння.

Я глибоко вірю, що якщо ми зробимо звичкою ділитися радістю євангелії з іншими, то ця радість у першу чергу буде зростати в нас.