2010
Моє обіцяння Господу
Лютий 2010


Моє обіцяння Господу

Хуан Мануель Маганья Гомес, Герреро, Мексика

Кілька років тому наша сім’я переживала важкий період. Мої батьки розійшлися, і всі ми почали забувати про Божу любов.

На велике щастя, одна з маминих подруг, помітивши, як нам потрібно наблизитися до Господа, познайомила нас з місіонерами повного дня. Коли вони навчали нас євангелії, ми зрозуміли, що у Бога є для нас план і, попри всі негаразди, Він нас не залишив. Зрозумівши ці принципи, ми з мамою й сестрами вирішили охриститися.

Відвідування недільних зборів зміцнило наше свідчення про євангелію. Невдовзі я виявив бажання служити на місії повного дня. Однак прийняти те рішення було нелегко, оскільки я домашня людина. Моя мама потребувала допомоги. Більше того, я почав отримувати багато пропозицій від роботодавців і був прийнятий до кількох університетів. Я вирішив звернутися до Бога, щоб отримати допомогу і спрямування.

Помолившись, я відкрив Писання і натрапив на такі вірші:

“Тож твоя сім’я буде жити.

Ось, істинно Я кажу тобі, іди від них тільки на короткий час, і проголошуй Моє слово, і Я підготую місце для них” (УЗ 31:5–6).

У ту ж мить я сильно відчув Духа і знав, що прочитане було зверненням Небесного Батька до мене.

Невдовзі після того випадку я отримав покликання на місію. Перш ніж мене рукопоклали місіонером повного дня, я пообіцяв Небесному Батькові, що буду виконувати Його волю на місії, служачи старанно і жертвуючи всім заради Нього. Єдине благословення, про яке я благав—знову побачити свою сім’ю разом.

Мій перший рік на місії був нелегким, але ми з напарниками працювали з усім натхненням. Приблизно в цей час я отримав дивовижного листа від матері, в якому йшлося про те, що батько повернувся додому! У ту мить я згадав обіцяння, дане Богові, і пригадав Його обіцяння в Ученні і Завітах: “Я, Господь зв’язаний Своїм обіцянням, коли ви робите те, що Я кажу; але, коли ви не робите того, що Я кажу, ви не маєте обіцяння” (УЗ 82:10).

Уже минуло кілька років після того, як я повернувся з місії. Сьогодні вся моя сім’я знаходить радість у євангелії та в завітах, укладених з Господом. Я знаю, що Він живий. Я знаю, що Він любить нас. Я знаю, що Він послав Свого Сина спасти нас. Я також знаю, що коли ми даємо Йому обіцяння й вірні тим обіцянням, то Він вірний у Своїх обіцяннях, даних нам.