2002
Нагода служити
Липень 2002


Нагода служити

Я знаю, як сильно він любить нас і наскільки неперевершена його любов.

Пропрацювавши 34 роки в Системі церковної освіти, роки з 3 тому ми з дружиною вирішили піти на відпочинок і спробувати помандрувати іншими життєвими стежками. Тоді ми почали будувати плани. Ми переїхали поближче до дітей та внуків. Я став розгортати прекрасні, на мій тодішній погляд, проекти. Мені здавалося, що деякі з них просто геніальні. І тоді в житті настав один з тих моментів кардинальних змін.

Тоді ми жили через вулицю від будинку старійшини Ф. Енціо Буше, тепер почесного сімдесятника, і його дружини. Одного дня старійшина Буше навчав наш кворум первосвящеників і процитував слова з книги Алми, де Алма хоче говорити голосом ангела. Алма одразу ж кається в такому бажанні, і в четвертому вірші записані його прекрасні слова. Він каже, що нам слід бути обачливими щодо своїх бажань, адже Господь дарує нам за бажаннями нашого серця. І тоді прозвучало твердження, яке мене ледь не оглушило: «Чи то… до спасіння, чи до знищення». Бог дасть нам згідно з нашою волею те, чого ми бажаємо (див. Алма 29:1–5).

Я пішов додому і, не те, щоб мої бажання здавалися мені неправильними, але в ту мить я усвідомив, що ці бажання – мої. З того дня я став намагатися показати Господу, що хочу виконувати Його бажання. Тоді мені здавалося, що я справді бажав цього, але потім зрозумів, що одна справа говорити, а інша – робити. Як казав вчора старійшина Максвелл, тільки якщо ми по-справжньому віддаємо серця Богові, він може почати прискорювати очищення й освячення, а також процес вдосконалення (див. Геламан 3:35). За три роки, які відтоді минули, ми зрозуміли, що Господь направив нас на інші стежки, ніж ті, якими ми сподівалися йти, і ця – одна з найостанніших.

Якось зовсім нещодавно, після того, як Президент Хінклі зателефонував нам з дружиною, я читав книгу Повторення Закону і знайшов у 12-му розділі вірш, який став для мене значущим. Він записаний у наказовій формі. Господь каже: «І будеш ти радіти перед лицем Господа, Бога свого, усім, до чого доторкнеться рука твоя» (Повторення 12:18). Ми вдячні за можливість радіти в Господі цій новій нагоді.

Ставши на ці стежки, ми зрозуміли, який насправді милостивий Бог, як сильно він любить нас і наскільки неперевершена його любов. Коли мені було 16 і досвідом ще не міг похвалитися, Дух торкнувся мого серця і я усвідомив, наскільки важливо правильно вибрати жінку для шлюбу. З того часу я молився, щоб Господь знайшов мені жінку, яка б була моєю вічною супутницею. На ті молитви прийшла відповідь, і тепер усе, чим ми насолоджуємося в сім’ї з дітьми й онуками, є здебільшого завдяки їй.

Я зрозумів, що Ісус є нашим Христом, що Його милість і милість Батька – нескінченна й безмежна, хоч ми і не заслуговуємо на неї. Я завжди любив пророка Джозефа Сміта, але який це був подарунок для мене – провести 10 років, глибоко й всеохоплююче досліджуючи його життя, його записи, вчення, а також дізнаючись про людей, які знали і любили його. І я побачив, що він – пророк з пророків, той, хто був гідний здійснити Відновлення в цей величний розподіл часів. Я глибоко зрозумів, що ключі, які він відновив, нікуди не пропали до цього дня, і тепер їх тримає наш сучасний пророк, так, Гордон Б. Хінклі.

Я повторюся: ми радіємо цій нагоді служити. Ми глибоко смиренні такою честю. Я залишаю своє свідчення з вами в ім’я Ісуса Христа, амінь.